Edistyykö tavoitteesi suunnitelman mukaan?

Helmikuussa mennään ja moni tammikuussa tehty lupaus/asetettu tavoite saattaa ottaa jo vähän takapakkia. Otitko KasvuStoorin tavoitekalenterin työvälineet käyttöösi? Teitkö vuosisuunnitelman ja mietitkö ensimmäisen jakson tavoitteet? Nyt on aika käydä keskustelu itsesi kanssa ja tehdä välitilinpäätös onnistumisestasi!

 

Miten matka kohti tavoitettasi edistyy? Onnistumisen ja tavoitteesi etenemisen seuraaminen on tärkeää. Onnistuminen ruokkii onnistumista ja siitä tulee positiivinen kierre. Kun pääset tuohon kierteeseen, innostut enemmän. Ota käyttöösi vaikka vanhan ajan ”reissuvihko” ja kirjaa päivittäin onnistumisiasi ylös. Tai voit kirjata onnistumiset myös kalenteriisi.  Anna itsellesi lupa iloita, kun matka kohti tavoitettasi etenee, koet hyvää oloa ja saat inspiraatiota sekä energiaa jatkaa taas tekemistä. Ja jos olet joka päivä edistänyt suunnittelemaasi ja tavoitettasi, olet kuukauden kuluttua jo pitkällä. Tavoitteiden suunnittelusta voit lukea  tästä aiemmin julkaistusta artikkelistamme lisää

 

Tee itsellesi rehellinen yhteenveto onnistumisestasi

Pienetkin tekemiset edistävät tavoitteesi saavuttamista ja vievät sinua kohti päämäärääsi. On hyvä kirjata edistysaskeleita ylös, ja tiedostaa, mitä olet saanut aikaiseksi tai mitä on jäänyt tekemättä. Analysoinnin avulla opit myös paremmin suunnittelemaan uusia tavoitteita sekä niiden toteuttamista. Opit itsestäsi ja omasta tekemisestäsi.  Ymmärrät, mihin aikasi ja voimasi riittävät.

Analysoidaksesi tekemistäsi vastaa muutamaan kysymykseen. Voit käyttää alla olevia kysymyksiä tai KasvuStoorin tavoitekalenterin välitilinpäätössivua. Sinun ei tarvitse näyttää vastauksia kenellekään, kunhan olet itsellesi rehellinen tekemisistäsi ja onnistumistasi. Vain menemällä tässä kohtaa epämukavuusalueellesi eli uskaltamalla tutkiskella omaa toimintaasi, kehität omaa osaamistasi. Epämukavuusalueella olemisesta voit lukea lisää täältä.

  1. Mieti missä onnistuit? Mitkä asiat tekemisessä tuntuivat helpoilta ja sait toteutettua vaivattomasti sekä aikomassasi aikataulussa?
  2. Mikä jäi puolitiehen tai missä et onnistunut?
  3. Mitkä asiat vaikuttivat siihen, että onnistuit? Mitä sellaista tapahtui, joka auttoi sinua tekemään asioita, toteuttamaan tavoitteita?
  4. Mitä teet jatkossa eri tavalla?
  5. Mitä opit omasta tekemisestäsi?

 

Käy palautekeskustelu itsesi kanssa

Aina kun edistät jotakin tavoitettasi, voit ottaa tavaksi käydä itsesi kanssa määräajoin palautekeskustelun onnistumisistasi. Ihan samalla tavalla kuin käyt ehkä kehityskeskustelun esimiehesi kansssa. Voit hyödyntää tässä keskustelussa vaikkapa KasvuStoorin tavoitekalenterin välitilinpäätössivua. Tämä on muuten yrittäjällekin hyvä keino oppia ja kehittää itseään. Ei ole yhtään hullumpi ajatus käydä palautekeskustelua itsensä kanssa esimerkiksi kolmen kuukauden välein yrityksen asioiden toteuttamisesta. Auttaa kummasti kun on selkeä tavoite, ja joutuu vastaamaan itselleen sen toteutumisesta tai keskeneräisyydestä.

Kun käyt palautekeskustelua itsesi kanssa tavoitteidesi edistämisestä, niin ota keskustelussa esille kehitettävät asiat. Mitä voisit vielä tekemisissäsi kehittää, muuttaa, tehdä lisää tai jättää pois. Kiitä ja kehu itseäsi. Kerro itsellesi, miten hyvin olet edistynyt. Kannattaa kokeilla. Itsensä kehuminen ja kiittäminen antaa kummasti motivaatiota jatkaa.

Jos tulee päivä tai viikko, jolloin tuntuu ettet saa mitään aikaiseksi tai tekemiset eivät onnistu tai muuten vain eivät suju, kaiva  ”reissuvihkosi” sekä tekemäsi välitilinpäätös (yhteenveto) esille ja katso, missä kaikessa olet onnistunut. Kun työskentelet määrätietoisesti tavoitteittesi edistämiseksi, asiat kyllä menevät eteenpäin, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan.

Jos haluat matkaoppaaksi ihan parhaan tavoitekalenterin, löydät sen täältä 

Muistathan myös palkita itsesi hyvin tehdystä työstä ja alkaa suunnitella seuraavan jakson tavoitepolkua!

 

Eteenpäin pääsemisen salaisuus on aloittaminen. Aloittamisen salaisuus on ylivoimaisten tehtävien pilkkominen pienemmiksi ja hallittaviksi tehtäviksi ja aloittaminen ensimmäisestä.— Mark Twain, kirjailija

Jätä kommenttisi