KasvuStoori – ILOA Consulting

Olen Helena Tirinen, uravalmentaja ja yrittäjyyssparraaja yrityksessäni ILOA Consulting.

Tarjoan työpaikan vaihtoa tai yrittäjyyttä harkitseville asiantuntijoille ja johtajille sparrausta, kannustusta sekä konkreettista tukea muun muassa oman osaamisen sanallistamiseen myyvästi.

Miten kaikki alkoi?

Idea urasparrausyrityksestä kävi mielessäni ensimmäisen kerran jo vuonna 2015  työskennellessäni henkilöstökonsulttina. Koin tuolloin kuitenkin olevani liian nuori yrittäjäksi. Pelkäsin, ettei minua otettaisi vakavasti. Niinpä jatkoin palkkatöissä vielä seitsemän vuotta, joskin vaihdoin henkilöstökonsultin tehtävistä B2B-myynnin ja myynnin konsultoinnin pariin.

Lopullisen sysäyksen yrittäjäksi ryhtymiseen sain vuoden 2021 aikana pahan työuupumuksen myötä.

Uupumuksesta toipuessani havahduin siihen, että silloinen palkkatyö ei enää ollutkaan minulle se “unelmatyö”, jossa halusin jatkaa. Ymmärsin kaipaavani työhöni enemmän merkitystä.

Itsetunnon ja rohkeuden palautuessa aloin tunnistaa aitoja unelmiani, joita olin pitkään piilotellut jopa itseltäni. Halusin yrittäjäksi.

Syntyi idea ILOA Consultingista. Yrityksestä, joka rohkaisee asiantuntijoita ja johtajia kurkottamaan rohkeasti kohti unelmiaan.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Eniten yrittäjyysmatkaani on auttanut aiempi työkokemukseni ja ihana tukiverkosto.

Ennen yrittäjyyttä olen siis työskennellyt sekä rekrytointien, henkilöstövuokrauksen, uraohjausten että myynnin ja myynnin konsultoinnin parissa. Kaikesta tästä olen saanut hyvät valmiudet toimia yrittäjänä ja valmentajana.

Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Uravalmentajana ja yrittäjyyssparraajana tärkein motivaation lähteeni on ehdottomasti muiden auttaminen ja rohkaiseminen kohti omia unelmiaan. Ja siinä samalla saan elää omaa unelmaani todeksi!

Yrittäjyydessä minua motivoi toki myös vapaus. Tälläkin hetkellä kirjoitan tätä postausta Krakovasta käsin!

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Eniten koen oppineeni työuupumuksesta ennen yrittäjyyttä. Kokemus nimittäin todella avasi silmäni ja sai minut tajuamaan, että elämä on aivan liian lyhyt jarrutteluun ja omien unelmien piilotteluun muiden mielipiteitä peläten.

Kannustankin myös sinua ympäröimään itsesi sellaisilla ihmisillä ja tukiverkostolla, joka on jo saavuttanut sen mistä itse vasta unelmoit.

Millaisia tavoitteita sinulla on yrityksellesi?

Tavoitteeni on, että ILOA Consulting on asiantuntijayrittäjien sekä työpaikanvaihtoa harkitsevien asiatuntijoiden ja johtajien ykkössparrauskumppani!

Miten nollaat itsesi?

Nollaan itseni ja ajatukseni parhaiten joogan ja saunan yhdistelmällä. Olen pyrkinyt siihen, että käyn nauttimassa hiljaisuudesta joogamatolla vähintään kerran viikossa. Yleensä sunnuntaisin. Tämä rauhoittaa hyvin sekä kehoa että mieltä. Joogan jälkeen olo on aina kevyempi, riippumatta siitä tunnistanko edes olevani stressaantunut tai kuormittunut kuluneesta viikosta.

Heräsikö kiinnostuksesi ura- tai yrittäjyyssparrausta kohtaan?

Liity Unelmatyönhakijoiden sisäpiiriin tästä ja nappaa itsellesi vinkit työnhakuun tai yrittäjyyteen!

Otathan minut myös seurantaan Instagramissa (@iloaconsulting) ja LinkedInissä.

Palveluistani pääset lukemaan tarkemmin: www.iloaconsulting.fi

Jätä kommenttisi