UUSI VUOSI! Uudet kujeet ja uudet lupaukset

Uuden vuoden alku on aivan ihanaa aikaa. Edellinen vuosi on taputeltu historiaksi ja siitä on jäänyt monta muistoa muistojen kirjaan. Nyt edessä on vielä 364 päivää tehdä uusia asioita ja kirjoittaa tulevaa historiaa. Jokainen päivä on uusi, uuden elämän päivä.

Noiden päivien sisältö on joka päivä vielä tulevaisuutta. Parasta on, että niihin voi itse vaikuttaa. Lupasitko sinä jotain itsellesi uuden vuoden lupauksena? Jos lupasit, on sinusta itsestä kiinni toteutatko lupauksesi.

Jos et luvannut, ehdit vielä luvata. Ei niitä lupauksia ole pakko tehdä uutena vuotena. Niitä voi tehdä vaikka joka päivä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin joka päivä luvata itselleen jokin pieni asia, jonka toteuttaminen toisi mielihvyää, hyvää oloa ja antaisi sisältöä päivään.

Elämää voi suunnitella pitkällä jänteellä tai lyhyemmällä, ihan mikä kullekin vain sopii parhaiten.

Voita itsesi ja pidä omat lupauksesi

Voittaminen, siis itsensä voittaminen, ja haluttujen asioiden toteuttaminen vaatii mielen, kehon ja elämän tasapainoa. Pelkästään oman hyvinvoinnin edistäminen vaatii tasapainoa elämässä. Esimerkiksi palautuminen on todella tärkeää, jotta jaksaa taas tehdä asioita, joita itselleen on luvannut. Palautumistakin voi harjoitella, onneksi. Siihen tarvitaan riittävä määrä unta, energiaa, motivoivaa tekemistä ja suunniteltua työtahtia. Lupaushan voi olla palautumisen harjoittelu ja sitä kautta oman hyvinvoinnin edistäminen. Minä itse taidan alkaa harjoitella tätä, koska unirytmi menee niin helposti sekaisin ja jää liian lyhyeksi.

Jos kaipaat lisävinkkiä hyvinvointiin, lue täältä lisää.

Entä sitten ne lupaukset joita itsellesi annoit? Tai mistä unelmoit tänä vuonna? Millaisia tavoitteita haluaisit itsellesi asettaa?

Älä aikaile vaan lähde toteuttamaan oman tahtisi mukaan. Pohdi vähän aikaa viime vuotta. Toteutitko lupaukset itsellesi tai ne asiat joita halusit?

Oliko nämä sellaisia, että halusit niitä edistää? Jos ne jäivät tekemättä tai puolitiehen, ehkä ne eivät olleet oikeasti sellaisia, joihin halusit aikaasi käyttää. Mieti siis mikä sinulle on tärkeää, innostaa ja inspiroi. Mihin haluat tänä vuonna oikeasti satsata.

Tee hieman mielikuvaharjoittelua, joka on yllättävän tehokasta. Piirrä paperille, kirjoita tai kuvaa mielessäsi lopputulos. Mitä on tapahtunut kun lupaamasi lupaus on toteutunut. Kuinka se on vaikuttanut sinuun? Mitä saat sen avulla? Millaisen olon koet saavutuksen jälkeen? Mitä saavutus sinulle merkitsee. Mitä ikinä oletkaan itsellesi luvannut, näe se silmissäsi.

Nyt viimeistään tee suunnitelma lupauksen toteuttamiseksi

Jos sinulla on kalenterimme, ota vuosisuunnitelma esille, jos et ole jo sitä täyttänyt. Kirjoita lupauksesi ylös vuosisuunnitelmaan. Mieti kuinka aloitat sen toteuttamisen. Pohdi myös mikä lupauksessa innostaa sinua erityisesti. Mistä saat voimaa jatkaa? Millaisiin osiin pikot tekemisen.

Tämän jälkeen ota tammikuun todo esille, ja täytä tammikuun tavoitteet. Eli vie lupauksesi tai ne asiat, joita odotat saavasi tammikuun aikana toteutettua, kuukausitavoitteeksi. Pilko myös viikkotasolle tekeminen. Tämän jälkeen sinun on helpompi viedä asiat viikkoaukeamalle toteutukseen. Jos joka viikko teet itsesi kanssa sopimat asiat, olet pitkällä muutaman viikon päästä. Aikataulutus on yksi tärkeimmistä asioita toteuttamisessa. Sinun on allakoitava aikaasi tekemiselle, jotta saavutat lupauksesi. Aikataulusta on joskus pidettävä ”kynsin ja hampain” kiinni.

Ah, palkinto, sitäkään ei sovi unohtaa. Mikään ei ole ihanampaa kuin palkita itsensä tekemisestä. Pelkkä itsensä kehuminenkin tuottaa iloa itselle. Kehuminen on taitolaji, ja usein vaikeaa. Kuka sitä nyt itseään kehuisi. Suosittelen kannattaa. Kummasti motivoituu, kun kuulee itsensä sanovan itselleen, ai että olet ollut ahkera ja pitänyt hienosti lupauksesi. Sanotaan että ”kissa kiitoksella elää” niin myös ihminen. Kiitos ja kehuminen, vaikka oman itsensä, on motivaatioruokaa jota kannattaa harjoittaa.

KasvuStoorin 2020 innostava kalenteri on vielä myynnissä niin verkkokaupassamme kuin Suomalaisessa Kirjakaupassa sekä mahdollisesti muilla jälleenmyyjillämme.

Jos kaipaat lisämotivaatiota tavoiteoppaastamme ja tavoitetyökirjastamme löytyy lisää inspiraatiota.

INSPIROIVIA UUSIA KUJEITA JA ENERGISTA VUOTTA 2020. Aloita sinäkin uuden elämäsi historian kirjoittaminen uusilla innostavilla tarinoillasi!

Jätä kommenttisi