Vieraskynä – AIKUISEN NAISEN KAUNEUS

Kuvassa vasemmalla 53-vuotias aikuinen nainen.

Iho on pinta-alaltaan vajaat kaksi neliömetriä. Ihmiskehon suurin ja kiehtovin elin! Se kietoo sisäänsä kaiken, jota mukanamme kannamme. Iho on yhteytemme ulkomaailmaan. Se on antennimme. Se pystyy lähettämään ja vastaanottamaan, se ruokkii aistejamme. Se on halun kohde, se on rajapintamme, se on kiehtova säiliö, jonka sisälle kätkeytyy elämämme- ja samalla, se on jättiläismäinen bakteerien, sienien, virusten ja loisten elinympäristö.  (Iholla, Yael Adler)

Edellä kuvattu teksti on kirjasta Iholla, jonka on kirjoittanut Yeal Adler ihoon ja hiuksiin erikoistunut ihotautilääkäri, jolla on vuodesta 2007 ollut yksityisvastaanotto Berliinissä.

Kauneus käsitteen määrittelee aina aika

Jokaisella ajalla on omat kauneus ihanteet. Me aikuiset naiset haluamme olla edelleen yhtä kauniita kuin nuorena ja olemme valmiita tekemään sen eteen melkein mitä tahansa. Vai olemmeko? Hoidatko ihoasi päivittäin? Joka ikinen päivä? Käytätkö tarvittavia lisäravinteita ja katsotko mitä laitat suuhusi? Iho kertoo meidän elämän tarinaa. Iloja ja suruja, joista rypyt kertovat. Arvet jättävät jälkensä tapaturmista. Kananlihalle nouseva iho kertoo pelosta ja näppylät ravinnosta. Ihon väri elintavoistamme. Iho puolustaa meitä vaarallisilta tunkeilijoilta, torjuu saasteita, myrkkyjä ja allergeenejä. Se toimii myös ilmastointilaitteenamme. Haihduttaa kuumuutta ja varmistaa ettemme kuumene, kylmene tai haihduta nesteitä liiaksi. Aika moneen asiaan vaikuttaa iho ja me usein kuitenkin vain huolehdimme ulkonäöstämme ihon suhteen ajattelematta mihin muuhun kaikkeen se vaikuttaa.  Se, että aikuinen nainen murehtii juonteita, ryppyjä ja tulevia ihon muutoksia, kun ikää tulee lisää ei kannata! Ihoa voi hoitaa, jolloin ihan minkä ikäinen iho on kaunis ja heleä. 

TÄSSÄ 5 IHONHOIDON PERUSASIAA

1. OIKEANLAINEN PUHDISTUS

Puhdistustuote on hyvä katsoa ihon tilanteen mukaan. Meillä Suomessa on neljä vuoden aikaa, jonka sää vaihteluiden mukaan myös ihomme elää. Kesällä iho tarvitsee ihan eri tuotteet kuin talvella, koska kesällä ilma on kostea ja talvella taas kuiva. Öljymäinen puhdistus puhdistaa parhaiten rasvaliukoista likaa. Maito, vaahto, geeli puhdistukset ovat hyviä vesiliukoisen lian poistoon iholta. Vaikka et käyttäisi meikkiä iholla, iho silti likaantuu. Iholle kertyy pölyä, saasteita, likaa, jotka on hyvä puhdistaa ennen nukkumaan menoa iholta pois. Myös miesten on hyvä puhdistaa iho joka päivä.

Kaksoispuhdistus, missä aina ensimmäinen tuote on öljy ja toinen tuote vesiliukoinen tuote on erinomainen yhdistelmä saada iho puhtaaksi varsinkin, jos käytät vahamaista meikkiä. Voit tehostaa vielä puhdistusta kasvoharjalla, sienellä tai puhdistusliinalla millä pyyhit puhdistustuotteet kasvoilta pois. Toisen vaiheen puhdistuksen voit korvata myös kuorintatuotteella n. 1-2x viikossa. Ja on olemassa myös mikrokuorintoja, joita voi käyttää vaikka päivittäin.

2. KOSTEUTUS

Kasvovettä emme ole tottuneet käyttämään täällä Suomessa kovinkaan paljoa, vaikka se on yksi ihonhoidon perusta. Se palauttaa vedellä huuhtelun jälkeen ihon ph-arvon. Se on tärkeä osa ihonpuhdistusta. Se viimeistelee meikin poiston. Mikä tärkeintä se myös kosteuttaa ja sitoo kosteutta ihoon. Jos käyttäisimme kasvovettä emme kärsisi niin ihon kuivuudesta. Kasvovesi on hyvä valita ihotyypin mukaan. Löytyy puhdistavaa, kosteuttavaa, kiinteyttävää, rauhoittavaa ja kaikki muut paitsi puhdistavan kasvoveden suosittelen taputtelemaan iholle. Puhdistava kasvovesi kannattaa pyyhkiä, koska se usein sisältää alkoholia. Tämän tyyppinen kasvovesi parhaiten puhdistaa pyyhkimällä.

