MOSH Web Design – KasvuStoori

Sanna-Maria Ojanen MOSH Web Design on toteuttanut KasvuStoorin www-sivuston ja tulevan verkkokaupan. Voimme lämpimästi suositella Sanna-Mariaa, jos kaipaat ammattitaitoista suunnittelijaa ja toteuttajaa verkkosivuillesi <3 T. Merja & Tarja/KasvuStoori

 

Kuka olet?

Olen Sanna-Maria Ojanen, 39 vuotias yrittäjä. Työskentelin aiemmin tutkijana matematiikan parissa kunnes sairastuminen masennukseen ja siitä toipuminen saivat muuttamaan elämäni suuntaa. Hakeuduin ammattikouluun opiskelemaan kultasepäksi ja valmistumisen jälkeen perustin yritykseni MOSH Jewelry Oy:n vuonna 2016.

 

Miten kaikki alkoi? Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olin saanut yritysoppini Kasvustoorin Tarjan pitämältä kurssilta ja kun kuulin, että heti samana syksynä yritykseni perustamisen kanssa olisi mahdollista lähteä opiskelemaan Yrittäjän ammattitutkintoa Tarjan vetämänä, päätin tarttua tilaisuuteen. Se puolitoista vuotinen opetti minulle ihan hurjan paljon ja tuntuu, että sinä aikana kasvoin yrittäjäksi. Vaikka olin aikoinaan päättänyt, että ei koskaan – päädyin kuitenkin kaivamaan aiemmin opiskeltuja ja työelämässä terästettyä osaamistani esiin ja opintojen aikana syntyi päätös käynnistää toinen liiketoiminta: MOSH Web Design.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Olen ymmärtänyt, että minulle on tärkeää yrittäjän vapaus ja se, että voin itse pitää huolen siitä, että työtehtävät ovat minulle mielekkäitä ja mielenkiintoisia, ja voin joka päivä tehdä työni hymyssä suin. Tietenkään yrittäjän arki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista mutta jokainen työtehtävä ja kohdattu kokemus vie eteenpäin, ja itse näen ne tärkeinä palasina oman yritykseni kehittämisessä.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Palkkatyöelämä opetti minulle sen kuinka tärkeää on, että työ on minulle mielekästä ja mielenkiintoista. Elämää ei kannata rakentaa pelkän työn ympärille, ja toisaalta, jos työssä ei viihdy tai voi hyvin, se vie valtavasti energiaa myös vapaa-ajasta. Olen myös oppinut näkemään epäonnistumiset mahdollisuuksina oppia ja mennä eteenpäin.

Tärkeäksi työkaluksi yritystoiminnassani on löytynyt kassavirtalaskelma! Entinen excel-vihaaja sisälläni on täysin kadonnut tämän niin kovin yksinkertaisen mutta tärkeäksi muodostuneen työkalun edessä.
Toinen tärkeä oppi ensimmäisten yrittäjävuosien aikana on ollut se, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Kun keskityn itse omaan ydinosaamiseeni ja ulkoistan muun, tulostakin syntyy paremmin!

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Yrittäjänä olen vielä niin nuori, että unelmia ja haaveita on paljon! Päällimmäisenä tällä hetkellä se, että löydän sopivan kombinaation eri osa-alueista ja pystyn yritystoiminnallani elättämään itseni.

Tällä hetkellä keskityn websuunnittelu-töihin, joita haluan kehittää vielä paljon eteenpäin. Korupuoli etenee nyt hitaammin, mutta koska intohimo siihen ei ole kadonnut mihinkään, uskon että sille löytyy vielä aikansa ja paikkansa.

 

Miten nollaat itsesi?

Musiikki on aina ollut minulle suuri voimavara, ja ystävien tapaamisen ja liikunnan lisäksi se on yksi vapaa-ajan viettooni kuuluvista asioista.

 

Tahtolauseesi?

Today is the best day ever.

Jätä kommenttisi