Vieraskynä – Nuori yrittäjyys Eerika Nissilä, Kukkakievari

Kuka olet?

Olen Eerika Nissilä, 17 vuotias yrittäjä ja opiskelija Varkaudesta. Rakastan kohdata uusia haasteita ja tehdä asioita, jotka oikeasti merkitsee.

Mikä on yrityksesi?

Kukkakievarin musiikkikahvila on maalaismiljöön punainen tupa britakakulla ja klassisella livemusiikilla. Tepasteleepa kahvilan pihalla hoivattavia kaneja ja kanojakin. Kahvitteluhetken jälkeen voit ostaa kesäkukat meiltä samasta tuvasta. Yrityksemme on Vuosi yrittäjänä -ohjelman NY-yritys, joka on perustettu keväällä 2019.

Miten kaikki alkoi?

’’Haluatko aloittaa kesäkahvilan pyörittämisen siskojen kanssa seuraavana kesänä?’’ Sain puhelun äidiltäni Kanadaan ja tartuin mahdollisuuteen ilman tietoa ja taitoa kahvilan pyörittämisestä. Sen sijaan vahva visio minulle syntyi nopeasti. Hyvin pian keskellä talven pakkasia ryhdyimme metsästämään astioita ja testailemaan reseptejä. Huhtikuussa remontoimmekin jo uuden ilmeen kahvilan tiloihin.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olen päässyt tähän paikkaan ratkaisemalla jatkuvasti ja väsymättä ongelmia.

Selkeä mielikuva kahvilasta ajoi eteenpäin ennakkoluulottomasti. Päätin tehdä kaikkeni, että se kuva realisoituu ja vahvalla tahtotilalla on ollut roolinsa tähän pisteeseen saakka.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Yksinkertaisesti minua motivoi asiakkaat. He tulevat kahvilaan ja näkevät, että olemme rakentaneet ympäristön intohimolla ja sydämellä. Sitten saamme heiltä palautetta, että ’’olette te kyllä tehneet tämän niin omannäköiseksenne.’’ Asiakkaiden ihanat reaktiot ja kommentit lämmittävät mieltä ja pitävät meidät liikkeellä.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Ei ole turhaan sanottu, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Kerrankin, kun konsertin alkuun oli viisi minuuttia niin huomasin, että nuotit ovat kotona. Yksi lähti sitten kiireellä hakemaan niitä ja konsertti pidettiin. Nykyään suunnittelen varmistan asioita huolellisemmi, kun olen huomannut miten huolimattomuus vaikuttaa muihin tiimin jäseniin.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Unelmoin Kukkakievarin laajentumisesta pitopalveluksi tai jopa bed&breakfast palveluksi. Rauhoittava maalaisympäristö, jossa ihminen saa nollata stressin laajentuu tietenkin siinä mukana.

Miten nollaat itsesi?

käyn aamuisin lenkillä ennen työntekoa. Ajattelen, että saan unesta levon ja aamulenkillä energian ja inspiraation.

(BONUS) Mikä on sinulle tärkeää yrittäjyydessä?

Hirvittävän tärkeää on yhdessä tekeminen. Se, että kaikki laittaa itsensä likoon ja tekee parhaansa. Minä jatkuvasti mietin, että miten saan tiimini inspiroitumaan ja tekemään paremman parhaansa. Uskon, että ihmiset vahvuudet löytyvät yhdessä tekemällä.

(BONUS) Mitä olet oppinut yrittäjänä?

Olen oppinut armollisuutta. En ole niin ankara itseäni ja muita kohtaan.

Olen saanut myös huomata, että kovat yrittäjyystaidot ja pehmeät ihmissuhdetaidot tukevat toisiaan.

Sinnikkyys kasvaa, kun opiskelee kirjanpitoa. Ja sinnikkyydestä on myöhemmin etua oikeastaan kaikessa muussakin.

Kahvila Kukkakievarin ja Nuori Yrittäjyys ry:n löydät alla olevista linkeistä.

https://www.instagram.com/kukkakievari/

https://www.instagram.com/nuoriyrittajyys/

Jätä kommenttisi