Haaveiletko omasta yrittäjyydestä?

Moni muukin haaveilee ryhtyvänsä yrittäjäksi. Moni lähtee, ja osa ei uskalla koskaan ottaa ratkaisevaa askelta. Yrittäjyydestä puhutaan usein termillä ”hyppy tuntemattomaan”. Tekemällä suunnitelman ja selvittämällä etukäteen asioita muuttuu tuo hyppy harkituksi. Tiedät mitä olet tekemässä.

Yrittäjyys on iso muutos elämässä. Ei ole enää turvallista työyhteisöä ympärillä. Ei yritystä joka maksaa säännöllisen tai epäsäännöllisen palkan. Palkansaajana tiedät koska tilillesi tulee rahaa. Tämä helpottaa elämää ja antaa turvaa. Yrittäjänä päätät itse koska maksat itsellesi palkkaa. Tämä kuitenkin edellyttää, että yrityksen tilillä on rahaa mistä maksaa. Mikäli ei ole, joudut elämään ilman palkkaa.

Yrittäjänä olet ”oman onnesi seppä”. Pääset itse päättämään asioista. Voit toteuttaa monenlaisia asioita ja  unelmia. Saatat onnistua, rikastua ja voida hyvin. Kaikki on kuitenkin pääosin sinun vallassasi. Jos lähdet ”soitellen yrittäjäksi” asiat ei ehkä etenekään toivotulla tavalla. Mikäli teet kotiläksyt hyvin eli suunnittelet, selvität ja valmistelet yritystoimintasi, saattaa alkuun pääseminen olla huomattavasti kivuttomampaa. Hyvin suunniteltu on kuitenkin aina puoliksi tehty.

Onko oma intosi ja motivaatiosi kohdallaan?

Tärkeintä on, että haluat itse tosissasi lähteä yrittäjäksi. Teet selkeät suunnitelmat ja pohjatyöt. Tämä auttaa sinua toteuttamaan yrittäjän unelmaa, eli omaa yritystoimintaasi. Saamaan yritystoiminnasta leivän pöytään, ja kasvattamaan toimintaa omien toiveidesi mukaisesti.

Tee hyvä suunnittelu, lähde toteuttamaan ja kulje tuntosarvet ylhäällä seuraten kaiken aikaa, mitä alalla ja ympärillä tapahtuu. Ole valmis tekemään muutoksia ja kuuntele muiden mielipiteitä, ajatuksia sekä ehdotuksia. Älä kuitenkaan tee asioita vain muiden mieliksi. Älä jää harrastamaan liiketoimintaa, jos haluat siitä päätoimisen ansion.

Antoisaa haaveilua! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Jätä kommenttisi