Arjen Inspis – Kiitollisuus

Hyvää huomenta uusi viikko!

Kiitollisuudesta on puhuttu jo pitkään ja paljon, mutta se on edelleenkin ajankohtainen aihe.

Kiitollisuus tunteena yhdistetään vahvasti onnellisuuteen ja hyvinvointiin. Kiitollisuus sanana voi kuulostaa kliseiseltä, mutta ihminen, joka on kiitollinen, osaa arvostaa myös elämän pieniä hetkiä ja negatiivisuuden sietokyky voi samalla kasvaa. Hän tuntee itsensä hyvinvoivaksi, jopa onnelliseksi ja tutkimuksissa on pystytty esittämään, että kiitollisuutta tuntevilla on enemmän optimistisia ajatuksia.

Omaa kiitollisuutta voi harjoittaa, mutta se vaatii työtä kuten mikä tahansa uusi opeteltava asia. Olen itse harjoittanut tietoisesti kiitollisuuden tuntemista elämässäni jo useamman vuoden ajan, tosin välillä se sujuu paremmin ja välillä huonommin. Siksi voin väittää, että tätä vahvuutta voi todellakin opetella omassa arjessaan niin halutessaan. Tein äskettäin vahvuustestin ja kiitollisuus nousi vahvuuksistani kärkipaikalle. 🙂

Miten sitten kiitollisuutta voi harjoittaa? Ensinnäkin huomaamalla asiat, jotka ovat omassa elämässä hyvin. Kiinnittämällä huomiota mieluummin positiivisiin kuin negatiivisiin asioihin, arvostamalla elämän ainutkertaisuutta. Myös kiitollisuuspäivänkirjan pitäminen on erittäin hyvä tapa, asiat ylös kirjaamalla näkee konkreettisesti, miten paljon hyvää omasta elämästä löytyy. Jos ei jaksa kirjoittaa joka päivä, voi tehdä sen joka toinen päivä tai vaikka viikoittain. Kiitollisuuspurkki on myös loistava ”keksintö”. Asioita, joista on kiitollinen, voi kirjoittaa pienille lapuille ja laittaa yhden lapun joka päivä purkkiin. Vuoden lopussa voi lukea lippulaput ja huomata, että kyseisenä vuonna löytyi 365 kiitollisuuden aihetta.

Mistä sinä voisit olla kiitollinen juuri tänään?

Jätä kommenttisi