KasvuStoori – Tililaatikko

Olen Anni Kanninen ja yhdessä yhtiökumppanini Pauliina Korven kanssa toimimme yrittäjinä Tililaatikko Oy:ssä. Yrittäjyyden lisäksi olemme molemmat äitejä ja tästä syystä meiltä saakin varsin oivallista vertaistukea yrittäjyyden ja perheen yhdistämiseen. Tuo sama teema, jonka kanssa moni perheellinen painaa.

Tililaatikko Oy on tilitoimisto, jonka liiketoiminnan ytimessä on kirjanpito- ja tilinpäätöspalveluiden tuottaminen. Lisäksi tarjoamme monipuolista ohjausta ja neuvontaa yrittäjyyden eri vaiheissa. Onhan yrityksen pyörittäminen niin paljon muutakin kuin pelkkiä lukuja. Eri lukujen valossa tarkastellen yritystoimintaan voi saada uusia näkökulmia ja asettaa tavoitteita, joita kohti kulkea.

Miten kaikki alkoi?

Olimme aiemmin samassa työpaikassa. Kun eteen tuli yt-neuvottelut, ilmoittauduimme vapaaehtoisiksi pois lähtijöiksi ja päätimme perustaa oman yrityksen. Tuo kokemus on vaikuttanut paljon omaan yritystoimintaamme ja luonut vahvasti pohjaa Tililaatikon toimintamalleille. Teimme jo työkavereina paljon töitä yhdessä, joten oli melko luontevaa jatkaa yhteistyötä yhteisessä yrityksessä.

Miten olette päässeet tähän pisteeseen?

Matka tähän pisteeseen on vaatinut määrätietoista työtä ja ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseen. Tiesimme kyllä jo tähän lähtiessämme, että hyville tekijöille on alalla valtava kysyntä. Yrityksiä syntyy lisää jatkuvasti. Halusimme keskittyä nimenomaan aloittaviin yrityksiin ja olla kumppanina heidän kasvussaan. Toinen tärkeä valinta oli keskittyä ainoastaan sähköisen taloushallinnon maailmaan. Nämä suuntaviivat mielessämme olemme saaneet hyvin jalansijaa alalla. Lisänä on ollut iloinen yllätys Instagramin tekeminen, joka onkin meidän tärkein myyntikanavamme.  Sitä kautta on tullut pyyntöjä kirjoittaa muuallekin, ja näihin on sitten mahdollisuuksien mukaan vastattu.

Mikä motivoi teitä toiminnassanne?

Meitä motivoi yrittäjien onnistuminen. Joka kerran, kun asiakas saavuttaa jonkun itselleen merkittävän rajapyykin, se on juhlan paikka meillekin.

Pyrimme olemaan asiakkaillemme enemmän kuin pelkkä pakollinen lakisääteinen paha ja siksi meille onkin valikoitunut asiakkaita, joiden kanssa jaetaan myös epätoivon hetket. Sekin tuntuu tärkeältä ja motivoivalta, kun asiakkaat luottavat apuumme haastavilla hetkillä.

Parhaimmat  opetukset tähän mennessä?

Tässä työssä oppiminen ei lopu milloinkaan. Jos tulee päivä, että luulee tietävänsä ja osaavansa kaiken, on aika vaihtaa alaa ja äkkiä sittenkin. Meille molemmille on tärkeää myös kouluttautua jatkuvasti. Näin voimme tarjota asiakkaillemme viimeisimmän ja tuoreimman tiedon. Ehkä tärkein oppi on kuitenkin yleinen maailmantilanne, mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos. Mitä tahansa voi tapahtua kenelle tahansa, ja voittajina selviytyvät ne, ketkä ovat osanneet ennakoida ja varautua parhaiten. Enkä nyt tarkoita vessapaperin hamstraamista 😀

Mikä on yrityksenne tulevaisuus? Mitä tavoittelette?

Tavoitteemme on kasvattaa Tililaatikon liiketoimintaa pitkäjänteisesti ja kannattavasti. Haluamme elää kuten opetamme ja tehdä liiketoimintaa mahdollisimman läpinäkyvästi ja vastuullisesti. Tästä syystä aiomme sulkea ovet uusilta asiakkailta siinä vaiheessa, kun oma kapasiteettimme tulee vastaan. Emme halua polttaa omaa kynttiläämme molemmista päistä emmekä myöskään tarjota puolivillaista asiakaspalvelua haalimalla liikaa töitä. Se tahtoo olla tämän alan helmasynti, että kasvun vauhdissa unohtuu ne asiakaspalvelun perusasiat. Voisi siis sanoa, että haluamme olla muutoksen eturintamassa ja tavoittelemme tasapainoa työelämään myös kiihkeimpään tilinpäätöskiireeseen. Tästäkin syystä olemme hyvä työpari, kumpikaan meistä ei halua elää pelkästään työlle vaan teemme työtämme mahdollistaaksemme muun elämän. Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että teemme työtämme omistautuneesti ja täydellä sydämellä.

Miten nollaatte itsenne?

Luonnossa liikkuminen ja perheen kanssa puuhailu ovat ykkösjuttuja.

Löydät meidät

https://www.tililaatikko.fi/

instasta löytyy @tililaatikko

Facebookista Tililaatikko Oy

Jätä kommenttisi