Sola Natural Oy – KasvuStoori

Kuka olet?

Yrittäjä, vaimo ja äiti. Kaksi aikuista tytärtä, aviomies ja perheen kaikkien ”rakkaudella kyllästetty” koira. Olen No75- kollageeni tuotteen perustaja Minna Paulamäki.

 

Mikä on yrityksesi?

Olen haaveillut yrittäjyydestä jo pitkään. NO75-kollageenivalmiste on avannut minulle tämän oven, tai oikeastaan oven hyvinvoinnin, luonnollisen kauneuden ja yrittäjyyden maailmaan. Olen tehnyt aiemman työurani finanssimaailmassa, joka eroaa tästä täysin. Otan kuitenkin tälle matkalle mukaan tärkeimmät opit – odotan innolla tätä uutta vaihetta elämässäni.

Sisäisesti nautittavaa No75- kollageenivalmistetta iholle, hiuksille, kynsille ja nivelille. Tuotteeni sisältää ainoastaan patentoitua puhdasta hydrolisoitua kollageenia (bioaktiivisia kollageenipeptidejä), hyaluronihappoa ja C-vitamiinia. Tuote ei sisällä minkäänlaisia lisäaineita eikä säilöntäaineita. Kollageenia on vaikea saada ravinnosta, siksi kollageenilisä on todella oleellinen osa omaa kauneudenhoitoa ja hyvinvointia. Tuotesarjalla haluan välittää lempeyttä ja luonnollisia sekä terveellisiä keinoja hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Minulle on tärkeää, että tuotteissa käyttämäni raaka-aineet ovat luonnollisia, puhtaita ja turvallisia. Tärkeää on myös, että myymieni tuotteiden vaikutuksista on olemassa tieteellistä näyttöä ja voin turvallisin mielin suositella näitä ystävilleni ja asiakkaille – aikuisille naisille ja miehille.

 

Miten kaikki alkoi?

Kaikki sai alkunsa 15 vuotta sitten asuessani pidemmän aikaa Aasiassa. Sisäisesti nautittavat kollageenivalmisteet ovat Aasiassa olleet pinnalla jo kauemman aikaa, mutta Eurooppaan ja Suomeen ne ovat ehtineet vasta viime vuosina. Vuonna 2015 marraskuussa huomasin, että nyt on minun aikani tulla markkinoille mukaan.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Perustin yrityksen Sola Natural Oy huhtikuussa 2016. Rakensin yrityksen aivan alusta brändi, tuotteen nimi, raaka-aineiden hankinta, materiaalit, verkkokauppa ym. Ensimmäinen tuote lanseerattiin lokakuussa 2016. Nyt kesäkuussa 2018 saamme tuoteperheeseen kolmannen No75- kollageeni valmisteen. Työtä on tehty paljon ja myös opittu vielä enemmän. Suoritin tässä samalla Yrittäjä ammattitutkinnon, josta oli tukea ja apua yritystoiminnan ymmärtämiseen. Teen työtä määrätietoisesti ja tuloshakuisesti, mutta kuitenkin pitäen hyvän fiiliksen työntekemisessä.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Onnistumiset -saada uusia asiakkaita ja jälleenmyyjiä. Myös epäonnistumiset kasvattavat ja laittavat ajattelemaan eri tavalla. Kuunnella asiakkaita ja saada heiltä palautetta ja toivomuksia. Rakastan myyntityötä ja on mahtava tehdä työtä omalle yritykselle ja nähdä tulokset suoraan oman yrityksen tuloksessa. Yrittäjän vapaus, kunhan sitä muistaa hyödyntää!

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Olla rohkea ja uskaltaa tarttua haasteisiin, vaikka ollaan kuinka tuntemattomalla ja epämukavalla maaperällä. Mikä ei tapa niin vahvistaa! Ensimmäisen No75- kollageeni tuotteen lanseeraus hyvinvointialan messupäivä oli kaoottinen, asiakkaita paljon ja kauppaa vähän. Tämän päivän jälkeen seuraavaksi päiväksi meidän piti muuttaa myyntipuhe, maistiaiskuviot ym. Muutokset pitää uskaltaa tehdä heti ja seuraava päivä olikin jo ihan mukava tuloksellisestikin. Olen oppinut yrittäjänä paljon yrityksen toiminnan kokonaisuudesta talousasioista, verotuksesta, markkinoinnista ym. Oppinut myös käymällä eri messu tapahtumissa ja nyt tiedän mihin messuihin menen ja minne en.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Haluan kasvattaa yritystä ja saada tasaiseen tahtiin uusia tuotteita ja nähdä näitä mahdollisimman monen kauneuden- ja hyvinvointialan yrittäjän hyllyillä myytävänä. Tavoittelen itselleni hyvää ja menestyvää liiketoimintaa, missä voin työskennellä niin pitkään kuin haluan!

 

Miten nollaat itsesi?

Kävelemällä aamuisin metsässä ihanan Max- koiran kanssa. Erilainen liikunta, saunominen ja avantouinti laskee sopivasti työstä tulleet kierrokset alas!

 

Tahtolauseesi? 

Oppia olemaan itselleen armollinen

 

Jätä kommenttisi