Vieraskynä – 7 keinoa kasvattaa yrityksen näkyvyyttä Pinterestin avulla

Pinterest on luova ja interaktiivinen alusta, joka kiinnostaa maailmanlaajuisesti ihmisiä sen visuaalisuden ja idearikkauden takia. Pinterestiä käyttää tällä hetkellä vähän alle miljoona suomalaista eli kyse ei ole mistään aivan pienestä alustasta. Pinterestin avulla suomalainenkin yritys tai yrittäjä voi kasvattaa näkyvyyttään verkossa.

Tässä on 7 konkreettista keinoa, joiden avulla voit parantaa näkyvyyttäsi netissä hyödyntäen Pinterestiä.

1. Luo yrityksellesi Pinterestiin yritystili 

Pinterest-yritystili mahdollistaa sinulle mm. sen, että saat erittäin hyödylliset Pinterestin tilastot käyttöösi. Tilastojen avulla tiedät millaisesta sisällöstä yleisösi Pinterestissä pitää ja millaiset pinnit toimivat parhaiten. 

Pinterest-yritystili ja siihen vahvistetut nettisivut auttavat sisältöäsi näkymään Pinterestissä paremmin, koska Pinterest tietää niiden avulla yrityksesi olevan luotettava toimija. 

Aktivoi myös rch pinnit käyttöösi. Voit lukea erillisen artikkelini rich pinneistä.

2. Tee avainsanatutkimus

Avainsanatutkimus on yksi tärkeimmistä asioista, mikä kannattaa tehdä, kun aloitat Pinterestin hyödyntämisen markkinointitarkoituksessa.

Tutki Pinterestin omaa hakukenttää apuna käyttäen millaisia sanoja tai sanayhdistelmiä ihmiset hakevat Pinterestistä.

Suosittelen, että haet sopivia avainsanoja myös Google-hakuihin liittyen, koska ne auttavat kokonaisvaltaisesti yrityksesi näkyvyyden kasvattamisessa. 

Mikäli kaipaat apua avainsanatutkimuksen tekoon, autan sinua mielelläni.

3. Optimoi yritystilisi Pinterestin omaa SEO:a ja Googlen SEO:a varten

Avainsanatutkimuksen jälkeen hyödynnä löytämiäsi avainsanoja ja avainsanayhdistelmiä optimoimalla Pinterest-tilisi niillä.

Hyödynnä avainsanoja Pinterest-tilisi biossa (= kuvaus), profiilinimessäsi ja kansioiden nimissä.

Esimerkki hyvin optimoidusta meikkitaiteilijan Pinterest-profiilinimestä:

Natalie Setareh | Makeup Tips for Beginners + Makeup Artists Tips

Avainsanoja kannattaa käyttää myös pinnien otsikoissa ja pinnien kuvauksissa.

Tutki myös millaisilla sanoilla ihmiset hakevat palveluasi/tuotteitasi Googlesta ja käytä niitä avainsanoja myös Pinterestissä.

4. Tee Pinterestiin kansioita, jotka liittyvät yritystoimintaasi

Pinterestissä sisältö talletetaan kansioihin/tauluihin. Laadi Pinterest-tilillesi vain sellaisia kansioita, joihin tulet tallettamaan yritystoimintasi kannalta relevanttia sisältöä. 

Laita salaisiksi kaikki sellaiset kansiot, joihin olet tallettanut henkilökohtaista sisältöä. 

Kansiot kannattaa aina muistaa optimoida avainsanoilla, koska Google indeksoi Pinterestin kansioita. Hyvin optimoiduilla Pinterest-kansioilla kasvatat näkyvyyttä Google-hauissa. 

5. Tuota sisältöä säännöllisesti

Säännöllinen sisällöntuotanto on digitaalisessa bisneksessä ja markkinoinnissa avain siihen, että sinut ja yrityksesi löydetään netistä. 

Määrä ei korvaa laatua, mutta mitä enemmän tuotat sisältöä eri kanaviin, sitä enemmän yrityksesi myös näkyy verkossa. Voit hyödyntää Pinterestissä eri kanaviin tekemääsi sisältöä helposti tekemällä niistä pinnejä omalle tilillesi.

Kaikista parasta sisältöä Pinterestissä näkyvyyden kannalta ovat ns. pitkät sisällöt, jollaisia ovat esimerkiksi blogiartikkelit, YouTube-videot ja podcast-jaksot.

6. Huolehti, että verkkosivusi ja blogisi ovat hakukoneoptimoidut

Pinterest auttaa yritystäsi näkymään netissä, mutta parhaimman hyödyn siitä saat silloin, kun nettisivusi ja blogisi ovat hakukoneoptimoituja. 

Google ja Pinterest täydentävät toisiaan. Jos kaipaat apua nettisivujesi hakukoneoptimointiin, laita viestiä!

7. Vapauta aikaasi hyödyntämällä automaatiota

Pinterest voi syödä aikaasi aika tavalla, joten suosittelen panostamaan jo heti alussa hyvään ajastusohjelmaan, jolla saat sisältöäsi ajastettua Pinterestiin. 

Voit hyödyntää myös Pinterestin omaa ajastustoimintoa, jonka avulla saat ajastettua pinnejä aina kahdeksi viikoksi eteenpäin.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä, kun lähdet kasvattamaan yrityksesi näkyvyyttä Pinterestin avulla!

Terkuin,

Petra Veikkola

Hakukonemarkkinoija

Yhteydenotot: info@petraveikkola.com

Nellaino tarjoaa Pinterest markkinointia ja hakukoneoptimointia

Nellainon löytää Pinterestistä ja Instagramista

Jätä kommenttisi