Mitä olet suunnitellut syksyysi? 6 vinkkiä kuinka saavutat haluamasi

Haluatko aloittaa tekemään jotakin uutta? Haluatko enemmän aikaa itsellesi? Haluatko tehdä jotain enemmän, mihin aika ei tällä hetkellä oikein riitä? Mitä haluat? Uskallatko rohkeasti sanoa sen ääneen ja pistää paperille sekä lähteä toteuttamaan? Nyt on innostavien syksyn tavoitteiden aika. Kysy itseltäsi: ”mitä minä haluan?”

Nyt on hyvä ajankohta aloittaa uuden suunnittelu. Tavoitteet on siinä kivoja, että ne motivoivat ja inspiroivat jatkamaan. On sanottu, että ihmiset jotka tekevät itsellensä päivään mikrotavoitteita ovat onnellisempia. Tee sinäkin itsellesi pieniä tavoitteita päivän varrelle. On tosi kivaa todeta päivän lopuksi kuinka paljon on saanut aikaiseksi, kun on tehnyt ne pienet asiat. Onnistuminen ruokkii onnistumista, ja onnistumisen tunne on aivan mahtava.

Aseta realistinen ja innostava tavoite itsellesi syksyksi

Jos haluat tehdä jonkin muutoksen elämässäsi, saat sen aikaiseksi kun löydät ne asiat, jotka edistävät sinua kohti muutosta. Sinun on kuitenkin samalla pohdittava, mitkä asiat estävät muutoksen tapahtumisen. Monesti olemme itse jarruna omalle tekemiselle. Aika ei tahdo riittää, jos et allakoi tekemistä kalenteriisi. Tee siis realistista arviointia omasta tekemisestäsi ja ajankäytöstäsi.

Opi tuntemaan itsesi ja omat vahvuutesi. Milloin sinulla on paras vire tehdä. Mieti omia rajojasi valmiiksi. Älä yritä liikaa kerralla. Etene askel askeleelta. Ota aikaa vaikka puoli tuntia päivässä, yksi tunti kolmena päivänä viikosta tai yksi koko päivä. Sellainen aikataulu, että se sopii sinun ajankäyttöösi ja on mahdollista toteuttaa. Sen jälkeen älä luista tästä missään tilanteessa.

Älä myöskään lannistu heti, jos mitään ei tapahdu mielestäsi. Aina jotain tapahtuu, mutta toisinaan sinusta vain ei tunnu siltä. 

Keskity milloin aloitat tekemisen ja mitä teet päivittäin

Riko arjen rutiineja. Hyvin helposti teemme päivästä toiseen monet asiat samalla tavalla. Luovuus ei puhkea kukkaan silloin yhtä hyvin. Rikkomalla arjen rutiineja, tekemällä jotain eri tavalla, innostut itse enemmän ja pikkuhiljaa luovuus alkaa pulpahdella ulos sinusta. Keksi jotain kivaa arjesta poikkeavaa joka päivälle. Inspiroi itseäsi.

Etsi keinot, kuinka pääset tavoitteeseesi

Aseta selkeä selkeä päämäärä. Aseta myös päivämäärä milloin on valmista, ja tee selkeä suunnitelma toteuttamisesta. Tee itsellesi askeleet, jotka kuljettavat sinua eteenpäin. Tähän oma kalenterimme on erinomainen työväline. 

Tässä vielä lyhyt muistilista, kuinka pääset tavoitteeseesi:

  1. Päämäärän ja tavoitteen tulee olla selkeä ja kirkkaana mielessäsi. Tavoitteen pitää tuntua mahdolliselta. Jos se ei tunnu siltä, voi olla että into lopahtaa kesken. Sinne ei voi mennä oikotietä, vaan askel kerrallaan.
  2. Pura tavoitteesi osiin. Pienempiin palasiin ja lähde toteuttamaan sitä askel kerrallaan. Tee oman suunnittelemasi aikataulun mukaan aina, ja älä luista suunnitellusta aikataulusta. Näin se alkaa toteutua ja olet lähempänä päämäärääsi päivä kerrallaan.
  3. Hyödynnä muita ihmisiä, jos tarvitset apua. Kysy neuvoja, juttele, innostu muiden tekemisestä. Älä jää yksin, jos tekeminen tuntuu liian vaikealta, raskaalta tai jokin alkaa tökkiä muuten vain. Moni asia ratkeaa kun juttelee muiden kanssa, eikä asia ehkä tunnukaan enää niin vaikealta tai raskaalta. Pyydä muita tsemppaamaan ja sparraamaan sinua.
  4. Keskity olennaisiin asioihin ja toteuta yksi asia kerrallaan. Opeta itseäsi keskittymään olennaiseen tekemiseen.
  5. Kiitä ja inspiroi itseäsi. Tämä auttaa sinua iloitsemaan tekemisestäsi ja jokaisesta hetkestäsi matkan varrella. Pidä kirjaa mitä sait aikaiseksi, ja yllätyt kun huomaat kuinka paljon olet jo tehnyt. Onnistuminen ruokkii onnistumista, ja aikaansaaminen antaa onnistumisen tunnetta.
  6. Jos et ehdi tehdä haluamaasi, sinun on luovuttava jostakin, jotta saat aikaa. Mieti mistä voit luopua tai mitä tehdä vähemmän. Näin löydät aikaa haluamallesi tekemiselle.

”Believe and trust in your success, you will succeed.” Aloita matka kohti haluamaasi.

Jos haluat lukea lisää tavoitteista, tavoiteoppaamme auttaa. Löydät sen täältä.

Antoisaa tekemistä, innostavaa toteutusta ja aivan mahtavaa syksyä

Jätä kommenttisi