KasvuStoori – Loistohoiva

Elina Salonen aloitti hoivayrittäjänä vuonna 2013, kasvatti yritystään ja lisäkouluttautui –”Nyt voin todella vaikuttaa yleiseen suomalaiseen haasteeseen ja satojen elämänlaatuun.”

Elina Salonen on aina ollut kiinnostunut hyvinvoinnista, elämänlaadusta ja onnellisuudesta. Nyt hän haluaa auttaa perheitä lisäämään hyvinvointiaan ja ikääntyneitä elämään omannäköistä elämää.

Loistohoiva™ -palvelukonsepti tukee onnellista ja hyvää ikääntymistä mahdollistamalla omannäköisen elämän mahdollisimman pitkään.

Elina aloitti yrittäjyytensä osana kansainvälistä kotihoivaketjua vuonna 2013. Ketjuyhteistyön kautta hän tutustui yrittäjäkollega Jyrki Palomäkeen. Yhdessä he aloittivat oman Loistohoiva™ -palvelun tuottamisen vuonna 2019. Elina ja Jyrki säilyttivät omat erilliset Y-tunnuksensa ja päättivät jatkaa hyvin toimivaa yhteistyötä hyödyntäen molempien osaamista ja kokemusta.

Elina ja Jyrki tekevät paljon yhteistyötä toiminnan suunnittelussa, kehittämisessä ja markkinoinnissa. Yritysyhteistyö toimii, kun molempien yrittäjien ajatukset ja tavoitteet ovat riittävän paljon linjassa toistensa kanssa. Heidän osaamisensa, koulutuksensa ja kokemuksensa täydentävät hyvin toisiaan. Elina ja Jyrki ovat molemmat yhtä mieltä siitä, että franchising antoi hyvän alun yrittäjyydelle. Kuitenkin nykytilanne sopii heille hyvin, sillä yhteistyö antaa paljon mahdollisuuksia kehittää palvelua haluttuun suuntaan. Samalla vastuu toiminnasta on täysin yrittäjillä itsellään.

”Heti kun ymmärsin suunnan, johon haluamme Loistohoiva™ -palvelua viedä, hain muistihoitajakoulutukseen.”

Elina muistaa pyöritelleensä ajatusta muistisairaiden laadukkaasta kotihoidosta jo pitkään, mutta erityisesti syksyllä 2019 hänellä vahvistui halu keskittyä erityisesti muistisairaiden ja heidän läheistensä auttamiseen.

Vuoden 2020 alussa kaikki ajatustyö ja pyörittely kiteytyi sanaan Muistihoiva, jolloin palvelukonseptin kehittäminen Loistohoiva™ -yrityksen moniammatillisen tiimin voimin pääsi kunnolla alkuun.

”Heti kun ymmärsin suunnan, johon haluamme Loistohoiva™ -palvelua viedä, hain muistihoitajakoulutukseen. Kokemusta aiheesta on paljon henkilökohtaisen elämän ja työni kautta, mutta halusin palvelukonseptimme perustuvan ajankohtaiseen tietoon.”

Missiona omannäköinen ja onnellinen vanhuus

Sanat Onnellinen Vanhuus kaikuvat Elinan mielessä aina, kun hän miettii, millaista palvelua hän haluaisi olla tuottamassa yhä useammalle ikääntyvälle ihmiselle. Kuinka elämä voidaan kokea hyväksi ja onnelliseksi yhteiskunnassa, jossa vanhenemiseen liittyy paljon negatiivista kaikua ja asioiden menettämistä. Elina uskoo, että asenteilla ja ulkopuolisella tuella on paljon merkitystä hyvinvointiin ja onnellisuuteen – niin yksilö-, kuin yhteiskuntatasollakin.

”Olemme kehitystiimimme kanssa keskustelleet paljon onnellisuuden teemasta ja määritelmästä. Onnellisuus on yksilötasoinen kokemus, jota ei ulkopuolelta voida tarjottimella antaa. Onnellisuuden palikoiden ymmärtäminen ja asiakkaaseen tutustuminen mahdollistavat palvelukonseptin, joka vaikuttaa positiivisesti omannäköisen elämän toteutumiseen ja onnellisuuteen.”

Pelkistetysti ihminen on onnellinen silloin, kun voi elää omannäköistä elämää. Loistohoiva™ -palvelukonseptin keskiössä on yksilöllinen palvelu, joka on suunniteltu tukemaan omannäköisen elämän toteutumista. Onnellisuuteen tiedetään sisältyvän myös mm. turvan, hallinnan, vapauden ja merkityksellisyyden tunteet, joita pyrimme vahvistamaan ja tukemaan sekä asiakkaidemme että heidän lähipiirinsä kanssa.

Kuvassa vasemmalta Sari, Laura, Christa ja Elina

Muistihoiva® tukee muistisairaan omannäköistä elämää ja toimintakykyä sekä auttaa läheisiä jaksamaan paremmin

Muistisairaan kohdalla omannäköisen ja onnellisen elämän tukeminen tulee yksittäisistä ja pienistä hetkistä. Rauhallinen ja kiireetön kohtaaminen, asiakkaan arvomaailman ja mieltymysten hyvä tunteminen ja vahva asiantuntijuus mahdollistavat tavoitteellisen toimintakyvyn tukemisen ja hyvien tunnemuistojen luonnin.

Muistihoiva® -palvelu lisää usean henkilön hyvinvointia samalla kertaa. Usein muistisairaan puoliso, lapsi tai muu läheinen kokee syyllisyyttä, uupumista ja yksinäisyyttä vaikeassa tilanteessa. Ammattilaisten tuki ja läsnäolo arjen keskellä tuovat joustavaa ja oikea-aikaista tukea tilanteisiin.

”Minut tekee onnelliseksi se, että saan tehdä työkseni itselle merkityksellisiä ja tärkeitä asioita, joka vaikuttavat monien ihmisten elämään ja kotona pärjäämiseen. Koen polkuni yrittäjänä olleen antoisa ja vahvasti arvojeni mukainen.”

Elina on hiljattain siirtänyt Tampereen Loistohoiva™ -toimiston johtovastuun Sari Järveläiselle. Tämä muutos on antanut hänelle enemmän tilaa kehittää Muistihoiva® -konseptia ja laajentaa toimintaa.

”Visiomme on toimia tulevaisuudessa Uudenmaan ja Pirkanmaan lisäksi myös laajemmin Suomessa ilahduttaen ja helpottaen yhä useamman muistiperheen arkea.”

Tutustu meihin lisää nettisivuillamme:

www.loistohoiva.fi

IG: https://www.instagram.com/loistohoiva/

FB: https://www.facebook.com/loistohoiva

2 kommenttia

Jätä kommenttisi

Vilhelmiina / Loistohoivakommentoi
21.12.2021 at 13:43

Ihanaa kun pyysitte meitä mukaan ja saatiin olla jakamassa Elinan ja Loistohoiva -palvelun tarinaa eteenpäin myös teidän kauttanne! 😍

Lauri mikkonenkommentoi
22.12.2021 at 22:35

Oikiein Hyvä kirjoitus 😊

Jätä kommenttisi