Via Juridica – KasvuStoori

Kuka olet?

Olen Jenni Eromäki ja työskentelen lakimiehenä oman yritykseni puitteissa. Olen koulutukseltani juristi, sielultani yrittäjä ja sydämeltäni kouluttaja. Yritykseni Via Juridica Oy syntyi näiden yhdistelmästä kuusi vuotta sitten.

 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni tarjoaa lakipalveluita, joihin sisältyy liikejuridiikan koulutukset ja sopimusten laatiminen. Työssäni olen erikoistunut sopimusoikeuteen, immateriaalioikeuteen ja työoikeuteen.

 

Miten kaikki alkoi?

Opiskellessani Helsingin oikeustieteellisessä tiedekunnassa en osannut edes haaveilla yrittäjyydestä uravaihtoehtona eikä siitä tuolloin yliopistollakaan puhuttu. Päädyin yrittäjaksi työkokemuksen myötä monen sattuman summana.

Työskennellessäni Aalto-yliopistossa lakimiehenä tutkimuspalveluissa pidin satunnaisesti luentoja. Niiden yhteydessä syntyi sisäinen kipinä viedä uraani enemmän kouluttamisen suuntaan. Sillä hetkellä en vielä osannut aavistaa, että tästä kipinästä kehittyisi oma yritys kaksi vuotta myöhemmin…

Yrittäjäksi ryhtyminen oli prosessi, jonka aikana pohdiskelin ideaani tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Kävin myös yritysneuvojien juttusilla sekä osallistuin yrittäjäkurssille. Tämän vaiheen keskustelut olivat hyödyllisiä, koska ne pakottivat kirkastamaan ideaani. Yrittäjyys antoi mahdollisuuden luoda oman näköisen työnkuvan, jota ei siinä muodossa työmarkkinoilta olisi löytynyt.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Aloittaessani yrittäjänä minulla ei ollut yhtään asiakasta. Meni neljä kuukautta ennen kuin sain ensimmäisen asiakkaani. Koulutusalalla myyntisyklit ovat pitkiä ja koulutuksia myydään jopa vuoden ja kahden vuoden päähän. Tein alussa paljon myyntiä: soitin yhteyshenkilöille ja lähetin tarjouksia sähköpostilla. Laskin, että kymmentä kontaktia kohden keskimäärin yksi ostaa.

Vähitellen asiakaskunta alkoi laajentua. Minulla on vieläkin monta alkuvaiheen asiakasta tilaajana. Olen myös huomannut (toisin kuin moni kollegani), että en koe myyntiä vastenmielisenä. Joskus keskustelut ovat hyödyllisiä, vaikka potentiaalinen asiakas ei tilaisi.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Olin opiskellut oikiksessa satoja sivuja yhtiöoikeutta. Kuitenkin vasta perustaessani yritykseni tajusin, mistä on kyse ja lainsäädäntö konkretisoitui. Yrittäjänä on myös mahdollisuus perehtyä myyntiin ja markkinointiin sekä talouteen.

Yrittäjyydessä kiehtovaa on oman itsensä toteuttaminen ja liikeidean jatkuva kehittäminen. Kuten sanonta kuuluu: ”No business plan survives the first contact with the customer.”Tähän voisi lisätä, että liikeidea ei ole koskaan valmis.

Kouluttaminen on interaktiivista ja aikuisopiskelijat motivoituneita. Palkitsevaa on, kun osallistujat kertovat saavansa apuvälineitä työskentelynsä tueksi.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Jäätyäni pois palkkatyöstä jäin kaipaamaan sitä, että kollegat tulevat työpisteelleni ja kysyvät, lähdetäänkö lounaalle. Yrittäjänä pitää luoda omat verkostot jaa uusi oma työyhteisö.

Yksinyrittäjänä haastavinta on oman itsensä johtaminen. Päivät pitää rytmittäää itse ja turhia palavereita ei voi syyttää aikasyöppöinä. Kaikki on todellakin itsestä kiinni!

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tätä artikkelia kirjoittaa parhaillaan yritykseni koko henkilöstö eli työntekijöitä minulla ei vielä ole. Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu yritystoimintani kasvattaminen nykyisellä konseptilla. Merkittävämpi kasvu vaatii skaalautuvia tuotteita, koska itse voin olla vain yhdessä paikassa kerrallaan. Verkkokoulutukset tarjoavat tässä suhteessa mahdollisuuden.

 

Miten nollaat itsesi?

Palaudun parhaiten metsäpolulla kävellessä. Lisäksi jumpat ja salitreenit kuuluvat rutiineihini. Ilman niitä hartiat jumiutuvat eikä ajatuskaan kulje. Uppoudun myös kirjoihin, joista tosin saan usein myös ideoita yritystoimintaani. Elokuvat ja matkailu ovat aina olleet intohimoni.

 

Tahtolauseesi?

”The harder you work, the luckier you get.”  -Gary Player

 

www.viajuridica.fi

Jätä kommenttisi