Kiinnitätkö huomiota siihen mitä muilla on ja sinulta puuttuu?

Lehdet, some, netti ovat täynnä erilaisia ihannekuvia joita näemme ja katselemme päivittäin. Ne saattavat tuoda meille esille asioita, joita meiltä mielestämme puuttuu. Aivomme ja mielemme tekevät työtä ja painottavat kuvien kautta meille erilaisia ”näkemyksiä”. Meille tulee helposti olo, että minullakin pitäisi olla tuollaista.

Meistä saattaa tuntua että kuppi on koko ajan puoli tyhjä, minulta puuttuu jotain elämästäni. Emme enää näekään kuppia puoliksi täynnä ja mitä kaikkea minulla jo on elämässäni. Haikailemme ja huolailemme erilaisten asioiden perään. Odotamme ja haikailemme esimerkiksim että aikaa pitäisi olla lisää ja muilla näkyy sitä olevan, katsomatta kuinka paljon meillä on aikaa sekä mihin sen käytämme. Muilla on paljon enemmän aikaa mielestämme, ja mieli tekee tepposet.

Miltä meistä tuntuisi jos näkisimmekin kaiken sen mitä meillä on? Jos kuppi olisikin puoliksi täynnä. Olisimme paljon tyytyväisempiä emmekä haikailisi turhaa. Oletko miettinyt että joku katsoo sinua ja haikailee, että olisipa minulla elämä tuollaista ja saisin yhtä paljon aikaa kuin hänellä on.

Kokeile kahdehtia itsesäsi, älä muita

Minulla ei ole tapana kahdehtia ketään, ei ole oikeastaan koskaan tullut tarvetta varsinaisesti. Tottakai joskus on vähän kateellinen kun joku on lähdössä lomalle ja itselle ei ole mahdollista. Normaalia kahdehtimista voi kyllä harjoittaa, mutta jos se alkaa viedä ajatuksiasi sekä energiaasi jatkuvasti, olet väärän kahdehtimisen tiellä.

Some ja kaikki ihanat erilaiset kuvat ja viestit saavat helposti aikaan painetta. Ne saattavat hiipiä hiljalleen aivosi sopukoihin ja alat ihan vahingossa kahdehtimaan ja miettimään elämääsi sekä vertaamaan muihin. Kun seuraa muiden ihmisten tekemistä heidän omassa elämässään somen kautta voi yhtäkkiä itsekin alkaa miettiä, että pitäisikö minullakin olla parempi koti, enemmän vaatteita, meikata enemmän, käydä juhlissa jne. Saattaa käydä niin, että alkaa salakalavasti vertailemaan ihan huomaamattaan omaa elämäänsä muiden elämään. Vertailuun on tämän päivän kuvamaailmassa hyvin helppo sortua. Herätys voi olla, että mietii haluanko edes samanlaista vai omanlaista. Tosiasiassa saattaa olla niin, että ei haluakaan toisenlaista. Oma elämä on ihan kivaa ja antoisaa, ja etenee ihan puolitäydellä kupilla koko ajan.

Suosittelenkin siis kahdehtimaan vain omaa itseään ja mitä sinulla on. On erittäin antoisaa alkaa katsoa omaa osaamistaan, kotiaan, elämäänsä ja kaikkea sitä mitä on jo olemassa.

Itsensä kahdehtiminen voi olla oikein miellyttävä kokemus

Jos siis katsookin kuppia uudelleen ja miettii, että kuinka paljon siellä on asioita, osaamista, tekemistä, tavaraa, läheisiä, ystäviä, tuttavia, kumpaneita ja kaikkea muuta. Yhtäkkiä se näyttäytyykin puolitäytenä eikä tyhjänä. Aloita itsesi kahdetiminen ja katso ulkopuolisen silmin. Mitä kaikkea hän kahdehtisi sinulta. Mitä kaikkea olet jo saanut aikaan. Voi olla hyvinkin avartava kokemus.

Jos katsot omaa elämääsi sekä sitä polkua jota olet kulkenut. Sitä kaikkea ei taatusti ole kenelläkään muulla. Se tuo sinulle innostusta, ja hetkiä joita voit kantaa loppuelämäsi arvokkaina muistoina matkassasi. Sinä voit olla tyytyväinen aikaansaannoksiisi. Voit kahdehtia itseäsi ja todeta kuinka täysi kuppi sinulla on.

Meillä kaikilla erilaisia mäkiä, mutkia, suoria elämän matkan varrella, ja ne ovat elämämme rikkaus. Et ole ainoa jonka tiellä näitä on.

Katsele siis puolitäyttä kuppia, älä puoli tyhjää.

Jos haluat lukea lisää tunnetaidoista, lue tämä juttu.

Tai lue tämä kuinka jossittelu ei kannata.

Jätä kommenttisi