Yhdessä tekemisestä rakentuu yhteinen tahtotila ja huippuosaamista

Työntekeminen on ollut murroksessa pitkään, ja korona on vain lisännyt murrosvaihetta. Tiimityöskentelykin on muuttanut muotoaan ja varmasti virtuaalityöskentelyn kautta muuttuu edelleen. Myös yrittäjä voi hyödyntää tiimiä tai parviälyä,  ja kerätä itselleen soveltuvan parviälyverkoston vaikka yrityksen hallitukseen, jonka kautta rakentaa sekä laajentaa osaamista yritykselle. Mietinkin, että hyödynnämmekö me yrittäjät parviälyä riittävästi yrityksemme kehitykseen?

Ajatelkaa miten nopeasti monet pelifirmat ovat nousseet ja latoneet pöytään huipputuloksia. Mitä pelifirma tekee oikein? Tai IT-alan yritykset. Ne rakentavat huipputiimin yritykseen, joka työskentelee tehokkaasti ja tuloksellisesti. Huipputiimi sisältää valtavan määrän parviälyä. Saman voi tehdä missä tahansa yrityksessä. Yrittäjä voi rakentaa itsensä ympärille tiimin ihan samalla tavalla ja sitä kautta päästä nopeammin sekä tehokkaammin tuloksellisuuteen.

Loistava ja älykäs tiimi syntyy ihmisistä sekä erilaisuudesta

Yrittäjän jos kenen pitäisi pyrkiä etsimään viisaita ja innostuneita ihmisiä ympärilleen. Ihmisiä joilta voi kysellä, kuulla mielipiteitä, saada ajatuksia sekä tsemppiä. Parasta kehittämistä syntyy kun tiimi toimii ja sen erilaisuutta arvostetaan. Yrittäjä usein kulkee omaa polkuaan eikä välttämättä ehkä huomaa kuunnella muita riittävästi ympärillään. Tai hakea tietoisesti ympärilleen parviälyä suunnitteluun tai kehittämiseen.

Yrittäjänkään ei tarvitse tehdä kaikkea yksin. Epäonnistuminen voi olla aika lamauttavaa yrittäjälle. Entä jos ympärillä on oma tiimi, jonka kanssa voi jakaa myös epäonnistumisen tunnetta? Se ei tunnu enää niin pahalta ja lamauttavalta. Myös ratkaisuja on paljon helpompi etsiä ja saada onnistumisen tunnetta, kun voi jakaa ajatuksia muiden kanssa.

Tiimiäly tai parviäly kukoistaa sellaisissa tiimeissä, joilla on yhteinen päämäärä. Tavoite, johon sitoudutaan. Tiedetään mihin suuntaan ollaan menossa ja kaikki ovat valmiita tekemään yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Rakenna siis kukoistava tiimi yrityksesi taakse.

Rakenna rohkeasti avointa ilmapiiriä ja kuuntele muita. Arvosta muiden mielipiteitä yrityksestäsi, vaikka joskus tuntuisikin siltä, että tätä kommenttia en halua kuulla. Nieleskele ja ota kommentti vastaan. Voit pureskella sitä aikasi, ja miettiä jos sittenkin sen takana olisi joku viisaus.

Avoimesti tiimin kanssa, voit saada yritykseesi osaamista, jota ehkä tarvitset. Voit hyödyntää parviälyä kehittämiseen, uudistumiseen tai vain nykytilanteen viemiseksi eteenpäin. Aina ei kaikkea tarvitse tehdä yksin yrittäjänkään.

Onhan yhdessä juhliminenkin kivempaa, niin on myös yhdessä tekeminen.

Jätä kommenttisi