Kuinka ratkaiset yrityksesi haasteet?

Moni yrittäjä yrittää ratkaista haasteita tekemällä enemmän ja enemmän. Kun pitäisi miettiä missä on se haaste? Mikä ensin pitäisi ratkaista? Miksi yritystoiminta ei toimi halutulla tavalla? Ensin on mentävä puun juureen ja mietittävä mikä osa juurista ei ehkä ole juurrutettu oikein. Onko jossain kohtaa juuri jäänyt kiinnittymättä maahan, ja venkoilee puoliksi ilmassa. Jos juuret eivät ole juurtuneet kunnolla maahan, saattaa puu alkaa huojua ja pahimmallaan jopa kaatua.

Yrityksen osalta on myös mietittävä millainen juuristo yrityksellä on ja kuinka se toimii. Mikä siis toimii ja mikä ei toimi. Voit laskea asiakkaiden tuoman keskiostoksen. Ja jakaa sen kuukauden liikevaihdollasi. Näin tiedät paljonko ostoksia pitää olla kuukaudessa tai montako asiakasta. No jos ei ole riittävästi, se tarkoittaa ettei voi tulla tarpeeksi eurojakaan. Tässä tilanteessa minä kävelen peilin ääreen ja totean peilistä näkyvälle kuvalleni, että no onko tullut tehtyä tarpeeksi myyntityötä? Etsittyä asiakkaita ja kontaktoitua riittävästi?

Asiakkaita on, mutta eurot eivät riitä

Jos taas asiakkaita on riittävästi, mutta euroja kilahtaa liian vähän. Töitä on paljon, paljon ja vieläkin enemmän mutta palkkaa ei tule riittävästi. On alettava pohtimaan tekeekö töitä väärällä hinnalla. Onko hinnoittelu kohdallaan vai olisiko aika nostaa? Entä jos asiakkaat eivät voi maksaa enempää, onko asiakaskunta oikea? Vai pitäisikö sitä lähteä hiljalleen muuttamaan?

Moni ajattelee, että ei en voi nostaa hintoja kun silloin asiakkaat eivät osta enää. Yllättäen kun yrittäjä on nostanut hintojaan, suurin osa asiakkaista ei ole edes huomannut sitä. En sano että pitää nostaa, mutta jos työmäärä karkaa kohtuuttomaksi eikä tuota riittävästi, on mietittävä missä haaste on. Toisinaan sitä vain huomaa tekevänsä liian paljon asiakkaan eteen. Alkaa tehdä aina vain enemmän ja enemmän, kun haluaa tehdä kaiken niin hyvin. Haluaa palvella viimeisen päälle ja kuluttaa aikaa kohtuuttomasti asiakasta kohti. Päivän tunnit vain eivät tahdo millään enää riittää. Silloin on paras seurata kuinka paljon oikeasti käyttää aikaa asiakkaaseen. Paljonko siitä työstä voi laskuttaa, mikä on siis laskutettavan työn osuus oikeasti? Kuinka paljon taas tekee itse vapaaehtoisesti ylimääräistä ilman että kukaan edes pyytää sitä.

Onko näkyvyys kiinni omasta uskalluksesta?

Jos ei uskalla tulla esille, ei kukaan tiedä sinusta, yrityksestäsi tai sen tuotteista/palveluista. Jos ei millään saa aikaiseksi kerrottua yrityksestä mitään, voi olla että ei tule lisää asiakkaita. Jos pelottaa, että en osaa kirjoittaa tarpeeksi hyvin, en osaa sanoa oikeita sanoja, en osaa kuvata tarpeeksi hyviä kuvia tai voinko kehua itseäni ja tuotteitani, no en kyllä voi. On ihan mahdollista, että itseä alkaa pelottaa tulla esille. Näyttää mitä tekee tai kertoa mitä osaa. On uskallettava kokeilla. Kerrottava ja näytettävä.

Uutiskirjeeseen on kirjoitettava tekstiä tai laitettava kuvia. Osattava kertoa miksi kannattaa ostaa tai kysellä lisää. Jos ei ehdi, jaksa tai uskalla, voi olla että jää tekemättä. Rohkeutta hieman tarvitaan ja näkyvyyttä.

Kukaan ei tule koputtamaan ovemme taakse, että voitko tehdä minulle töitä tai saanko ostaa tuotteitasi. Meidän, yrittäjän/yrityksen tehtävä on huolehtia tuotteensa ja palvelunsa asiakkaiden ulottuville. Vietävä ne sinne missä asiakkaat ovat ja laitettava esille. Näytettävä mistä jäät paitsi jos et kiinnostu. Näkyvyyttä ja markkinointia tuskin tulee tehtyä liikaa, joten pitää uskaltaa rohkeasti tehdä ja antaa palaa. Tuoda itseään esille, tuoda tuotteita näkyville, markkinoida, kertoa ja kehottaa ihan ostamaan.

Tässä oli muutama haaste, mutta mieti ensin missä haasteesi tällä hetkellä on. Mitä on liian vähän tai mikä ei toimi. Mikä on kaikkein tärkein asia mikä pitää ratkaista. Jos se on eurot eli myynti, niin ratkaise se ensin. Jos tarvitset eväitä, niin tilaa myynnin oppaamme täältä.

Jos taas strategia on hukassa tai suunnitelma ei ole kunnolla mietitty. Löydät tavoiteoppaamme täältä.

No entä jos kaipaa lisää ohjeita yrittäjyyteen sekä kuinka yritystoimintaa kehitetään voit lukaista yrittäjyyden käsikirjamme ja se löytyy täältä.

Itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan tarjoamme ensivuodelle työvälineeksi Sinun vuosi 2023 kalenterin, jonka saat täältä.

  • Tarvitsetko innostusta ja inspiraatiota ratkaistaksesi yrityksen haasteet?
  • Haluatko tehdä enemmän vai vähemmän?
  • Uskallatko päästää irti siitä mikä ei toimi ja tehdä enemmän sitä mikä toimii?
  • Uskallatko kokeilla asioita keskeneräisenä vai pitääkö niiden olla ensin täydellisiä?

Onneksi ei ole olemassa täydellistä yritystä, täydellistä yrittäjää tai täydellistä osaamista. Meidän ei siis tarvitse olla täydellisiä.

Jätä kommenttisi