Uusi vuosi – uusi tyhjä muistikirja ja uudet valinnat

Vuoden alku on aina ihanaa aikaa. Ensimmäiset päivät ovat niin ihania, kun voi miettiä mitä kaikkea tänä vuonna voikaan tehdä ja toteuttaa? Millaisia tarinoita voi itselleen rakentaa?

Minulla on silloin vahva tunne, että edessäni on paksu tyhjä muistikirja, joka odottaa sivuilleen uusia ihania tarinoita. Ja noita tarinoita voin kirjoittaa vaikka ihan jokaikinen päivä. Tarinoiden sisältö on pitkälti itsestäni kiinni. Voin joka päivä päättää ja tehdä uusia valintoja. Meistä yksi jos toinenkin tekee lupauksia ja valintoja näin uuden vuoden kynnyksellä. Joillakin ne ovat suurempia ja joillakin pienempiä, mutta aika moni kuitenkin lupaa jotakin.

Meistä kaikki, jotka ovat lupauksia tehneet, tietävät että niitä lupauksia on helppo tehdä, mutta vaikeampi pitää. Jos sinulla on ollut tällaisia haasteita, lue pidemmälle. Teimme nimittäin simppelin ohjeistuksen, miten tänä vuonna voisit pitää paremmin lupauksistasi kiinni.

Pohdi seuraavia asioita:

  1. Tee katsaus vuoteen 2020. Mitä silloin tapahtui, mitä asioita sait edistettyä, mitkä jäivät puolitiehen tai jopa kalkkiviivoille? Kirjoita ranskalaisilla viivoilla asiat paperille.
  2. Mitä näistä vuoden 2020 asioista haluaisit edistää tänä vuonna? Ovatko ne sinulle tärkeitä?
  3. Mikä sinulle on ylipäätänsä tärkeää, mitkä asiat innostavat sinua? Millainen lupaus olisi vuonna 2021 superinnostava ja motivoiva, missä pisteessä haluaisit olla 31.12.2021?
  4. Pilko lupauksesi pienempiin osiin, varsinkin jos se on kovin suuri. On paljon helpompi edistää asioita pienissä palasissa kuin lähteä haukkaamaan koko kakkua kerralla.
  5. Aikatauluta lupauksesi edistäminen viikottaiseen aikatauluusi. Jos et ole varannut aikaa sille, se jää toteuttamatta tai muiden asioiden jalkoihin. Ole itsekäs ja pidä aikataulustasi kiinni .Olet tärkeä, myös itse itsellesi.
  6. Palkitse itseäsi.  Palkitse pienistä askelista, palkitse isoista loikista. Pääasia, että palkitset ja sellaisella palkinnolla, joka todella motivoi sinua jatkamaan.
  7. Näe lopputulos! Mitä ikinä lupaatkin itsellesi, näe ”sielusi silmin” tilanne lupauksen täytyttyä. Matka päämäärää kohti on paljon motivoivampaa, kun näkee selvästi lopputuloksen. Jos haluat pudottaa painoa, näe itsesi painonpudotuksen jälkeen. Miten pukeudut, millainen kenties uusi hiustyyli, miltä sinusta tuntuu, kenties energiseltä, ja innostuneelta. Jos haluat taas jotakin muuta muutosta elämääsi, kuvittele tilanne muutoksen jälkeen. Miltä näytät, millainen on uusi tilanne, miltä sinusta tuntuu. Mielikuvituksemme on mahtava työkalu, valjasta se käyttöösi.

Tueksi ja avuksi matkasi varrelle oiva apu on KasvuStooriTM kalenterimme. Voit tilata sen verkkokaupastamme tai käydä ostamssa Suomalaista Kirjakaupasta. Kalenterissa on motivointitekstejä, tsemppilauseita ja työkaluja, joiden avulla saat edistettyä lupauksiasi. Sitä voi myös käyttää ihan normaalina kalenterina ja viikkoaukeamalla on hyvin kirjoitustilaa. Myös innostava tavoiteoppaamme ja motivoiva tavoitetyökirjamme  auttavat sinua matkallasi.

Inspiroivaa, energistä, motivoivaa ja innostavaa vuotta 2021! Lopeta aikominen ja aloita tekeminen nyt ja täytä vuotesi ihanilla uusilla tarinoillasi.

I

Jätä kommenttisi