Uusi tapa vaatii oppimista ja toistoa. Yrititkö riittävän pitkään?

Uuden tavan oppiminen vaatii kuulemma 66 päivää töitä. Alku on aina haasteellista, jos haluaa muuttaa jotain tekemistään tai rutiiniaan. Inspiroiduimme HS:n kirjoittamasta artikkelista ja olemme samaa mieltä asiasta.

Hesarin jutussa kerrottiin, että 22 ensimmäistä päivää menee vanhan rutiinin ”tuhoamiseen”. On vaan niin paljon helpompaa tehdä kuten aina ennenkin. Ihminen palaa todella helposti ja vaivattomasti vanhaan tekemiseen.

Seuraavat 22 päivää ovat sekavia uuden tavan sisäistämiseen tarkoitettuja. Sinä aikana on myös hyvin helppo sittenkin palata vanhaan rutiiniin tai tekemiseen. Vanhan toistaminen on paljon helpompi kuin uuden käyttöön ottaminen.

Viimeinen 22 päivää on uuden toimintatavan muuttamista tavaksi. Se alkaa rakentua ja muuttua uudeksi tavaksi sekä rutiiniksi. Voi todeta, että on päässyt vanhasta tavasta eroon, ja oppinut uuden tilalle.

Tavoite auttaa uuden oppimisessa

Selkeä konkreettinen tavoite auttaa uuden tavan muuttamisessa totutuksi tavaksi. Varsinkin, jos lupaat itsellesi palkinnon, joka on jotain mitä oikein kovasti haluat. Kummasti alat muistuttaa itseäsi uudesta tavasta, ja vanha alkaa hiljalleen kuoppautua.

Kaikki uusi, uusi tapa, uusi työ, uusi harrastus, uudet ihmissuhteet, uusi opiskelu eli ihan kaikki vaativat sinnikkyyttä toteutuakseen. Tavoitteen asetettuaan pitää tehdä suunnitelmalla, miten tavoitteeseen päästään ja pitää olla myös valmis tekemään töitä tavoitteen eteen. Kun jaksaa tehdä kolme kuukautta asioita uuden tavan edistämiseksi, sen jälkeen se on alkanut juurtua sinun tekemiseksi. Uusi asia ei tunnu enää pakkopullalta, vaan lähtee innoissaan tekemään taas asioita sen eteen mitä haluaa.

Keskittyminen on meistä monella valitettavasti herpaantunut somen ja digitaalisten medioiden kautta. Älylaitteet ovat mestareita asettamaan kapuloita rattaisiin, kun yrittää saada jostain valmista. Niistäkin on saattanut tulla uusia tapoja, joiden rajat eivät ole selkeät. Et saa itseäsi keskittymään tekemiseen, joka estää ehkä toteutumista.

Taistele älylaitteitasi vastaan, ota niistä niskalenkki ote ja pistä syrjään. Keskity siihen, mitä haluat tehdä. Keskittyminen auttaa innostumaan tekemisestä ja asiasta. Tuntuu ihan erilaiselta kun on tehokkaasti tehnyt jonkin asian, ja saa onnistumisen tunteen sekä ymmärtää kuinka paljon on saanut aikaiseksi.

On aina helppo keksiä syitä, miksi joku tavoite ei toteutunut. Miksi en saavuttanut sitä mitä halusin. Huonoin visio tietty on, että istuu joskus sohvalla ja miettii, että miksi en tehnyt sitä ja sitä jo 10 vuotta sitten. Haikailee kaikkea sitä mikä jäi tekemättä, toteuttamatta ja unohtui kiireen tai omien tapojen takia.

Olemme kirjoittaneet paljon tavoitteiden toteuttamisesta ja suunnittelusta. Meillä on siitä myös oma kirja eli tavoiteopas. Lisäksi tavoitekalenterimme pureutuu päämääriin, suunnitelmiin ja toteuttamiseen eli siihen kuinka kaikki tehdään todeksi. Olemme tehneet nämä arjen apuvälineet, koska olemme käytännössä huomanneet tämän Hesarissa olleen jutun. Ihmiset innostuvat helposti, mutta yhtä helposti jää aluksi niin innostavalta tuntunut tavoite toteuttamatta tai kesken. Osa asioista tehdään myös nopeasti, mutta kaikkia tuloksia ei hyödynnetä. Tämä johtuu siitä, että niihin ei käytetä kaikkea energiaa, ei suunnitella riittävästi eikä niiden eteen olla valmiita tekemään keskittymällä kunnolla töitä.

Yhdymme siis tuohon 66 päivän sääntöön. Ja jos haluat saavuttaa viimein vuonna 2020 tavoitteesi, unelmasi ja päämääräsi, tilaa ihan paras arjen apulainen eli innostava 2020 tavoitekalenteri itsellesi täältä!

Ota sääntö käyttöön ja johan alkaa tapahtua! Kuinka tavoitteisiin päästään, ja kuinka asioita saadaan aikaiseksi sekä mitä se sinulta vaatii, on itsestä kiinni. Lue täältä lisää tavoitteista ja niiden toteuttamisesta.

Lopeta aikominen, aloita tekeminen! Kannattaa ainakin kokeilla, siinä ei menetä mitään.

Jätä kommenttisi