KasvuStoori – Anun Putiikit

Olen Anu Pehkonen, Anun Putiikit on yritykseni nimi. Yrittäjänä olen kulkenut jo pitkän polun, ja monenmoista on matkanvarrella sattunut. Koulutukseltani olen Filosofian maisteri, pääaineena saksan kieli ja kulttuuri, erikoistumisalana kääntäminen. Opintoja on yliopistosta myös englannista ja viestinnästä sekä terminologiasta sivuaineen verran. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä tein freelancer-pohjalta käännös- ja opetustöitä, välillä vähän muutakin. Eli ns. oikeissa töissä en koskaan ole ollut, pisin yhtäjaksoinen työsuhteeni on varmaan ollut joku 3-4kk kesätyö, pitkäaikaisia (yli 10v) toimeksiantajia tosin on ollut useita. 

Elämä vie ja välillä myös tuo. Yrityksen perustin vuonna 2007, sivutoimiseksi, edelleen jatkoin freelancer-töitäni tutuille toimeksiantajille. Yrityksen perustamisen alkusysäys oli Kiinasta adoptoitu tyttäreni. Kiinan kulttuuriin liittyvien tuotteiden saanti eri tapahtumiin oli erittäin vaikeaa tuohon aikaan, adoptioperheitä oli paljon ja verkkokauppani syntyi tarpeesta. Myynti ei ollut mitään ruhtinaallista, mutta kuitenkin näinkin erikoisalaksi ihan ok, viikottaista kuitenkin. Ja tosiaankin, palveluluontoista. Hyvien kontaktieni kautta sain tuotteita Kiinasta, tekemättä maahantuontia itse. Verkkokauppa toimii edelleen, www.kiinakauppa.fi Nyt kun minulla oli y-tunnus, oli helpompi tarjota palveluita myös sellaisille yrityksille, jotka eivät halunneet palkata henkilökuntaa. Satunnaisia käännös- ja opetustöitä teinkin vähän sinne sun tänne.  Muutaman vuoden ajan tein myös PartyLite-konsulttina töitä, tähän tarvittiin y-tunnus. Sinällään pidin tästä työstä ja tuotteista, mutta ongelma oli lähinnä työajat – harvempi haluaa pitää kotikutsuja päivällä. 

Samoihin aikoihin rakkaasta harrastuksestani alkoi tulla työ. Perustin paperiaskartelutarvikkeita myyvän verkkokaupan. Jälleen oikeastaan siitä tarpeesta, että tarvikkeita ei ollut kovin paljoa Suomessa saatavilla, tosin verkkokauppa oli vasta tulollaan tälle alalle.  Www.anunputiikit.fi verkkokaupassa myyn kaikenlaisia paperiaskartelutuotteita, skräppäys- ja korttitarvikkeita, kalenterituunaustarvikkeita. Kauttani on myös mahdollista tilata sellaisia tuotteita, joita minulla ei normaalisti ole varastossa. Anun Putiikkien vahvuus on erityisesti sellaiset tuotteet joita ei muista kaupoista Suomessa saa ja tietysti aivan omat tuotteet, jotka valmistetaan Suomessa, joko Anun Putiikkien toimesta tai toisen pienyrittäjän toimesta. Yritykseni järjestää myös kaksi kertaa vuodessa ison askartelutapahtuman Askartelupirtin. Tapahtumassa on yrittäjiä myymässä tuotteitaan, askartelupaikkoja, joilla jokainen paikan ostanut saa tehdä omia juttuja, kursseja, paljon inspiraatiota, uuden oivaltamista, kaverilta oppimista ja luovaa ajattelua. Eikä huono juttu ole sekään, että saa koko viikonlopun tehdä sitä mistä tykkää, hyvässä seurassa ja välillä käydä valmiissa pöydässä syömässä herkullisia ruokia! Seuraava Askartelupirtti on 3.-4.5. ja siitä löydät lisätietoja blogista www.askartelupirtti.blogspot.fi, sekä Facebookista Askartelupirtin sivulta ja tapahtumasta. Seuraava tapahtuma on syksyllä 2020. Anun Putiikit järjestää myös pienempiä tapahtumia mm. Loppiaisskräppi, Askarteluapaja-messut ja Askartelutarvikekirppis. Anun Putiikit osallistuu messuille ja tapahtumiin ympäri Suomea.

Vajaa vuosi sitten koin vahvasti, että jotain uupuu. Elämäntilanteeni oli myös muuttunut ja täysipäiväinen yrittäminen olisi mahdollista. Verkkokauppa aiemmilla tuotevalikoimilla vaatisi hurjaa panostusta – ja riittäisikö se siltikään. Mietin kovasti vaihtoehtoja, mitä tehdä ja mihin suuntaan lähteä. Sitten huomasin mainoksen Yrittäjän ammattitutkinnosta ja innostuin – niin kuin minulle tapana on. Kurssi on avartanut näkemystäni omasta elämästä ja yrittämisestä, mitä olen, mitä haluan olla. Omat vahvuuteni ovat työntyneet esiin, ja ilo on jälleen palannut tekemiseeni. Kuluneen vuoden aikana olen määritellyt monta asiaa uusiksi ja pikkuhiljaa alkaa yritykseni kolmas kivijalka olla valmis. Verkkokauppojeni rinnalla palaan juurilleni kieli- ja käännöspalveluiden pariin. Erityisesti suuntaan palveluni ei suomea äidinkielenään puhuville yrittäjille ja yrityksille – tavoitteena yritysten luotettavuuden kasvu, kun kotisivu tai verkkokauppa tai viestintä on hyvää suomea ja sitä kautta yritysten myynnin kasvaminen. Teen kielenhuoltotöitä, käännöstöitä (en-su, sa-su-sa, mahdollisesti myös ru-su).  Kotisivu ja itseasiassa aputoiminimi on vielä työnalla, toistaiseksi nämä palvelut löytyvät Anun Putiikkien kotisivulta.

Akkuja lataan tietysti itse luovasti skräppäämällä, sekä talvisin rakkaan harrastuksen, muodostelmaluistelun parissa. Itse en tosin luistele, kisajärjestelyt, seuratoiminta ja tietysti tyttären kisojen seuraaminen riittävät tällä erää. Kesäisin mökillä Turun saaristossa vietetyt hetket ovat ihan parasta. Elämä kantaa.

www.anunputiikit.fi; www.anunputiikit.blogspot.fi, Facebook Anun Putiikit, Anun Putiikit ryhmä, Instagram Anun Putiikit @anunputiikit #anunputiikit

www.askartelupirtti.blogspot.fi, Facebook Askartelupirtti

www.kiinakauppa.fi , Facebook Kiinakauppa

Jätä kommenttisi