Yhteistyön voimaa – 1 + 1 = 3

Törmäsin instagramissa @motivaatiomaanantai kuvaan, jossa luki ”Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, joilla on yhtä suuria tavoitteita kuin sinulla”. Lisäisin vielä tähän, että ”Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, joilla on sama tahtotila kuin sinulla”.

Yrittäjyydessä liputamme vahvasti yhteistyön puolesta ja sehän sujuu kuin tanssi, kun löytää oikeat yhteistyökumppanit. 1+1 on vaan niin paljon enemmän ja yhdessä saadaan aikaiseksi huikeita juttuja, joita ei olisi saanut yksin tehtyä. Yhdessä ideointi, ajatusten pallottelu, uuden kehittäminen, asioiden edistäminen – toinen ottaa kopin siitä mihin toinen on jäänyt – työtehtävien jakaminen, asioiden jakaminen, uudet suunnitelmat, haastavat tavoitteet, toisen tsemppaaminen jne… mm. nämä ja monet monet muut asiat sujuvat hyvän yhteistyön kera todella luistaen.

Yhteistyössä tulos ei ole suinkaan 1+1=2, yhteistyössä tulos kasvaa yhteistyön voimasta ja 1+1 muuttuukin jo vähintään kolmeksi. Hyvä yhteistyö tuottaa tuloksia, jotka helposti kertaistuvat yhteisen motivaation ja tahtotilan voimasta.

Yhteiset tavoitteet ja yhteinen tahtotila on kuitenkin todella tärkeää yhteistyötä tehtäessä. Jos on kovin erilaiset käsitykset ja ajatukset siitä, miten esim. yritystä johdetaan, tavoitteita edistetään, asioita jaetaan, ei hyvää kumppanuutta synny. Jos yhteinen tahtotila on hukassa ja asioita viedään eri suuntiin, ei hyvää kumppanuutta silloinkaan synny. Jos ei arvosteta toisen osaamista tai yhteistyötä ei koeta tasavertaiseksi, ei hyvää kumppanuutta synny silloinkaan.

Hyvä kumppanuus ja yhteistyö vaatii uskallusta luottaa toiseen. Se vaatii tilan antamista toiselle. Jos et pysty antamaan yhteistyökumppanille tilaa, hän helposti turhautuu tai kokee riittämättömyyttä osaamisestaan. Yhteistyökumppaneiden osaaminen täytyy osata jakaa siten, että kaikki voivat tuoda mukaan omat vahvuutensa ja hyödyntää niitä luottaen muiden hyväksyntään tekemisestä.

Mutta kun se oikea yhteistyökumppani löytyy, on taivas vaan rajana asioiden toteuttamiselle. KasvuStoorin Tarja on kiteyttänyt asian hienosti näin

Yhteistyö on voimaa. Ja kun se perustuu luottamukseen, yhteiseen tahtotilaan, yhteisiin tavoitteisiin ja unelmiin sekä rehellisyyteen, johon lisätään ripaus kummaltakin luovuutta ja sirotellaan päälle kummankin rohkeutta, ehkä vähän uskallusta hullutteluunkin, niin hyvä tulee!

Minulla on kokemuksia monesta erilaisesta yhteistyöstä, mutta ”liputan” ehdottomasti edelleenkin yhteistyön puolesta, kunhan nuo edellä mainitut asiat asiat vaan toteutuvat. Jos toimit yrittäjänä, kannattaa siis pohtia olisiko jotakin, mitä voisit tehdä yhteistyössä jonkun toisen kanssa. Varsinkin jos kaipaa uutta draivia tekemiseensä, onnistunut yhteistyö tuo todella sellaista.  Hyvä yhteistyö on niin inspiroivaa, että en voi muuta kuin suositella!

Yhteistyö vaatii motivaatiota ja tahtotilaa tehdä asioita sekä antaa oma panoksensa avoimesti ja innostuneesti. Kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä. Yhteistyössä on se hyvä puoli, että jos itsellä on ei niin innostunut päivä, toinen petraa sinä päivänä ja vetää mukaansa.

Yhteistyö vaatii myös pelisäännöt. Pelisäännöt mahdollistavat sen, että voi luottaa kaikkien toimivan sovittujen asioiden mukaisesti. Ei tule epäselvyyksiä, ei tarvitse miettiä mitä toinen ei noudata tai ei tee. Saanko minä tehdä ja mitä saan tehdä tai mitä minun pitäisi tehdä. Yhteistyö on helppoa kuin heinän teko, kunhan pelisäännöt on selkeät!

KasvuStoori on hyvä esimerkki yhteistyön voimasta. Kaksi yrittäjää, kaksi tahtonaista, kaksi tavoitteiden asettajaa, kaksi tekijää, kaksi ideoijaa aloittivat kaksi vuotta sitten yhteistyön ja sillä tiellä ollaan. Stoorillamme on isot tavoitteet ja elokuussa lanseeraamme konseptimme ensimmäisen tuotteen. Tuskin maltamme odottaa, että pääsemme kertomaan siitä juusi sinulle – pysy siis kuulolla!

 

Jätä kommenttisi