Tarvitsetko itsesi johtamiseen työvälinettä? Itsensä johtamisen kalenteristamme tulossa lisäpainos

Kalenterimme Sinun vuosi 2023 suosio yllätti meidät. Saamme lisäpainoksen kalenterista viikon-kahden sisällä. Lähdimme tekemään itsensä johtamisen kalenteria kun emme löytäneet sellaista markkinoilta. Haluamme auttaa kalenterimme avulla niin työ kuin muun arjen asioiden hallinnassa. Itsensä johtaminen vaatii hieman suunnittelua, suunnitelmallista toteuttamista sekä omasta jaksamisesta huolehtimista.

Tähän kalenterimme on suunniteltu ja rakennettu. Olen itse paperisen kalenterin kannattaja. Yritin joskus aikoinaan siirtyä sähköiseen kalenteriin, mutta se vain ei toiminut minun kohdalla yhtä hyvin. Kalenteri on siinä mielessä hyvä, että siihen saa myös todo:t ylös päivän, viikon sekä kuukauden osalta. Pystyy hahmottamaan koko viikon menot, työt ja arjen muut asiat yhdellä kertaa. Näkee heti kuinka paljon happea kalenterissa on milläkin viikolla. Ja jos taas ei ole pystyy miettimään ja suunnittelemaan todo tehtävät riittävälle aikataululle eri päiville valmiiksi.

No entäs ne tavoitteet? Mikään ei ole kivempaa kuin saavuttaa omia tavoitteita. Suunnitella niitä viikottaisia pieniä tavoitteita omaan kalenteriin ja todeta viikon lopussa, vitsi minä tein ne. Tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan itsensä johtamista. Muuten käy niin, että helposti siirtää tekemistä, jättää tekemättä eikä saakaan aikaiseksi sitä mitä halusi.

Muista sinäkin suunnitella kalenteriisi itsensä johtamisen tärkeiden tekemisten lisäksi jotain kivaa tekemistä, liikuntaa, ulkoilua, arjen luovia hetkiä, kellotonta aikaa, laiskottelua, leikkimistä eli kaikkea sellaista myös mitä tarvitaan oman jaksamisen tasapainoksi.

Itsensä johtaminen on kykyä huolehtia omasta hyvinvoinnista ja ajankäytöstä

Se on taitoa, että osaat määritellä omat päämäärät ja tavoitteet. Osaat suunnitella niiden toteuttamisen ja lähdet toteuttamaan. Pidät itsesi kurinalaisessa toteutuksessa silloin kun sitä tarvitaan. Osaat tunnistaa omat asenteesi ja tunteesi sekä sinulla on vielä kykyä muokata niitä.

Pystyt ottamaan vastaan palautetta ja opit jotain itsestäsi tekemisestäsi. Hyödynnät saamaasi palautetta kehittymiseen. Osaat ja sinulla on kykyä ajatella itsenäisesti, mutta et sulje korviasi muilta eli jaksat ja osaat kuunnella muita.

Mikä on parasta minusta itsensä johtamisessa ja itsensä kehittämisessä? No parasta on se kun saa koko ajan oppia. Saa uusia näkökulmia kun kuuntelee muita. Tulee uusia ajatuksia. Innostuu itse ja saa innostettua muita.

Onnistunutta matkaa itsensä johtamisen tiellä.

Jos tarvitset siihen työvälinettä, tilaa kalenterimme täältä.

Usko onnistumiseesi.

Jos ajattelet, että pystyt, tai et pysty, olet aina oikeassa.
Henry Ford

Jätä kommenttisi