Uusi vuosi, uudet lupaukset – miten saat ne pidettyä?

Suorastaan rakastan uuden vuoden ensimmäisiä päivä. <3 Minulla on silloin vahva tunne, että edessäni on paksu tyhjä muistikirja, joka odottaa sivuilleen ihania tarinoita. Ja noita tarinoita voin kirjoittaa vaikka ihan jokaikinen päivä ja tarinoiden sisältö on pitkälti itsestäni kiinni.

Meistä yksi jos toinenkin tekee lupauksia näin uuden vuoden kynnyksellä. Joillakin ne ovat suurempia ja joillakin pienempiä, mutta aika moni kuitenkin lupaa jotakin. Myös itse olen tähän ”sortunut” ja usein ne lupaukset ovat aika samoja vuodesta toiseen.

Meistä kaikki ne tietävät, jotka ovat lupauksia tehneet, että niitä lupauksia on helppo tehdä, mutta vaikeampi pitää. Jos sinulla on ollut tällaisia haasteita, lue pidemmälle. Teimme nimittäin simppelin ohjeistuksen, miten tänä vuonna voisit pitää paremmin lupauksistasi kiinni.

Pohdi seuraavia asioita:

  1. Tee katsaus vuoteen 2018. Mitä silloin tapahtui, mitä asioita sait edistettyä, mitkä jäivät puolitiehen tai jopa kalkkiviivoille? Kirjoita ranskalaisilla viivoilla asiat paperille.
  2. Mitä näistä vuoden 2018 asioista haluaisit edistää tänä vuonna? Ovatko ne sinulle tärkeitä?
  3. Mikä sinulle on ylipäätänsä tärkeää, mitkä asiat innostavat sinua? Millainen lupaus olisi vuonna 2019 superinnostava ja motivoiva, missä pisteessä haluaisit olla 31.12.2019?
  4. Pilko lupauksesi pienempiin osiin, varsinkin jos se on kovin suuri. On paljon helpompi edistää asioita pienissä palasissa kuin lähteä haukkaamaan koko kakkua kerralla.
  5. Aikatauluta lupauksesi edistäminen viikottaiseen aikatauluusi. Jos et ole varannut aikaa sille, asia helposti jää muiden asioiden jalkoihin. Ole itsekäs ja pidä aikataulustasi kiinni .Olet tärkeä, myös itse itsellesi.
  6. Palkitse itseäsi.  Palkitse pienistä askelista, palkitse isoista loikista. Pääasia, että palkitset ja sellaisella palkinnolla, joka todella motivoi sinua jatkamaan.
  7. Näe lopputulos! Mitä ikinä lupaatkin itsellesi, näe ”sielusi silmin” tilanne lupauksen täytyttyä. Esim. KasvuStoorin Merja on aloittamassa uuden kodin rakentamista ja hän näkee nyt jo itsensä asumassa uudessa talossa. Matka päämäärää kohti on paljon motivoivampaa, kun näkee selvästi lopputuloksen. Jos haluat pudottaa painoa, näe itsesi painonpudotuksen jälkeen. Miten pukeudut, millainen kenties uusi hiustyyli, miltä sinusta tuntuu, kenties energiseltä, ja innostuneelta. Jos haluat taas jotakin muuta muutosta elämääsi, kuvittele tilanne muutoksen jälkeen. Miltä näytät, millainen on uusi tilanne, miltä sinusta tuntuu. Mielikuvituksemme on mahtava työkalu, valjasta se käyttöösi.

Tueksi ja avuksi matkasi varrelle oiva apu on KasvuStoorin 2019 kalenteri.  Voit tilata sen verkkokaupastamme tai käydä ostamssa Suomalaista Kirjakaupasta. Kalenterissa on motivointitekstejä, tsemppilauseita ja työkaluja, joiden avulla saat edistettyä lupauksiasi. Sitä voi myös käyttää ihan normaalina kalenterina ja viikkoaukeamalla on hyvin kirjoitustilaa. Myös innostava tavoiteoppaamme ja motivoiva muistikirjamme auttavat sinua matkallasi.

Inspiroivaa ja energistä vuotta 2019! Ota sinäkin tyhjä muistikirja eteesi ja täytä sen sivut ihanilla vuoden 2019 tarinoilla <3

 

Ps. Tsemppipeukut -kanavan Maiju & Ville tekivät hyväntuulen videon vuoden 2019 tavoitteistaan. Kurkkaa ja inspiroidu!

 

Jätä kommenttisi