Mitä tuli luvattua? Uusi vuosi, uudet tuulet, uudet tavoitteet ja uusi arki

Suorastaan rakastan uuden vuoden ensimmäisiä päivä, kaikki on edessä. Edessäni on aivan tyhjä muistikirja, jonka sivuille saan alkaa täyttämään uusia ihania tarinoita. Joka päivä saa kirjoittaa uutta tarinaa, ja sisällön voi itse päättää. Mikä voikaan olla ihanampaa kuin alkaa kirjoittaa aivan uutta sisältöä. No tietysti myös suunnittelu, haaveilu, unelmointi ja ihan joka päiväinen arki, kun aamulla herää on taas aivan uusi elämä alkamassa sinä päivänä.

Tuliko muuten tehtyä lupauksia? Moni tekee uuden vuoden lupauksia, mutta pitävätkö ne? Kuinka sinun lupauksillesi on käynyt? Lupauksia ei tarvitse tehdä vain uutena vuotena, niitä voi tehdä ihan joka päivä tai kuukausi tai silloin kun haluaa. Lupauksia on helppo tehdä, mutta niiden pitämiseen tarvitaan hieman sitkeyttä. Monesti niiden pitäminen hiipuu matkan varrella. Joten nyt tee suunnitelma, josta pidät kiinni.

Tee suunnitelmia mistä unelmoit, haaveilet tai mitä tavoittelet:

  1. Tee katsaus vuoteen 2020. Mitä silloin tapahtui, mitä asioita sait edistettyä, mitkä jäivät puolitiehen tai jopa kalkkiviivoille? Kirjoita ranskalaisilla viivoilla asiat paperille. Jäikö sellaista puolitiehen tai kalkkiviivoille, jonka haluaisit tänä vuonna toteuttaa?
  2. Vai haluatko tehdä ihan kokonaan uusia suunnitelmia?
  3. Mikä sinulle on ylipäätänsä tärkeää, mitkä asiat innostavat sinua? Millainen ltekeminen olisi vuonna 2022 superinnostava ja motivoivaa?
  4. Pilko lupauksesi pienempiin osiin, varsinkin jos se on kovin suuri. On paljon helpompi edistää asioita pienissä palasissa kuin lähteä haukkaamaan koko kakkua kerralla. On myös tutkittu, että ihmiset jotka tekevät itselleen viikkoon ja päiviin mikrotavoitteita (pieniä tavoitteita, jotka on helppo toteuttaa) ovat onnellisempia. Onnistuminen kun ruokkii onnistumista ja hyvänolon tunnetta.
  5. Aikatauluta lupauksesi, haaveesi, tavoitteesi, unelmasi edistäminen viikottaiseen aikatauluusi. Varaa (allakoi) aikaa kalenteristasi tekemiselle, jotta se ei jää muiden asioihin jalkoihin.
  6. Ole itsekäs ja pidä aikataulustasi kiinni .Olet tärkeä, myös itse itsellesi.
  7. Palkitse itseäsi.  Palkitse pienistä askelista, palkitse isoista loikista. Pääasia, että palkitset ja sellaisella palkinnolla, joka todella motivoi sinua jatkamaan.
  8. Näe lopputulos! Mitä ikinä lupaatkin itsellesi, näe ”sielusi silmin” tilanne lupauksen täytyttyä.
  9. Matka päämäärää kohti on paljon motivoivampaa, kun näkee selvästi lopputuloksen. Jos haluat pudottaa painoa, näe itsesi painonpudotuksen jälkeen. Miten pukeudut, millainen kenties uusi hiustyyli, miltä sinusta tuntuu, kenties energiseltä, ja innostuneelta. Jos haluat aloittaa uuden harrastuksen, näe itsesi harrastamassa. Uuden työn, mieti ja pohdi millainen uusi työ olisi ja millaiselta tekeminen tuntuisi. Kuvittele siis tilanne muutoksen jälkeen. Hyödynnä mielikuvitustasi ja valjasta itsellesi työvälineeksi. Tarpeeksi kun haluat jotain, saatat yllättyä kuinka nopeasti haluamasi toteutuu.
  10. Ole sitkeä ja usko itseesi.

Tueksi ja avuksi matkasi varrelle oiva apu on https://www.kasvustoori.fi/kauppa/uutuus-motivoiva-laadukas-kasvustooritm-kalenteri-2022/.  Voit tilata sen verkkokaupastamme tai käydä ostamassa Suomalaista Kirjakaupasta. Kalenterissa on motivointitekstejä, tsemppilauseita ja kuukausittainen sekä viikottainen suunnittelu, ja hyvän kalenterin avulla saat edistettyä lupauksiasi. Sitä voi myös käyttää ihan normaalina kalenterina ja viikkoaukeamalla on hyvin kirjoitustilaa. Myös innostava tavoiteoppaamme ja motivoiva muistikirjamme auttavat sinua matkallasi.

Avaa sinäkin tyhjä sivu muistikirjasta ja täytä se ensimmäisellä ihanalla tarinalla.

Onni ei ole määränpää, se on matka. Matka kohti haluamaasi voi alkaa heti, vain sinä päätät koska aloitat.

Jätä kommenttisi