KasvuStoori – Kanto Design Oy

Kuka olet?

Olen Iida Kanto, lähtöisin Lapista, mutta kotiutunut Vantaalle. Olen 30- vuotias äiti, vaimo ja Kanto Designin perustaja.

Mikä on yrityksesi?

Kanto Design Oy on kotimainen design brändi, joka on perustettu 2018. Nuori yritys on jo tunnettu persoonallisista kuoseista sekä ekologisista materiaaleista, jotka ilmentyvät naisten- ja lastenvaatteissa sekä asusteissa. Pienestä verkkokauppayrityksestä ponnistaneella Kanto Designilla on jo useita jälleenmyyjiä ympäri maailmaa.  

Miten kaikki alkoi?

Yrittäjäperheessä kasvaneena ajatus yrittäjyydestä on aina kytenyt pinnan alla. Haave itsensä toteuttamisesta alkoi käydä toteen äitiyslomalla, kun into vaatteiden ja kuosien suunnitteluun alkoi. Aloin suunnitella vaunuverhoja, joita alettiin somessa toivoa myyntiin.  Siitä syntyi kipinä, joka lopulta johti Kanto Designin perustamiseen.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Periksiantamattomuus ja perheen tuki ovat olleet kantava voima minun yrittäjyyteni polulla. Uudelle yrittäjälle kaikki on uutta, joten ongelmilta ja haasteilta ei voi välttyä. Olen kohdannut vastoinkäymiset ottamalla niistä kiinni kuin ”härkää sarvista”. 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Itsensä toteuttaminen ja vapaus. Yrittäjänä voin käyttää luovuuttani niin monenlaiseen, ja tehdä juuri sellaisia asioita joista nautin. Mikäpä sen parempaa.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Usko itseesi, äläkä anna ulkopuolisten mielipiteiden vaikuttaa liikaa. Kaikkia et voi kuitenkaan miellyttää. Olen kuullut sanonnan: jos yhdelle kumarrat, toiselle pyllistät. Mielestäni osuvasti sanottu.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoite on kasvattaa brändin tunnettuutta, ja löytää sopivat jälleenmyyjät edustamaan tuotteitamme. Yrityksen kasvaessa kerään itselleni myynti- ja markkinointitiimin, joka jättää minulle yhä enemmän aikaa keskittyä suunnittelutyöhön, josta nautin eniten.

Miten nollaat itsesi?

Siihen on monia tapoja. Pieneen stressiin auttaa rauhallinen kahvihetki tai mustikanpoimintaretki kaikessa hiljaisuudessa. Isompi stressi vaatii kokovartalohieronnan tai hauskan illan kavereiden kanssa. 

Tahtolauseesi?

If life gives you lemons, make lemonade.

Jätä kommenttisi