Onko suunta hukassa? Vellotko, jossitteletko vai menetkö eteenpäin?

”Alkaako elämäsi” sitten kun saat ylennyksen? Sitten kun saat enemmän asiakkaita? Kun saat lisää rahaa? Kun ehdit? Kun olet tarpeeksi kokenut? Kun muut joskus ymmärtävät? Kun voitat lotossa? Kun löydät elämänkumppanisi? Kun saat paremman työpaikan? Kun sinulla on aikaa?

Vellotko, jossitteletko, onko suuntasi hukassa? Mikään ei ole helpompaa kuin jäädä vellomaan. Negatiiviset kokemukset ja tilanteet oikein antavat balsamia jossittelulle. On ihana jäädä vellomaan epämääräiseen tilanteeseen, ja kertoa yhdelle jos toiselle ihmiselle omasta ”kurjuudesta”. Pähkäillä ja puhkuilla tilannetta yhä uudelleen. Kuluttaaa aikaa ja energiaa vatvomiseen.

Alkaako negatiivinen asenne, jossittelu, vellominen sekä pessimismi toteuttaa itseään? Jos odotat epäonnistuvasi, onnistutko? Todennäköistä on, että epäonnistumisen odotuksesi toteutuu. Valittamalla, jossittelemalla ja vellomalla oikein pönkität itseäsi jatkamaan samalla tiellä.

On tutkittu, että säännöllinen valittaminen vaikuttaa aivojen toimintaan. Aivot siis tottuvat negatiivisiin viesteihin, ajatuksiin ja tunteisiin, ja alkavat oikein lusikalla syöttää (ja isolla sellaisella) sinulle yhä enemmän negatiivisia ajatuksia ja tunteita. Tästä kierteestä on vaikea päästä pois, koska se jos mikä vaatii töitä. 

Lopeta vellominen, aloita tekeminen

Mikäli haluat lopettaa vellomisen ja aloittaa tekemisen, kääri hihat ja ryhdy toimeen. Toimenpidesuunnitelma on yksinkertainen työväline asioiden edistämiseen. Päätetään mitä halutaan. Kirjoitetaan ylös eli tehdään tavoite (= päämäärä), jota kohti halutaan mennä. Tämä pätee ihan kaikkeen. Sen voi tehdä omaan elämään, opiskeluun, harrastuksiin, kotitöihin, siivoukseen, puutarhan hoitamiseen, mökkeilyyn, lomailuun, työhön, projekteihin, yrittäjyyteen, yritystoimintaan tai mihin vain haluaa.

Kun tavoite on selkeänä mielessä, mietitään miten tavoitteiseen päästään. Mitä asioita tehdään, jotta päämäärä eli tavoite toteutuu. Tehdään suunnitelma toteuttamisesta eli toimenpiteistä. Viedään ne viikkottaiseen aikatauluun ja lähdetään toteuttamaan.

Pidetään kiinni suunnitelmasta, mutta tarvittaessa ollaan valmiit muuttamaan suuntaa, jos osoittautuu että tämä ei toimi. Aina on seurattava tekemistä ja oltava valmis tekemään uusia ratkaisuja, jos tehty suunnitelma osoittautuu toimimattomaksi.

Vain teot ratkaisevat

Mikään muu ei auta kuin tekeminen. Jos jäät jossittelemaan ei synny tekoja. Jos ei ole tekoja, ei tapahdu mitään.

TEOT, TEOT JA VIELÄ KERRAN TEOT. Tämä tarkoittaa sitä, että toimenpidesuunnitelmassa pitää olla tekoja. Tekemistä, jota toteutetaan säntillisesti. Kun suunnitelmassa on selkeää tekemistä, asioita jotka toteutetaan, menet väkisin eteenpäin johonkin suuntaan. Korjaavia liikkeitä voi sitten tehdä matkan varrella, kun tarvitsee.

Onko sinulla KasvuStoorin tavoitekalenteri? Jos on, kaiva nyt se esille, ja tee suunnitelma. Jos ei ole, osta juuri lanseerattu uusi kalenterimme. Katso lisää kalenteristamme https://www.kasvustoori.fi/kauppa/inspiroiva-ja-innostava-vuoden-2019-kalenteri-arkeen-ja-tyohon-uutuus/

Tai ota avuksesi tavoitetyökirjamme, jonka avulla suunnittelet toteutuksen (teet toimenpidesuunnitelman) ja lähdet toteuttamaan. Katso lisää täältä https://www.kasvustoori.fi/kauppa/uutuus-tsemppaava-tavoitetyokirja-auttaa-sinut-paamaaraasi/

Älä anna aivojesi toteuttaa ennustetta epäonnistumisesta. Päätä muuttaa aivojesi tuomat viestit motivoivampaan ja innostavampaa suuntaan. Ohjelmoi ne uudelleen ihan kuin tietokone. Anna niiden kovalevylle uutta ajateltavaa, mahtavia innostavia tekemisiä ja suuntaa energiasi tekemiseen. Älä kuuntele muita, että ei tuo onnistu, onpa vaikeeta, miten sinä jaksat, kuinka sinä ehdit.

Unohda muut, ja tee sitä mitä itse haluat. Älä osoita itseäsi syyttävällä sormella heti, jos jokin ei onnistu samantien. Älä anna aivojesi antaa sormelle käskyä, että minähän sanoin ei tuo onnistu. Yritä uudelleen. Muuta jotain ja aloita uusiksi. Tee tekoja.

Huomaat, että alat saavuttaa asioita. Huomaat että teot tuovat tulosta. Tie vuorelle voi olla kivikkoinen ja välillä joutuu menemään nelinkontin, jotta pääsee huipulle. Ota kuitenkin kaikki etenemisvaihtoehdot käyttöösi ja mene eteenpäin.

LOPETA JOSSITTELU, ALOITA TEKEMINEN!

Jätä kommenttisi