Yhtä puhdistustuotetta kohden pitäisi kuluttaa kaksi lotion tyyppistä tuotetta. Eli kasvovedellä voi läträtä. On myös olemassa aikuiselle naiselle ns. hoitovesiä, jotka monipuolisesti hoitavat ihon kosteutta, mutta myös ihon kimmoisuutta vahvistaen ihon suojaa antioksidanteilla, kiinteyttävillä tai liftaavilla ominaisuuksilla.

3. TEHOSTETTU HOITOTUOTE

Tähän vaiheeseen seerumi. Elvyttävä, kiinteyttävä, liftaava, kosteuttava, kirkastava ihan riippuen ihon tarpeesta. Jos et itse osaa määritellä ihosi tarvetta, käy kysymässä asiantuntijan mielipidettä kuten kosmetologin. Erityisesti pimeimpänä stressaavimpana aikana tehotuote ehdottomasti käyttöön!

Jos laihdutat muista myös ihon hoito. Jos kärsit kuivuudesta teho kosteutta iholle. Jos iho on väsynyt, harmaa tai kuiva elvytä ja kirkasta. Jos iholle syntyy pigmenttiläiskiä, käytä niitä vaalentavaa tuotetta tai niiltä suojaavaa tuotetta. Jos laihdutat, ota käyttöön liftaava seerumi, koska iho reagoi laihdutukseen veltostumalla ja siihen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Jos taas rypyt on ongelma ota kiinteyttävä ja tasoittava tuote käyttöön.  Kevyempi tuote vie aina paksumpaa tuotetta paremmin ihoon. Tästä syystä esim. öljy kannattaa laittaa aina kostealle iholle. Öljy seerumit ihania talvi aikaan, koska ne usein ravitsevat myös ihoa.

4. IHON SUOJAUS

Voide laitetaan aina iholle varsinkin päivä aikaan suojaamaan ihoa. Myös miehille parranajon jälkeen tärkeä! Päivävoiteessa tai meikkivoiteessa on hyvä olla vähintään spf 25 suojakerroin ainakin kevät ja kesä aikaan. Auringon säteet ei kierrä sinua, vaikka et itse ottaisi aurinkoa. Auringossa on hyvää ja pahaa ja siksi aurinkoon kannattaa suhtautua järkevästi. Se on tutkittu tosia asia, että aurinko vanhentaa ihoa. Vaikka rusketus olisi kuinka kaunis auringon säteet vaurioittaa ihon dna- rakennetta ja vauriot näkyvät vasta kun ikäännymme n. 10-20 vuoden kuluttua siitä, kun iho on palanut. Mutta tähänkin löytyy vaihtoehtoja. Jos haluat väriä iholle sen voi laittaa purkista turvallisesti.

5. MEIKKI

Aikuiselle naiselle meikki kannattaa olla ohut. Esim. sävyttävä päivävoide ja mineraalimeikkipuuteri on hyvä yhdistelmä. Mineraalimeikki ei tuki ihoa eikä tee meikistä paksun näköistä. Satsaa hyvään meikkituotteeseen. Pyydä ammattilaista valitsemaan sinulle oikea väri. Väri on tärkeä asia meikissä.

Satsaa hyvään ripsiväriin ja kauniin väriseen huulipunaan missä saa olla väriä. Punainen on kaunis väri aikuiselle naiselle. Käytä aurinkopuuteria häivyttämään kasvoilta virheitä. Tummaa väriä sinne missä iho on veltostunut. Jos haluat kaventaa kasvoja laita tummaa väriä pulleimpiin kohtiin.  Valokynä on myös loistotuote poistamaan väsymyksen merkit kasvoilta. Käytä meikkiä, mutta valitse oikeanlaiset meikit juuri sinun ikäisellesi.

