Vieraskynä – Kesä iholla- vinkkejä kesään TimanttiTiikeristä!

Säännöllinen kosmetologilla käynti on tärkeää, koska hoidoissa iho tutkitaan tarkasti ja kosmetologi ammattilaisena helposti huomaa, jos ihossa on epätavallisia muutoksia. Näin voidaan ennaltaehkäisevästi vaikuttaa ihomuutosten syntyyn, pahenemiseen ja hakeutua ajoissa hoitoon. Aina jos ihossa huomaa epätavallisia asioita kannattaa asia tutkituttaa ihotautilääkärillä. Kosmetologi hoitaa pääsääntöisesti tervettä ihoa. Kosmetologi voi tehdä myös yhteistyötä lääkärin kanssa ihon erityishoito tilanteissa.

Ehjä ja terve iho ei läpäise mikrobeja eikä tulehdu niin helposti kuin kuiva ja hoitamaton iho. Ihon suojaus on erityisen tärkeää erityisesti ultravioletti säteiltä. Näin ehkäiset ihon ennenaikaista vanhenemista ja ihokasvainten syntyä. Ihon ennenaikaista ikääntymistä aiheuttaa erityisesti aurinko ja tupakointi. Kun iho suojataan auringolta, ehkäistään auringon uv-säteilyn aiheuttamia ihomuutoksia, kasvaimia ja valovanhenemista.

Auringossa on paljon myös hyvää sitä ei kannata unohtaa

Auringon ultravioletti säteilyn avulla ihossa valmistuu d- vitamiinia. Aurinko myös helpottaa joidenkin ihotautien oireita. Esim. psoriaasista ja atooppista ekseema sairastavat saavat helpotusta auringosta iho oireisiinsa. Aurinko hillitsee bakteerien ja hiivojen lisääntymistä iholla ja siten myös voi lievittää tulehduksia. Myös akneen aurinko saattaa vaikuttaa positiivisesti. Se myös vaikuttaa positiivisesti mielialaan.

Auringon valon välittömät vaikutukset ihoon näkyvät epidermikseen paksuuntumisena ja ruskettumisena.  Molemmat ovat ihon suojamekanismeja ultraviolettisäteilyä vastaan. Liiallinen säteilyannos aiheuttaa ihossa palovamman. Suojamekanismeista huolimatta auringon ultraviolettisäteily vaurioittaa ihon soluja ja niiden perintäainesta, Dna:ta. Vauriot iholla johtaa solujen toiminnan heikkenemiseen. Auringonpolttama syntyy, kun ihosoluja tuhoutuu ja tuhoutuneet solut vapauttavat tulehdusvälittäjä aineita. verisuonet laajenevat, joka näkyy ihon punoituksena, turpoamisena, kuumotuksena ja kipuna. Kuinka syvällä ihossa vaurio on riippuu oireiden voimakkuus. Myös pahoinvointia, pääsärkyä ja lämmönnousua saattaa esiintyä. Palanut iho hilseilee voimakkaasti. Auringon polttaman oireet ovat pahimmillaan 12-24h altistuksesta ja alkavat parantua n. 72h kuluessa. Ihon palaminen lisää riskiä saada melanooma tai muita ihosyöpiä. Onneksi solariumeja ei enää suosita niin paljoa kuin aiemmin, koska riski moninkertaistuu, jos ihoa vielä auringon lisäksi rasitetaan solariumissa. Valohoidot ovat asia erikseen ja niistä voi ihon ongelmista kärsivä saada apua.

Pigmenttimuutokset iholla voivat olla, joko liika pigmentin aiheuttamia muuta ihoa tummempia alueita tai pigmentti vajeen aiheuttamia vaaleampia alueita. Pigmenttimuutokset johtuvat joko melanosyyttien määrän tai niiden tuottaman pigmentin, melaniinin määrän muutoksista. Ne voivat olla perinnöllisiä tai hormonaalisista syistä johtuvia. Ihon tulehduksen seurauksena voi syntyä pigmenttimuutoksia ja toki auringon säteily niitä myös aiheuttaa. Kosmetiikan keinoin voidaan parhaiten auttaa ihoa suojautumalla auringossa. Ihon väriin ja pigmenttimuutoksiin löytyy myös omat hoito valmisteet.

Kuinka suojata ihoa?

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat tulevat mineraaleista; titaanioksidista ja sinkkioksidista. Näiden kahden mineraalin yhdistelmästä saatu fysikaalinen suoja heijastaa auringonsäteet iholta poispäin ja se ehkäisee uv- säteiden polttavuutta. Ne ehkäisevät vapaiden happiradikaalien toimintaa iholla ja suojaavat ihoa soluvaurioilta. Mineraalisuodatin on ympäristöystävällinen ja turvallinen ihmiselle. Ne myös hoitavat ihoa kosteuttaen ja raviten ihoa. Ne toimivat koko päivän hoitavina hoitotuotteina iholla. Luonnonmukaista aurinkovoidetta voidaan lisätä iholle auringossa ollessa eikä tarvita imeytymisaikaa suojan muodostumiseen, niin kuin synteettisissä aurinkovoiteissa. Ne ovat hellävaraisia ja soveltuvat myös suojaamaan lasten herkkää ihoa. Alle 3.v lapsille paras suoja on kuitenkin vaate ja lapsi kannattaa pitää pois suoralta auringon valolta.

