Elätkö tänään, huomenna vai eilen

Moni miettii, että en taas tänäänkään ehtinyt tehdä mitään. Teen huomenna, tsemppaan silloin ja olen ahkera. Meidän mielestämme kaikki, jonka voi tehdä tänään, kannattaa tehdä juuri nyt! Elämä on elämistä varten, on joku viisas sanonut. Tämä on pakko allekirjoittaa.

Jokainen päivä on uusi ihana mahdollisuus. Eilinenkin oli ihanaa. Se kulkee mukana matkassamme. Kaikki ne kokemukset, ihmiset, eläimet, tekemiset kulkevat mukanamme. Ne ovat kuin kiviä repussamme, joka kulkevat joka päivä matkassamme. Tänään hankimme reppuumme uusia ”kiviä” eli kokemuksia. Lisäksi suunnittelemme tulevaa ja sitä, millaisia kiviä silloin haluamme reppuumme laittaa.

On tärkeää nauttia niistä kokemuksista, joita on hankkinut. On myös tärkeää suunnitella asioita. Asettaa tavoitteita ja unelmia tulevaisuudelle. Rakentaa itselle sopivan kokoinen reppu ja täyttää se kauniilla sekä oikeanpainoisilla kivillä.

Reppua kannattaa keventää sellaisten kokemusten ja ihmisten osalta, jotka syövät tai kuluttavat energiaasi väärällä tavalla. Aina ei voi heittää pois, mutta etäisyyttä voi hieman ottaa. Älä siis kuluta energiaasi siihen, mille et enää voi mitään.

Herätessäsi aamulla venyttele rauhassa ennen kuin nouset ja otat repun selkääsi. Ajattele, että sinulla on kokonainen päivä elämään. Sinulla on edessäsi uusi ihana päivä. Sinulla on lupa nauttia päivän jokaisesta hetkestä, elää sitä täysillä. Sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi tai energiaasi muuhun kuin tähän päivään. Anna siis itsellesi kokonainen uusi päivä elämää.

Tulevaisuus on myös tärkeää. Tulevaisuutta on ihana suunnitella. Asettaa tulevaisuuden tavoitteita ja unelmia. Haaveilla. Tämä antaa meille voimaa, inspiraatiota ja innostusta. Mikä on ihanampaa kuin tehdä esimerkiksi matkasuunnitelmia tulevasta matkasta. Odottaminen on melkein parempaa kuin itse matka. Uskalla siis nauttia myös haaveilusta.

Älä kuitenkaan kuluta liikaa energiaasi miettimällä liikaa tulevaa ja huomista, varsinkaan jos et vielä voi tehdä niille mitään. Jos tulevaisuus on haasteellinen, on tulossa raskaita asioita, negatiivisuutta tai tiedossa on sellainen tilanne, joka ei innosta sinua, tee silloin selkeä suunnitelma paperille, miten siitä selviydyt. Auttaa kummasti, kun sinulla on olemassa stepbystep -suunnitelma, mitä teet. Tälloin energiasi suuntautuu tähän päivään, eivätkä tulevat haasteet vie energiaasi liikaa tältä päivältä.

Nautinnollista elämän mittaista päivää sinulle!

Jätä kommenttisi