Asenne – ystävä vai vihollinen?

Olin äskettäin mukana asennekeskustelussa, jossa oli osallisina mm. kaksi superpositiivista ihmistä. Jäin taas kerran keskustelun jälkeen miettimään omaa asennetta ja sitä, miten se vaikuttaa elämään ja omaan elämiseen.

Nämä positiiviset ihmiset kertoivat, miten he olivat olleet eräässä tapahtumassa ja heidän mielestään kaikki mitä tapahtumassa tapahtui oli ihan huippua. Samassa tapahtumassa oli ollut joku heidän tuttunsa ja tämän mielestä tapahtumassa oli taas kaikki ihan pielessä. Kuuntelin juttua ja sanoin, että kuulostaa siltä kuin olisitte olleet ihan eri tapahtumassa.

Huomaan itse viljeleväni paljon sanoja ihana, upea, mahtava, kaunis…. Voin vaan kuvitella, miten nämä sanat ärsyttävät joitakin ihmisiä. Mutta olen aidosti sitä mieltä, että nämä adjektiivit kuuluvat joka päiväiseen elämääni ja olen useista asioista sekä ihmisistä sitä mieltä, että ne/he ovat ihania, upeita, mahtavia ja kauniita. Elämä on hieno matka, josta haluan nauttia joka päivä. Tosin voin todeta, että tämän viikon maanantai oli päivä, josta en löytänyt kuin yhden hyvän asian, mutta sentään sen verran siitäkin. 🙂

Omalla asenteelle on valtava voima omaan elämään. Asennetta voi tietoisesti harjoittaa ja sitä voi muuttaa. Uskallan väittää näin siksi, että olen vuosien ajan harjoittanut omaa mieltäni ja asennettani positiivisempaan suuntaan. Ei positiivinen asenne aina minultakaan onnistu, mutta ainakin se onnistuu nykyään paremmin kuin aiemmin. Asenteen muuttaminen ei kuitenkaan tapahdu sormia napauttamalla vaan sen eteen on oltava valmis tekemään töitä. Pitää tiedostaa omat ajatusmallit sekä syyt, mistä ne kumpuavat, ja pitää olla halukas muuttamaan niitä.

Kun oma asenne on positiivisempi ja näkee tai edes yrittää nähdä mieluummin asioiden hyvät kuin huonot puolet, oma elämä kevenee huomattavasti. Myös vastoinkäymisiin suhtautuminen on helpompaa ja ne saattaakin nähdä mahdollisuuksina kehittyä eikä ”maailmanloppuina”. Meistä kukaan tuskin välttyy ongelmilta, mutta niihinkin voi opetella suhtautumaan kasvunpaikkana ja ottaa niistä opiksi.

Sanotaan, että elämä on 10 % sitä mitä tapahtuu ja loput 90 % on sitä, miten suhtaudumme asioihin. Tärkeä huomio ja jos omaa asennetta haluaa muuttaa positiivisemmaksi, tämä ajatus kannattaa ottaa aktiivisesti omaan mietintämyssyyn. Elämä on <3

Just because you’re given a cactus doesn’t mean you have to sit on it.

Jos asenneasiat kiinnostavat enemmänkin, näistä KasvuStoorin blogikirjoituksista voit lukea asiasta lisää:

Yrittäjän jaksaminen

Asenne ratkaisee

Elämä täynnä mahdollisuuksia

Kuuntele kukkien kuiskintaa

Ihana epämukavuusalue tuo uutta elämääsi

Jätä kommenttisi