Meikki: Silk Sunkissed Blush, Bronze & Glow Palette

Tämän hetken tärkeimpiä asioita ihon suojautumisen kannalta ovat antioksidantit sekä tietenkin ihan perinteinen spf- suoja päivävoiteessa, aurinkovoiteessa tai meikkituotteessa. Korkeapitoiset antioksidantit hidastavat ihon vanhenemista ja pitävät sen kimmoisampana sekä vähentävät ryppyjen muodostumista. Valo vanhentaa ihoa. Ei vain auringon valo vaan kaikki valo. Oletko huomannut, jos olet tietokoneen äärellä useamman päivän, kuinka iho alkaa näyttämään harmaalta ja kalpealta? Se voi punoittaa ja ärtyä.

Tietokoneen sähkövirta imee/haihduttaa ihosta kosteutta joten aina kun istut tietokoneen ääressä tärkeää, on suojata iho vaikkapa antioksidantteja sisältävällä kasvovedellä tai voiteella. Paras on kasvovesi, jota voit suihkuttaa iholle vaikkapa kesken työpäivän. Se kosteuttaa ja suojaa ihoa, eikä päästä ihosta niin helposti kosteutta haihtumaan. Useampi kerros kasvovettä kerrostaa myös kosteutta ihoon ja mitä useampi kerros sen paremmin kosteus pysyy ihossa. Suosittelen myös antioksidantteja sisältävää kasvovettä suihkutettavassa muodossa mukaan matkalle. Varsinkin jos olet kaupunkilomalla. Se mukavasti virkistää kasvoja, mutta myös antaa saaste suojaa iholle. Muista kuitenkin, että antioksidantti suoja ei ole sama kuin aurinkosuoja! Se ei suojaa vaurioittavilta säteiltä ihoa. Aurinkosuoja tarvitaan aina kun iho on valossa/ auringossa. Varsinkin jos sinulla on taipumusta pigmenttimuutoksille, on suojaa hyvä alkaa käyttää jo tammi-helmikuussa, milloin aurinko alkaa paistamaan. Esim. meikkivoiteessa ei suojasta ole haittaa, vaikka käyttäisit ympäri vuoden spf 15-30 suojaa. Hyvä suihkutettava kasvovesi löytyy Manuka Honey- sarjasta sekä päivävoide, missä on 30spf mukana.         

Manuka Honey- sarjan kaikki tuotteet sisältää Manuka-Hunajaa yli 75%.sesti. Alkoholiton kasvovesi puhdistaa ja raikastaa ihon. Kasvovesi sisältää yhdistelmän ensiluokkaisia luonnon raaka-aineita Manuka hunajaa +80%, aloe veraa, mustikkaa ja taikapähkinää. Manuka-hunajalla on tunnetusti ihoa parantava vaikutus sekä se on tehokas epäpuhtauksien poistaja sekä kosteuttaja. Päivävoide spf30 suojaa ja hoitaa ihoa. Suojakerroin spf30 torjuu auringon haitallisen säteilyn ja ravinnerikkaat ainesosat kosteuttavat ihon täydellisesti. Soveltuu kaikille ihotyypeille ja loistava meikin alla. Voide sisältää iholle hyödyllisiä rasvahappoja sekä antioksidantteja. Ruusunmarja- ja vehnänalkioöljy yhdessä kiinanruusu- uutteen kanssa auttavat ihoa säilyttämään elastisuuden ja kiinteyden. Antibakteerinen manuka-hunaja hoitaa ja tuo iholle tärkeitä vitamiineja auttaen ihoa toipumaan rasituksesta.

Miten saada päivettynyt iho turvallisesti?

Kaikista turvallisemmin rusketusta saat suoraan purkista. Puhdista ensin iho hyvällä puhdistustuotteella, tee kuorinta iholle, kosteuta iho tehokkaasti kosteuttavalla naamiolla. Levitä kasvoille hyvä kosteuttava voide, jolloin saat tasaisen rusketuksen. Käytä itseruskettavan tuotteen levityksessä kinnasta, mikä on tarkoitettu itseruskettavan levitykseen. Saat paljon tasaisemman levityksen ja väri imeytyy kasvoille ilman laikkuja. Helppo tuote on spray, mikä suoraan suihkutetaan kasvoille.  On olemassa myös rusketusta aktivoivia lisäravinteita ennen ja jälkeen auringonoton. Ne usein sisältävät iholle tärkeitä vitamiineja kuten E- ja C -vitamiinia, omegoita ja ihoa rauhoittavia, pehmentäviä ja hoitavia ainesosia.

