Nyt on uusi vuosi ja uudet tuulet! Teitkö lupauksia tai uusia tavoitteita? Lue 15 ohjetta toteutukseen.

Uuden vuoden alkaminen tarkoittaa että nyt todellakin alkaa uusi aika. Mennyt vuosi on historian kirjoissa. Monet ovat tehneet koosteista menneestä vuodestaan someen. On kiva katsoa historian havinaa ja mitä kenelläkin on ollut suurimpia tai tärkeimpiä tapahtumia menneen vuoden aikana.

Nyt edessä on tyhjä kirja. Jokainen päivä on taas uusi sivu jonka historiaa pääsee suunnittelemaan. Siksi vuoden vaihtuminen on aina jotekin tärkeää. Joka päivä voi suunnitella ja tehdä jotain mitä ei tehnyt viime vuonna. Toki voi tehdä sitä mitä on tehnyt ennenkin.

Yksi asia kannattaa opetella ne mikrotavoitteet. Joka päivälle tai viikolle miettiä itselle jotain pieniä kivoja tavoitteita mitä haluaa tehdä. Ei tarvitse tehdä mitään maata mullistavaa tai isoja lupauksia, voi tehdä jotain ihan pientä ja kivaa. Mikrotavoitteet antavat sisältöä elämään. Niiden avulla on selkeitä asioita ja päämääriä joita toteuttaa. Kun toteuttaa, tuntuu hyvältä. Voi kiittää itseään onnistumisesta.

Nyt voi myös miettiä unelmia tälle vuodelle. Mitä tämän vuoden aikana haluaa tapahtuvan, muuttuvan tai saada aikaiseksi. Ne voivat olla työhön, opiskeluun tai ihan vain muuten elämään.

Tavoitteita ja lupauksia on helppo tehdä, mutta niiden pitämiseen tarvitaan hieman sitkeyttä. Sitkeys kuitenkin kannattaa. Muutos vaatii aina töitä itseltä eikä se tapahdu hetkessä. Tässä ytimekkäät ohjeet kuinka teet suunnitelmistasi, tavoitteista tai unelmista totta:

 1. Pistä ylös eli paperille tavoitteesi (unelma tai lupaus).
 2. Mieti, mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat innostavat sinua? Mitä haluat oikesti tehdä, muuttaa tai toteuttaa?
 3. Millainen tekeminen olisi vuonna 2023 superia, innostava ja motivoivaa?
 4. Pilko tavoitteesi, lupauksesi tai unelmasi pienempiin osiin. On paljon helpompi edistää asioita pienin askelin, asia tai tekeminen kerrallaan, kuin yrittää suoraan hypätä puun latvaan.
 5. Tutkitusti ne ihmiset, jotka tekevät itselleen viikkoon ja päiviin mikrotavoitteita (pieniä tavoitteita, jotka on helppo toteuttaa) ovat onnellisempia. Onnistuminen kun ruokkii onnistumista ja hyvänolon tunnetta. Tee siis sopivan kokoisia mikrotavoitteita itsellesi joka viikolle.
 6. Viikkotavoitteet vie päivittäiseen aikatauluusi viikon aikana.
 7. Varaa (allakoi) aikaa kalenteristasi tekemiselle, jotta se ei jää muiden asioihin jalkoihin.
 8. Ole itsekäs ja pidä aikataulustasi kiinni .Olet tärkeä, myös itse itsellesi.
 9. Palkitse itseäsi.  Palkitse pienistä askelista, palkitse isoista loikista. Pääasia, että palkitset ja sellaisella palkinnolla, joka todella motivoi sinua jatkamaan.
 10. Näe lopputulos! Mitä ikinä lupaatkin itsellesi, näe ”sielusi silmin” tilanne lupauksen (tavoitteen, unelman) täytyttyä.
 11. Matka päämäärää kohti on paljon motivoivampaa, kun näkee selvästi lopputuloksen. Jos haluat pudottaa painoa, näe itsesi painonpudotuksen jälkeen. Miten pukeudut? Millainen on kenties uusi hiustyyli? Miltä sinusta tuntuu?
 12. Jos haluat aloittaa uuden harrastuksen, näe itsesi harrastamassa.
 13. Entä haluatko uuden työn? Mieti ja pohdi, millainen uusi työ olisi ja millaiselta tekeminen tuntuisi?
 14. Kuvittele siis tilanne muutoksen jälkeen. Hyödynnä mielikuvitustasi ja valjasta itsellesi työvälineeksi. Tarpeeksi kun haluat jotain, saatat yllättyä kuinka nopeasti haluamasi toteutuu.
 15. Ole sitkeä ja usko itseesi.

Tueksi ja avuksi matkasi varrelle oiva apu on kalenterimme Sinun vuosi 2023. Kalentereita ei ole meillä enää, kaikki meni, mutta löydät vielä Suomalaisesta Kirjakaupasta. Myös innostava tavoiteoppaamme ja motivoiva muistikirjamme auttavat sinua matkallasi.

Avaa sinäkin tyhjä sivu muistikirjasta ja täytä se ensimmäisellä ihanalla tarinalla.

Onni ei ole määränpää, se on matka. Matka kohti haluamaasi voi alkaa heti, vain sinä päätät koska aloitat. Antoisaa matkaa!

Jätä kommenttisi