Onko tarvetta työntekijälle? Tiedätkö veloituksettomasta työllistä taidolla palvelusta?

Työntekijän rekrytointi ei ole aina niin helppoa. Pienessä yrityksessä jokainen rekrytointi on iso juttu. On löydettävä oikea ihminen oikeaan tehtävään. Yrittäjällä ei ole välttämättä varaa ostaa rekrytointikonsulttia avukseen. Työllistä taidolla -palvelu on tarkoitettu pääasiassa yksin yrittäjille ja mikroyrityksille (max 5 henkilöä), jotka tavoittelevat kasvua ja haluavat kehittää yritystään. Saat tämän palvelun avulla minulta apua yrityksesi rekrytointeihin.

Yleensä juuri ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on se haasteellisin tehtävä. Toinen on jo helpompi palkata. Hyödyntämällä taloudellisia tukia työllistämisessä madaltuu palkkaamisen kynnys. Taloudelliset tuet kompensoivat palkkakuluja perehdytyksen aikana, jolloin työntekijän osaaminen vaatii ohjausta ja perehdyttämistä ja tuottavuus ei ole vielä normaalilla tasolla. Moni yritys ei uskaltaisi tai pystyisi palkkaamaan ilman näitä tukia. Palkkatuki ei toki ole syy palkata työntekijää, mutta edesauttaa ja helpottaa työntekijän palkkaamista.

Olen rekrytoijana erittäin iloinen, kun saan auttaa pieniä yrityksiä ratkomaan työllistämiseen liittyviä haasteita ja tilanteita. Yksilöin palvelua sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii kunkin yrityksen tilanteeseen parhaiten. Pystyn palvelun kautta auttamaan yrittäjiä ja yrityksiä työntekijöiden tai alihankkijoiden rekrytoinnissa, työn ostamisessa tai vuokraamisessa, työsopimusten tekemisessä ja sopimuksissa työn hankkimisesta eli ns. alihankintasopimuksissa. Neuvon työnantajan velvoitteista ja oikeuksista työvoiman löytämiseen sekä työllistämiseen liittyvistä taloudellisista tuista. Hyödynnän myös omaa verkostoani osaajien löytämisessä yritykselle.

Palvelussa annetaan konkreettista ja henkilökohtaista neuvontaa työllistämiseen sekä työnantajana toimimiseen. Loistavaa tässä on se, että palvelu on maksuton yrittäjälle. TE-palvelut ja ELY-keskus tarjoavat Työllistä taidolla -palvelua yksityisten palveluntuottajien kautta. Yritykseni Calmen HR-palvelut Oy on yksi palvelun tarjoaja ja tuottaa palvelua yhteistyössä DTO:n kanssa.

Jokaiselle yritykselle, myös pienille, työnantajakuvalla on merkitystä

Työnantajakuvalla on vaikutusta hyvien osaajien saamiseksi yritykseen töihin. Välillä tämä unohtuu kaikkien töiden ja kiireen keskellä. Työnantajakuva muodostuu siitä, miten yritys toimii ja miltä yritys näyttää ulospäin. Kuinka se viestii itsestään työnantajana. Jos tavoitteena on tulevaisuudessa kasvattaa yritystä, kannattaa työnantajakuvaa alkaa miettiä heti alkuvaiheessa ensimmäisen rekrytoinnin myötä. Monella alalla tulevaisuuden kilpailua käydään työntekijöillä, ja siksi työnantajakuvan rakentaminen tulevaisuuden tarpeisiin on tärkeää. Palvelussa voidaan käydä läpi myös millaisia asioita kannattaa huomioida, jotka vaikuttavat työantajakuvaan. Palvelu on joustava sekä hyvin toimiva, ja mahdollistaa myös tällaisissa kysymyksissä auttamisen.

Mitä Työllistä taidolla -palvelu sisältää?

Työllistä taidolla -palvelu sisältää aina tilanteen kartoituksen, henkilökohtaista neuvontaa noin 3-5 tuntia, ohjepankin ja henkilökohtaisen kirjallisen suunnitelman etenemisen tueksi. Palvelussa voi olla mukana 6 kuukautta, ja sinä aikana voi kysyä neuvoa palveluntuottajalta. Jos valitset minut palvelun tarjoajaksi, saat aivan varmasti neuvoa sinua askarruttaviin kysymyksiin sinä aikana.

Palvelusta voit lukea lisää verkkosivuiltani tai TE-palveluiden sivuilta. Verkkosivuiltani löydät linkin TE-palveluiden sivuilla olevaan infoon sekä ilmoittautumiseen. Mikäli pohdit työllistämistä tai esimerkiksi työnantajan velvoitteita, katso olisiko tästä palvelusta hyötyä sinulle? Täältä verkkosivuiltani löydät lisätietoa palvelusta https://www.calmen.fi/tyollista-taidolla-palvelut. Voit kysyä palvelusta lisää yv:nä, meilitse tai puhelimitse.

Ole yhteydessä, etsitään sinulle yhdessä motivoituneita ja työhönsä sitoutuneita osaajia.

Salme Kortelainen

Calmen HR-palvelut

Jätä kommenttisi