KasvuStoori – Rakkaudellariikka.fi

KasvuStoori – Rakkaudellariikka.fi

Olen Riikka Vääräniemi-Käsmä, inhimillisyyden ja itsetuntemuksen puolesta puhuja, elämän tutkija ja mörköjen ystävä. Paremmin minut saattaa tunnistaa yritykseni nimestä Rakkaudella Riikka. Työhöni liittyy vahvasti muutos, henkiset möröt, itsetuntemus, autenttisuus, kukoistaminen ja palautuminen. Työssäni on oikeastaan kolme erilaista osa-aluetta: Toisaalla autan ihmisiä heidän omilla kasvumatkoillaan, joissa kohdataan omia henkisiä esteitä ja löydetään myös syvemmin omia vahvuuksia. Toisaalla taas autan ihmisiä työhyvinvoinnin ja palautumisen parissa. Lisäksi toimin myös valmentajien valmentajana.

Tärkeimmät työkaluni ovat intuitio, terävä hahmotuskyky sekä tietoisen mielen ja alitajuisen ulottuvuuden yhdistäminen. Alitajuiseen ulottuvuuteen päästään käsiksi mielikuvaharjoituksilla, hypnoterapeuttisella työskentelyllä ja luovilla menetelmillä. Teen työtäni etäyhteyksin ja paikan päällä Kuusamossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Kiinnostukseni ihmisyyteen alkoi jo ala-asteella. Tavoitan edelleen hetken noin kolmannelta luokalta, jolloin välitunnilla katselin ympärille ja ajattelin etten yhtään ymmärrä ihmisten sosiaalisia koodeja. Ala-asteen aikainen ihmisyyden ihmettely liittyi vahvasti erityisherkkyyteeni. Koin vahvaa ulkopuolisuutta, joka johti minua elämässä hakemaan hyväksyntää vahingollisilla tavoilla, mukautumaan aina toisia varten ja unohtamaan itseni. Olin näkymätön.

Tein töitä itseni kanssa pitkään: kävin terapiassa, kävin energiahoidoissa, kävin jos vaikka mitä valmennusta ja samalla koulutin itseäni identiteettityön ammattilaiseksi. Hain vastauksia; miten mieli toimii, millä tavoin tunnelukot aktivoituvat, miksi ihminen kusee omiin muroihin, miten päästä henkisten kipujen ytimeen, miten vahvistaa turvallisuuden kokemusta, mitä eheytymisessä oikeastaan tapahtuu, mikä ihmisiä voimauttaa, miten aikaisemmat hankalat kokemukset välittyvät aikuisuuteen, miksi toinen selviää ja toinen jää rämpimään jne.

Tuo matka on kantanut ja kasvattanut minua ja olen oppinut valtavasti ihmisyyteen liittyvistä kipukohdista ja eheytymisestä. Tämmöisillä matkoilla kukaan ei tule valmiiksi ja hyvä niin, oppiminen jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Olen kiitollinen, että lopulta ihmisyys inspiroi niin kovasti, että tänä päivänä saan auttaa ihmisiä omilla kasvumatkoillaan. Yrittäjyyttä on takana nyt 4,5 vuotta ja asiakastyön lisäksi pyöritän yhdentoista hyvinvointialan yrittäjän keskusta Kuusamossa.

Mun kokemuksen mukaan henkisillä kasvumatkoilla kaikkein kokemuksellisinta ja tehokkainta on se, kun yhdistetään tietoista ja alitajuista ulottuvuutta. Kokemuksellisuus avaa tien syvempään oivaltamiseen. On täysin eri asia järjellä kertoa itselle ”olet tärkeä” kuin kokea se.

Aito kohtaaminen on työni keskiössä ja rakkaus tärkein arvoni. Vaikka ammattitaitoni on timantin kova, en halua tehdä työtäni asiantuntijuus edellä vaan olla ihminen ihmiselle. Kaikki me tarvitsemme nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksia ja pystyn paremmin välittämään tätä, kun olen aidosti ihminen enkä piiloudu asiantuntijuuden taakse.

Oman jaksamisen kulmakivet ovat omien arvojen mukainen kalenterointi, huono huumori sekä asuinpaikkani, jossa pelkkä ikkunasta ulos katsominen lataa akkujani. Hankalissa olotiloissa teen mielikuvamatkoja tai sitten otan siveltimen käteen ja päästän tunteen ulos väreinä paperille. Tietysti minulla on myös timanttinen työnohjaaja. Elämä on valintoja ja minä olen valinnut valita oma hyvinvointi. Näin myös toisten auttaminen pysyy mielekkäänä.

Rakkaudella, Riikka / Riikka Vääräniemi-Käsmä

Terapeuttiset kasvumatkat, työnohjaus- ja työhyvinvointipalvelut, valmentajien valmennus

www.rakkaudellariikka.fi

IG: @rakkaudellariikka @kehonjamielenkeskusfilia

FB: @rakkaudellariikkafi @kehonjamielenkeskusfilia

Jätä kommenttisi