Yrittäjä oletko hakenut kustannustukea? Nyt myös yksinyrittäjille!

Suomen yrittäjien sivuilla oli kerrottu että nyt kustannustukea saa ja kannattaa hakea myös yksinyrittäjän. Tällä hetkellä hakemuksista on hyväksytty 72 prosenttia eli huomattavasti enemmän kuin aikaisemmilla hakukierroksilla. Nyt on tällä hetkellä käynnissä kolmas hakukierros (27.4.-23.6.). Tukea saa kiinteisiin kuluihin, jotka on syntyneet yritykselle välillä 1.11.2020 – 28.2.2021.

Nyt siis kannattaa tehdä haku, jos kriteerit täyttyvät. Tukea kannattaa hakea kaikkien toimialojen, vaikka sivuilla lukee että ilmoitettu toimiala kuuluu tuen piiriin. Yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vertailukausien välillä. Yrityksellä on palkkakuluja ja joustamattomia kuluja, joita on vaikea sopeuttaa. Nämä kolme ehtoa löytyvät valtionkonttorin sivuilta. Siellä myös kerrotaan että vaikka toimiala ei kuulu tuen piiriin, tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti jos muut ehdot täyttyvät. Kannattaa siis hakea. Vertailukaudet löydät täältä

Tukea voi hakea esimerkiksi palkkakuluihin, vuokraan, laite- ja esinevuoriin, lisenssimaksuihin, välttämättömiin vuokratyövoiman kuluihin ja tähänkin löydät lisätietoa täältä valtionkonttorin sivuilta.

Sivulta löytyy myös tiedot milloin yrittäjä ei voi hakea kustannustukea. Nyt siis kannatta laittaa hakemus sisälle jos ehdot täyttyvät. Yritys myös tällä kierroksella voi saada tukea vaikka olisi negatiivinen pääoma (aikaisemmin ei myönnetty). Yritys ei saa kuitenkaan olla tuen myöntämishetkellä konkurssi- tai yrityssaneerausmenettelyssä.

Onneksi nyt huomioidaan myös pienet mikroyritykset paremmin kuin aiemmin. Pienikin apu saattaa olla suuri ja auttaa yrittäjää jaksamaan sekä selviämään vielä vähän aikaa että talous käynnistyy kunnolla. Katso siis onko sinulla mahdollisuus saada tukea ja tee hakemus.

Jätä kommenttisi