5 VINKKIÄ HYVÄÄN MEIKKIIN

 1. Meikki aina puhtaille ja hyvin kostetuille kasvoille. Kauniin meikin salaisuus on hyvä pohja. Jos menet tärkeään tilaisuuteen tee aina kuorinta ja naamio ennen meikkiä. Tee myös hyvä pohjustus. Näin saat kauneimman lopputuloksen. Meikin alle suosittelen meikinalustuotteen, jos meikin pitää kestää pitkä päivä. Hyvä vaihtoehto on myös meikin päälle suihkutettava suihke viimeiseksi kiinnittämään meikki. Levitä meikkivoide sille tarkoitetulla tavalla. Vahamainen meikki sienellä, nestemäinen pensselillä ja johonkin meikin levitykseen hyvät ovat myös omat kädet ja niiden lämpö. Mineraalimeikkipuuteri on loistava tuote aikuiselle naiselle. Laita alle kevyesti sävyttävä kosteusemulsio tai meikinalustuote ja mineraalimeikki siihen päälle. Tulee ohut ja kuultava lopputulos. Ei korosta juonteita vaan kauniisti tuo valoa iholle. Silmille silmänmeikin kiinnitysainetta, joka usein käy myös huulipunan kiinnitykseen. Näin saat pysyvän luomivärin, joka kestää luomilla koko päivän.
 2. Kehystä kasvot aurinkopuuterilla. Tummaa väriä aina sinne kohtaan mistä haluaa häivyttää. Valokynä taas korostamaan. Sillä saa nopeasti myös korjailtua väsymyksen merkit pois kasvoilta.
 3. Pidä kulmat kunnossa. Kun niissä on väriä ja muotoa on helpompaa päivittäin lisätä kulmille väriä, kun pohja on jo valmiina. Mikroblading hyvä menetelmä saada kulmiin pysyvämpi väri ja muoto. Myös kasvivärit ja lankaus menetelmällä saa kestoa, luonnollisuutta ja kauniin muotoiset kulmat.
 4. Aikuisella naisella saa olla punaista ja näkyvää huulipunaa. Muista kuitenkin hoitaa huulet värin alla pehmeiksi. Värikäs huulipuna ei ole kauniin värinen röpelömäisillä huulilla. Nykyään löytyy hyviä vaihtoehtoja huulipunalle. Väri, jossa on hoitavuutta, kosteuttavuutta ja vähän vaikka kiiltoa menee paremmin kuivilla huulilla. Naishormonien muuttuessa iän myötä, limakalvot alkavat kuivua ja myös helposti huulet kuivuvat. Kokeile propolis- huulirasvaa oikein rohtuneisiin huuliin ja kuorinta vaikka hunajalla auttaa taas voiteita paremmin imeytymään.

TimanttiTiikeri suosittelee 5 parasta tuotetta ihonhoitoon ja meikkaukseen

 1. Erinomainen tuote Wild Fern`s sarjasta aikuiselle naiselle on Bee Venom seerumi, joka on luonnon oma botox- hoito iholle. Vaikuttava aine Bee Venom kiihdyttää ihon verenkiertoa lisäten luontaisen kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Valmistettu puhtaista ja laadukkaista Uuden-Seelannin luonnon raaka-aineista sisältäen aitoa sertifioitua manuka-hunajaa. Ehdoton tuote erityisesti ikääntyvän ihon hoitoon.
 2. Silk oil of Morocco Arganöljy. Talvi ihon pelastava öljy. Laita tippa voiteen sekaan tai laita suoraan iholle, jos ihosi on oikeni kuiva. Voi laittaa myös hiusten latvoihin.
 3. Youn Living Savvy Mineraali- meikkipuuteri. Täydellinen mineraalimeikki iholle, kun haluat kuulaan, ohuen ja kuitenkin peittävän meikin. Meikki pysyy iholla hyvin. Ei sisällä mitään parabeeneja tai muita tukkivia ainesosia.
 4. Phyt`s silmämeikin pohjustusvoide, millä voit pohjustaa myös huulipunan. Meikki pysyy paremmin, ei tartu luomivakoon.
 5. Norvellen itseruskettava suihke kasvoille ja käsille. Turvallisesti väriä purkista. Kaunis kuultava väri kasvoille.

Ja extrana kun haluat glamouria ja näyttävyyttä silmiin tämän hetken kuuminta hottia MAGNEETTIRIPSET! Magneettirajauksen avulla ripset kiinnittyvät luomelle ja ne pysyvät siellä hyvin, kun ne on oikein laitettu. Ripsiä löytyy erilaisia malleja.

Ihonhoidon ei tarvitse olla kallista. Ihan omasta keittiön kaapista löytyy tuotteita, jotka ovat hyvin ravitsevia iholle. Hunaja, Avokado, luonnonjogurtti, kaura ja kananmunanvalkuainen ovat loistavia tuotteita ihonhoitoon. Tässä kiva AVOKADO– naamio mitä voit kokeilla itse tehtynä. Avokado sisältää runsaasti hyviä rasvoja, joiden ansiosta se on mainio tuote sekä ryppyihin ja kuivalle iholle. Se sisältää myös foolihappoa, C-, B6-, A-, ja E-vitamiinia, jotka ovat välttämättömiä ihon hyvinvoinnin kannalta.

Ohje

Koverra kippoon avokadon puolikas ja muussaa haarukalla. Lisää sekaan hyvälaatuinen oliiviöljyä niin, että seoksesta tulee kirkkaan vihreää Laita kasvoille. Hiero kasvoille ja anna vaikuttaa 20min ja pese viileällä vedellä. Käytä vähintään 3x viikossa nähdäksesi vaikutukset.

PORKKANA on yksi ryppyjen pahimmista vihollisista. Se sisältää beetakaroteenia sekä antioksidantteja. Porkkana taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan ja suojaa ihoa.

Ohje

 • 2kpl porkkanaa
 • puolikas sitruunan mehu
 • 3 rkl luonnonjogurttia.
 • valmistus

pese ja kuori porkkanat -pilko ja hurauta tehosekoittimessa, kunnes sinulla on sileä seos. Lisää sekaan sitruunan mehu sekä jogurtti. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 20min.

Katja Prökkinen, Timanttitiikeri

Jos tarvitset lisävinkkejä itsellesi, voit tilata ajan Katjalta https://timanttitiikeri.fi/

Jätä kommenttisi