Haluatko raivata tilaa uudelle ajattelulle tai tekemiselle keväällä?

Haluatko tänä keväänä tehdä jotakin uutta? Nyt on innostavien kevään tavoitteiden aika. Uskalla rohkeasti unelmoida sekä suunnitella ja kysy itseltäsi: ”mitä minä haluan?”

Aloita uuden suunnittelu mihin suuntaan ylipäätänsä haluaisit mennä? Millaisen muutoksen elämässäsi haluaisit tehdä kevään aikana? Jos et tiedä, et luultavasti saa muutosta aikaiseksi. Jos taas tiedät, niin ainut keino on lähteä tekemään konkreettisia asioita tavoitteen suhteen. Edetä asian kanssa. 

Aseta realistinen ja innostava tavoite itsellesi kevääksi

Muutoksen saat aikaiseksi, kun löydät ne asiat, jotka edistävät sinua kohti muutosta. Sinun on kuitenkin samalla pohdittava, mitkä asiat estävät muutoksen tapahtumisen. Kummasti innostava asia pistää toimimaan, ja parhaimmillaan sanonta ”menen vaikka läpi harmaan kiven” toteutuu.

Tee myös realistista arviointia omasta tekemisestäsi ja ajankäytöstäsi. Opi tuntemaan itsesi ja omat vahvuutesi. Kokeile omia rajojasi löytääksesi parhaat vahvuutesi. Älä ota liian tiukkaa aikataulua. Aseta realistiset ajat toteuttamiselle itsellesi. Ota vaikka puoli tuntia päivässä, yksi tunti kolmena p’äivänä viikossta tai yksi koko päivä. Sellainen aikataulu, että se sopii sinun ajankäyttöösi ja on mahdollista toteuttaa. Sen jälkeen älä luista tästä missään tilanteessa.

Älä myöskään lannistu heti, jos mitään ei tapahdu mielestäsi. Aina jotain tapahtuu, mutta toisinaan sinusta vain ei tunnu siltä. 

Keskity milloin aloitat tekemisen ja mitä teet päivittäin

Riko arjen rutiineja. Hyvin helposti teemme päivästä toiseen monet asiat samalla tavalla. Luovuus ei puhkea kukkaan silloin yhtä hyvin. Rikkomalla arjen rutiineja, tekemällä jotain eri tavalla, innostut itse enemmän ja pikkuhiljaa luovuus alkaa pulpahdella ulos sinusta. Keksi jotain kivaa arjesta poikkeavaa joka päivälle. Inspiroi itseäsi.

Etsi keinot, kuinka pääset tavoitteeseesi

Aseta selkeä selkeä päämäärä. Aseta myös päivämäärä milloin on valmista, ja tee selkeä suunnitelma toteuttamisesta. Tee itsellesi askeleet, jotka kuljettavat sinua eteenpäin. Tähän oma kalenteri on erinomainen työväline.

Tässä vielä lyhyt muistilista, kuinka pääset tavoitteeseesi:

  1. Päämäärän ja tavoitteen tulee olla selkeä ja kirkkaana mielessäsi. Tavoitteen pitää tuntua mahdolliselta. Jos se ei tunnu siltä, voi olla että into lopahtaa kesken. Sinne ei voi mennä oikotietä, vaan askel kerrallaan.
  2. Pura tavoitteesi osiin. Pienempiin palasiin ja lähde toteuttamaan sitä askel kerrallaan. Tee oman suunnittelemasi aikataulun mukaan aina jotain tavoitteesi eteen, ja älä luista suunnitellusta aikataulusta. Näin se alkaa toteutua ja olet lähempänä päämäärääsi päivä kerrallaan.
  3. Hyödynnä muita ihmisiä, jos tarvitset apua. Kysy neuvoja, juttele, innostu muiden tekemisestä. Älä jää yksin, jos tekeminen tuntuu liian vaikealta, raskaalta tai jokin alkaa tökkiä muuten vain. Moni asia ratkeaa kun juttelee muiden kanssa, eikä asia ehkä tunnukaan enää niin vaikealta tai raskaalta. Pyydä muita tsemppaamaan ja sparraamaan sinua.
  4. Keskity olennaisiin asioihin ja toteuta yksi asia kerrallaan. Opeta itseäsi keskittymään olennaiseen tekemiseen.
  5. Kiitä ja inspiroi itseäsi. Tämä auttaa sinua iloitsemaan tekemisestäsi ja jokaisesta hetkestäsi matkan varrella. Pidä kirjaa mitä sait aikaiseksi, ja yllätyt kun huomaat kuinka paljon olet jo tehnyt. Onnistuminen ruokkii onnistumista, ja aikaansaaminen antaa onnistumisen tunnetta.
  6. Jos et ehdi tehdä haluamaasi, sinun on luovuttava jostakin, jotta saat aikaa. Mieti mistä voit luopua tai mitä tehdä vähemmän. Näin löydät aikaa haluamallesi tekemiselle.


”Believe and trust in your success, you will succeed.” Aloita matka kohti haluamaasi.

Jätä kommenttisi