UUSI VUOSI! Uudet tuulet

Nyt on EDESSÄ KOKONAINEN UUSI VUOSI! Uudet päivät, uudet viikot ja joka päivä 24 tuntia aikaa tehdä jotain. Vuosi 2020 alkaa olla taputeltu pakettiin. Olemme monia kokemuksia rikkaampia, mutta nyt voimme alkaa kirjoittamaan uutta historiaa. Joka päivä on uusi alku ja uusi päivä. Mitä ikinä halutkaan vuodelta 2021, voit tehdä suunnitelmia nyt tai vuoden varrella.

Kaikkein ihaninta on se, että voit itse vaikuttaa siihen millainen vuodesta tulee. Voit tehdä isompia ja pienempiä tavoitteita. Voit unelmoida ja lähteä toteuttamaan unelmia. Voit valita elämääsi sopivia innostavia tekemisiä.

Pääasia, että teet jotain mikä innostaa sinua. Jos koet tekemiseen intohimoa, onnistut varmasti.

Onnellisuus

Oletko tullut ajatelleeksi, että onni asuu pienissä hetkissä? Tai että onni asuu arjessa kanssasi? Tee siis vuoden 2022 arjestasi onnellista. Arjessa onnellisuus voi olla hyvinkin arkisia asioita.

Tee onnesi eteen pieniä mikrotavoitteita niistä asioista joista koet onnellisuutta. Mikrotavoitteet voivat olla ihan mitä vaan, vaikka kahvikupin juominen rauhassa aamuisin. Musiikin kuuntelu, päivän lehden lukeminen, hyvän podcastin kuuntelu, pieni oma hetki, ulkoilu lasten kanssa tai jotain ihan muuta.

Raivaa aikaa ainakin yhdelle asialle joka tuottaa sinulle hyvää oloa ja tunnet itsesi onnellisemmaksi.

Voita itsesi ja voi paremmin

Voittaminen, siis itsensä voittaminen, ja haluttujen asioiden toteuttaminen vaatii mielen, kehon ja elämän tasapainoa. Pelkästään oman hyvinvoinnin edistäminen vaatii tasapainoa elämässä. Elämän harmoonisuus, tasapaino ja innostavien asioiden toteuttaminen saa sinut voimaan paremmin sekä kokemaan olosi onnellisemmaksi.

Mistä unelmoit vuonna 2022? Millaisia tavoitteita haluaisit itsellesi asettaa?

Mitä haluat vuodelta 2022? Kuuntele itseäsi ja sisintäsi. Anna itsesi kertoa sinulle millaisia asioita haluat tehdä. Mitä haluat muuttaa viime vuoteen nähden. Mitä uutta haluat elämääsi? Mitä vanhaa haluat tehdä enemmän? Mihin suuntaan sinun elämäsi tulisi mennä? Uskalla rohkeasti miettiä omaa ja perheesi elämää sekä mitä muutosta siihen kaipaat.

Mieti siis, mikä sinulle on tärkeää, innostaa ja inspiroi. Mihin haluat tänä vuonna oikeasti satsata. Tee hieman mielikuvaharjoittelua, joka on yllättävän tehokasta. Piirrä paperille, kirjoita tai kuvaa mielessäsi lopputulos. Mitä on tapahtunut kun haluamasi asiat tai muutokset elämääsi on toteutuneet?

Jos sinulla on kalenterimme, ota vuosisuunnitelma esille, jos et ole jo sitä täyttänyt. Kirjoita haluamasi asiat, muutokset, tavoitteet, tekemiset ja unelmat ylös vuosisuunnitelmaan. Mieti kuinka aloitat toteuttamisen. Pohdi myös mikä innostaa sinua erityisesti. Mistä saat voimaa jatkaa? Millaisiin osiin pikot tekemisen.

Tämän jälkeen ota tammikuun todo esille, ja täytä tammikuun tavoitteet. Eli vie tekeminen, joita odotat saavasi tammikuun aikana toteutettua, kuukausitavoitteeksi. Tee viikkotasolle mikrotavoitteita ja vie ne viikkoaukeamalle. Mikrotavoitteet edistävät haluamaasi asiaa, tekemistä, unelmaa, tavoitetta. Ne ovat niitä todella tärkeitä tavoitteita. Ilman niitä kukonaskeleita, joita viikottain teet, et edisty. Niiden kautta saavutat varmasti haluamasi. Jos joka viikko teet itsesi kanssa sopimat asiat, olet pitkällä muutaman viikon päästä.

Aikataulutus on yksi tärkeimmistä asioita toteuttamisessa. Sinun on allakoitava aikaasi tekemiselle, jotta saavutat haluamasi. Aikataulusta on joskus pidettävä ”kynsin ja hampain” kiinni.

Ah, palkinto, sitäkään ei sovi unohtaa. Mikään ei ole ihanampaa kuin palkita itsensä tekemisestä. Pelkkä itsensä kehuminenkin tuottaa iloa itselle. Kehuminen on taitolaji, ja usein vaikeaa. Kuka sitä nyt itseään kehuisi. Suosittelen kannattaa. Kummasti motivoituu, kun kuulee itsensä sanovan itselleen, ai että olet ollut ahkera ja toteuttanut hienosti asettamasi mikrotavoitteet. Sanotaan että ”kissa kiitoksella elää” niin myös ihminen. Kiitos ja kehuminen, vaikka oman itsensä, on motivaatioruokaa jota kannattaa harjoittaa.

Jos tarvitset apuvälineitä, löydät niitä verkkokaupastamme. KasvuStoori kalenteri 2021 löytyy täältä. Tämä kalenteri on tehty helpottamaan suunnitelmallista tekemistä, auttamaan päämäärän saavuttamiseen, hallitsemaan aikataulua. Toimii myös aivan normaalina kalenterina.

Jos kaipaat lisämotivaatiota tavoiteoppaastamme ja tavoitetyökirjastamme löytyy lisää inspiraatiota.

Aloita sinäkin uuden elämäsi historian kirjoittaminen uusilla innostavilla tavoitteilla, unelmilla ja motivoivalla tekemisellä.

UPEAA, INNOSTAVAA, INSPIROIVAA VUOTTA 2022!

Jätä kommenttisi