KasvuStoori – Kalligrafiastudio ja Pomelo-yhteisö

Heippa! Mun nimi on Aini Mäensivu, ja ensisijaisesti mä olen luova yrittäjä. Olen myös 34-vuotias helsinkiläinen, sydämeltään maailmankansalainen matkamimmi joka on reppureissannut lähes kaikilla mantereilla ja asunut aikoinaan Lontoossa niin kauan että se kaupunki tuntuu varmasti aina toiselta kodilta. 

Yrityksiä mulla on tällä hetkellä kaksi: Kalligrafiastudio (perustettu vuonna 2017) ja Pomelo-yhteisö (perustettu vuonna 2021).

Kalligrafiastudio keskittyy käsillä kirjoittamisen ja kalligrafian opettamiseen, Pomelo-yhteisö on taas herkullinen ja ystävällinen jäsenyysyhteisö, jossa on yli sata luovan alan pienyrittäjää. 

Jos ihan totta puhutaan, välillä kahden yrityksen pyörittäminen täyspäiväisesti on ihan älytön homma, mutta kummastakaan en halua luopua, joten etsin assareiden, ulkoistamisen ja tuotteistamisen kautta komboa, joka toimisi mahdollisimman hyvin.

Viime vuosina digiyrittäjyys on ollut mulle iso teema, ja olen vienyt yrittäjyyttäni paikkariippumattomaan suuntaan.

Tätä juttua kirjoitan riippukeinusta. Edessäni aukeaa vehreä, lähes viidakkoinen maisema kanelipensaineen ja passionhedelmäköynnöksineen. Olen Sri Lankalla, johon pakenen Suomen talvea nyt jo toista kertaa. 

Kaikki alkoi luovasta harrastuksesta. 

Ihastuin kirjainten piirtelyyn eli moderniin kalligrafiaan ollessani vielä töissä tapahtuma-alalla noin vuonna 2015. Opiskelin kalligrafian lisäksi graafista suunnittelua itsenäisesti päivätyön ohessa, ja askel askeelelta tein tästä ihan omasta jutusta itselleni uuden ammatin.

Pomelo-yhteisö syntyi muutamaa vuotta myöhemmin siitä oivalluksesta, että monet yksinyrittäjät ovat jättäneet ihanan työyhteisön taakseen seuratakseen omia unelmia. Myös yksinyrittäjät tarvitsevat yhteisöä ja yhteisöllisyyttä. 

Olen rakentanut itselleni omasta mielestäni ihan huikean yrityksen (tai kaksi), joka on alusta lähtien maksanut minulle vähintään samaa palkkaa, mitä tienasin aiemmin media-alalla. Helppoa se ei ole ollut, ja valehtelisin, jos sanoisin että päivääkään en vaihtaisi pois. Mutta käsi sydämellä voin sanoa, että päätöstäni lähteä yrittäjäksi en ole katunut hetkeäkään ja palkkatöihin ei ole ollut ikävä!

Tähän pisteeseen olen päässyt käyttämällä sekä luovuutta että hoksottimia. Kokeilemalla, tutkailemalla, miettimällä kriittisesti mikä toimii ja mikä ei, sekä asiakkaalle että itselleni. 

Minua motivoi se, kun näen miten jokin muuttuu asiakkaissani. Se on aivan hirveän palkitsevaa. Näen tätä molemmissa yrityksissäni: Kalligrafia on kuin mindfulnessia, se on käsillä tekemistä ja taidetta maailmassa, jossa meillä on koko ajan kiire. Monille kalligrafia tarjoaa ihanan keitaan arjen keskelle, herättelee rakkautta luovuuteen ja taiteen tekemiseen – se on tosi mullistavaa monille (sitä se oli minullekin!).

Yrittäjyys taas vaatii rohkeutta. Pomelon kautta huomaan, kuinka yhteisön tuki ja jäsenyyden tarjoamat sisällöt kasvattavat jäsenien rohkeutta tehdä omannäköisiä päätöksiä omissa yrityksissään. Se on myös aivan valtavan palkitsevaa! 

En osaa sanoa, mitä teen 5 tai 10 vuoden kuluttua, missä olen ja minkälaista yritystä pyöritän. Mutta tiedän, että se mitä nyt teen tuntuu tosi hyvältä ja tätä tunnetta haluan seurata jatkossakin. 

Täältä löydät minut ja yritykseni:

Kalligrafiastudio

www.kalligrafiastudio.com

www.instagram.com/kalligrafiastudio

Pomelo-yhteisö

www.pomeloyhteiso.fi

www.instagram.com/pomeloyhteiso 

Jätä kommenttisi