Oletko jo tehnyt vuoden 2021 henkilökohtaisen tilinpäätöksen?

Vuosi 2022 kolkuttelee jo nurkan takana. Nyt on hyvä hetki ottaa hieman aikaa itselle ja tehdä henkilökohtainen tilinpäätös kuinka vuosi 2021 on mennyt. Mitä tapahtui, mitä opit, mikä onnistui ja jäikö jotain tekemättä tai puolitiehen? Mitä haluat vuoden 2022 tuovan sinulle. Mihin suuntaan lähdet, mitä haluat kehittää, mitä tehdä ja millaisia tavoitteita laatia itsellesi omaan elämääsi tai työhösi.

Mitä haluat sinulle tapahtuvan vuonna 2022? Voit itse ohjata suuntaa kun tiedät suunnan.

Mikäli sinulla on kalenterimme, tee loppuun yhteenvetoa. Pohdi

 • Missä asioissa onnistuit hyvin?
 • Millaisista asioita ja tekemisistä nautit erityisesti vuonna 2021?

Mitä vuosi 2021 opetti sinulle itsestäsi?

 • Mitä asioita opit omasta tekemisestäsi?
 • Mitkä asiat motivoivat ja innostivat sinua eniten?

Toisinaan kaikki ei mene putkeen. Koronakin on saattanut vaikuttaa tänä vuonna moneen asiaan. Tekeminen vaatii myös usein vähän itsekuria, jotta pääsee maaliin. Kaikkein ihaninta on kuitenkin matka johonkin eli se tekeminen ja onnistumisen tunne. Innostus ja inspiraatio saattaa lopahtaa matkan varrella, ja silloin voi miettiä halusiko tehdä tätä oikeasti? Toisinaan tekeminen jää kesken juuri siksi, että haluamasi juttu osoittautuu sellaiseksi, ettet koe sitä riittävän tärkeäksi. Aina voi jättää kesken ja jatkaa myöhemmin.

Mikäli et saanut tavoitettasi vietyä maaliin tai et ehtinyt edes kunnolla aloittaa, voit miettiä uusia juttuja vuodelle 2022.

Pohdi vielä nämä kysymykset

 • Mitä teksit nyt toisin, jos nyt aloittaisit tavoitteen saavuttamisen?
 • Millaisia asioita sinun tulee ottaa huomioon suunnittelussa ja toteutuksessa?
 • Mikä tekeminen tai asiat tekemisessä saivat silmäsi & mielesi loistamaan?
 • Mistä olet ylpeä omassa tekemisessäsi?
 • Mikä erityisesti innosti sinua?

Kun olet tehnyt rehellisen arvion itsellesi, mitä tapahtui tai jäi tapahtumatta vuonna 2021, on aika katsoa tulevaan.

Millaisen sinä haluat ensi vuodesta tulevan?

Ja tuleeko siitä sellainen, jonka sinä oikeasti haluat? Kaikkea ei voi aina suunnitella ihan oman mielen mukaan, osa asioista kun tulee ”annettuna”. Mutta moni asia on kuitenkin itsemme päätettävissä, vaikka päivät tuntuvatkin kuluvan arjessa kuin juna kiskoilla, välillä kovempaa vauhtia eteenpäin ja välillä taas hiljennellen asemalle.

Millainen olisi vuosi 2022, kun mietit sitä vuoden päästä?

Millaisia asioita voisit kuvitella tekeväsi ensi vuonna, jotka saavat silmäsi loistamaan? Minkä asian toteuttamisesta olisit vuoden kuluttua ylpeä itsestäsi. Mieti erilaisia elämäsi osa-alueita työ, vapaa-aika, perhe, harrastukset, terveys, fyysinen kunto eli mihin kaipaat muutosta?

Pohdi myös

 • Pitääkö sinun luopua jostakin päästäksesi kohti tavoitettasi?
 • Onko asioita, joita pitää tehdä vähemmän?
 • Onko asioita, joita täytyy tehdä enemmän?
 • Onko jotakin uutta, jota täytyy ottaa mukaan päivittäiseen arkeesi?
 • Mieti rehellisesti itsellesi, onko jotain mitä sinun täytyy muuttaa omassa tekemisessäsi?

Arki on meillä kaikilla enemmän tai vähemmän hektistä, mutta suunnittelulla ja valinnoilla, meidän on mahdollista edetä tavoitteitamme, unelmiamme ja päämääriämme kohti. Ja jos sinä et tee valintoja itsesi hyväksi, muut tekevät. Ja silloin ne valinnat eivät todennäköisesti ole sellaisia, joita todella haluat. Joten tee lisää niitä asioita, jotka saavat sinut onnelliseksi. Etsi aikaa haluamillesi asioille.

Otetaan vastaan inspiroiva vuosi 2022 ja tehdään siitä omannäköistämme elämämme vuosi. Jos haluat apuvälineitä löydät verkkokaupastamme tavoitekalenterimme 2022 ja seinäkalenterimme.

Tavoitteiden & unelmien toteuttamiseen löydät ohjeet, neuvot ja toteuttamismallin tavoiteoppaastamme sekä tavoitetyökirjasta. Onnistut varmasti, jos otat opit haltuusi.

Verkkokaupastamme löytyy myös erilaisia tuotepaketteja. Kalenterimme ja perhekalenterin löydät myös Suomalaisesta Kirjakaupasta, Country Whiten liikkeistä sekä Rillastiinafiilikseltä

Tee vuodesta 2022 juuri sellainen kuin itse haluat!

Lopeta aikominen – aloita tekeminen!

Upea vuosi takana, uusi vielä upeampi edessä!

Jätä kommenttisi