Kollageeni- lisää suosittelen kaikille yli 40.v naisille. Se on kauneudenhoidossa yksi tärkeimmistä ravintolisistä, koska tämän ikäisillä naisilla kollageenin tuotanto alkaa hiipua. Ihoa voidaan hoitaa n. 30% ulkoapäin. Kaikki muu ihon hoidossa tulee sisältäpäin. Eli on todella tärkeää miettiä myös mikä vaikutus ravinnolla on ihoomme. Porkkana ja värikkäät kasvikset voivat sisäisesti parantaa ihomme väriä ja ovat terveellisiä popsittavia välipaloina.

Tuote vinkkejä kesään TimanttiTiikeristä

Valmista iho kesään

Norvell Skin Repairing Body Butter – ravitseva ja korjaava vartalovoide 250ml

Repairing Body Butter – vartalovoi mega ravitsee kuivaa ja elotonta ihoa jättäen sen kosteutetuksi, mutta ei rasvaisen oloiseksi. Antioxidant Fruitprime Complex™: taistelee ihon ikääntymistä vastaan jotka aiheutuvat vapaista radikaaleista ja ympäristön saasteista.

Norvell Dazzle Shimmering Mist – hodetta ja hehkua antava suihke vartalolle ja hiuksille

KESÄN Hittituote!

Kun haluat korostaa kaupungin parasta rusketusta tai hiuksia lisää päivittäin suihkaus Glitz and Glammiä elämääsi!

Toisin kun muut suihkeet markkinoilla Norvell Dazzle Shimmering Mist sisältää ultra-hienoja hiukkasia jotka antavat upean hohteen ennemmin kuin välkkyvän     sotkun. Tuoksuna: Paradise Breeze

Väriä ylläpitävä ja kehittävä anti-aging Kosteusvoide

Haluatko buustata ja terävöittää rusketustasi? Tämä monikäyttöinen kosteusvoide toimii asteittain rakentaen ja ylläpitäen väriä. Voide sisältää ihoa suojaavia ja rakentavia aineita ;cc voidetta, super kosteuttavia ja kirkkautta antavia ainesosia sekä kimmoisuutta lisääviä aineita kuten hyaluronia.

Tuoksu: Vanilja

Norvell Bronzer 4 Faces kasvoille ja käsille itseruskettava spray vaalea 60ml

Loistava kasvojen ja käsien rusketukseen!
Rusketus lähtee ensimmäiseksi aina kasvoista ja käsistä pois, koska pesemme niitä useammin kuin muita vartalon osia. Bronzer 4 Faces – spraylla saat helposti korjattua tilanteen.

– Täydellinen ihonväri: Ainutlaatuinen pumpattava spray, jolla saat tasaisesti annostelevan saumattoman, luonnollisen ja kauniin pronssimaisen rusketuksen. Ei raitoja, ei tahroja eikä oranssia lopputulosta. Täydellinen ”heti valmis ja menoksi” -tuote koska tahansa ja missä tahansa.

Norvell Blending Mitt pehmeä levityskinnas. Norvell levityskinnas on ihanan pehmeä eikä itseruskettavien aineiden levitys ole koskaan ollut niin helppoa kuin nyt. Koe miten helposti saat itseruskettavat tuotteet levitetyä ihollesi tasaisesti. Vedenkestävän kintaan avulla väriä ei ala muodostumaan kämmeniin. Levityksen jälkeen huuhtele kinnas vedellä, kuivata ilmavasti ja käytä uudelleen.

KOROSTA KESÄN HEHKUA KASVOILLA! – Silk Sunkissed Blush, Bronze & Glow Palette – punaa, rusketusta & hehkua silmämeikkiin ja kasvoille. Monikäyttöinen meikkipalettiSilkin korkeapigmenttinen kakkumainen  Pressed Silk Moroccan Sunkissed Blush, Bronze & Glow Palette tuo kevään ja kesän sävyt painottomasti kasvoillesi. Häkellyttävän upea monikäyttöinen meikkipaletti! Tässä olevat värit ovat yleiskäyttöisiä ja sopivat kaikille ihonväreille. Korkealuokkainen laatu takaa virheettömän kuulaan ja kauniin värin välittömästi sekä korosta kasvosi piirteitä. Pitkäkestoinen mineraalikoostumus sekoittuu pehmeästi antaen helposti upean lopputuloksen meikkiisi. Tuote sisältää kylmäpuristettua sertifioitua arganöljyä ja siksi se myös sopii herkkäihoisille. Upean paletin sisäpuolella on iso peili.

Jätä kommenttisi