Mikä on tahtolauseesi?

Olen lukenut viime aikoina juttuja ja artikkeleita menestyneistä henkilöistä. Tässä kohtaa voidaan tietysti kysyä, miten menestys mitataan, koska menestys sanana tarkoittaa mielestäni eri ihmisille eri asiaa. Se mikä on toiselle ”ei menestystä” ja toiselle ”suurta menestystä” riippuu tietysti henkilön omasta tavoitteesta, enkä ota nyt tässä kirjoituksessa kantaa siihen asiaan.

Minun tahtolauseeni on ”If there is will, there is a way”. Ja tämä ainakin omassa ajatusmaailmassani pitää täysin paikkansa. Jos jotakin asiaa haluaa riittävästi, löytää kyllä tavan toteuttaa sen. Se ei välttämättä tapahdu heti, mutta se tapahtuu. Ja nimenomaan tärkeää on ymmärtää, että löytää tavan toteuttaa asian. Harva asia tapahtuu itsestään ilman työntekoa ja vaivannäköä, sellainen ajatusmaailma on itselleni vieras ja olenkin valmis tekemään tavoitteitteni eteen töitä.

Olen siis lukenut viime aikoina juttuja ja artikkeleita erilaisista henkilöistä. Heidän jokaisen kohdalla kiinnitin huomiota siihen, miten he kertoivat jo päättäneensä aikoja sitten – monet jo lapsuudessa – unelmastaan ja sen toteuttamisesta. Heillä on siis ollut jo pitkään selkeä mielikuva, mihin he ovat matkalla.

Tässä maailmassa on oltava vähän yliluottoa itseensä. On uskottava, että on muita edellä sekä henkisesti että fyysisesti. Luotan siihen, että ajan vielä F1-luokassa. Tämä tavoite on mielessäni joka päivä siitä hetkestä kun herään, ja olen valmis tekemään sen eteen mitä tahansa.

Autourheilija Niko Kari Life Magazine -lehdessä

 

Periksiantamattomuus on tärkeä ominaisuus, sillä jos luovuttaa, ei voi saavuttaa mitään. Tärkeintä on pitää kiinni omista päämääristä ja tavoitteista.

Pikajuoksija Samuel Purola Life Magazine -lehdessä

 

Vanhemmat opettivat minulle: usko itseesi. En anna koskaan periksi. Ei haittaa, jos en aina onnistu. Tekemällä oppii kuitenkin aina jotain uutta.

Make Up Storen perustaja & johtaja Mika Liian

 

Kati Riikosen paljo näkyi jo 11-vuotiaana. Hänen vanhempansa rakensivat kesämökkiä ja pyysivät Riikosta ja tämän siskoa keräämään männynkävyt tontilta. Grillit käyttivät käpyjä hiilloksessa, joten Riikonen keksi pussittaa kävyt minigrip-pusseihin ja myydä eteenpäin. Hän toteaakin: ”Minulla on aina ollut kova halua ostaa ja myydä.”

Googlen suomalaista suurasiakkaista vastaava toimialajohtaja Kati Riikonen Talouselämä -lehdessä

 

Jos ei ole selkeää tahtotilaa tai selkeää suuntaa, mielikuvaa, johon on matkalla, on tietysti hieman hankala tavoitepolullaan edetä. Tällainen olotila on tietysti ok, jos asia ei itseään suuremmalti häiritse ja on tyytyväinen nykytilaansa. Ei kaikkien ole pakko pyrkiä koko ajan jonkin suuntaan, voi myös olla täysin tyytyväinen siihen mitä on. Tästä asiasta saimme hyvän kommentin ja tämä on ”helt ok”, kuten ruotsalainen kollegani asiaan vastaisi.

Mutta jos on sellainen olo, että suunta puuttuu ja sellaisen haluaisi, kannattaa pitää itsensä kanssa palaveri ja kysyä, mitä oikeasti haluaa. Itselläni on ollut suurena apuna tuo oma tahtolauseeni ”If there is a will, there is a way” ja se onkin kulkenut jo mukanani vuosia. Kun suunta meinaa hukkua tai olen muuten eksyksissä, muistutan tuon lauseen mieleeni ja alan navigoida uudestaan. Luon selkeän mielikuvan tavoitteestasi, ajattelen päåämäärääni niin kuin se olisi jo totta ja tapahtunut. Vähän samalla tavalla kuin nuo edellä olevat esimerkit, uskon, että tavoitteen saavuttaminen on minulle täysin mahdollista, mutta toki olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Maailma on täynnä tsemppilauseita, voimalauseita, tahtolauseita, ihan miten niitä nyt halutaankaan nimittää. Eikä varmasti turhaan, itse ainakin huomaan, että niistä on apua. Varsinkin jos lause on vielä kauniissa kontekstissa, sen teho vaan paranee. Oletko sinä miettinyt, mikä voisi olla sinun tahtolauseesi? Mikä voisi viedä sinua eteenpäin?

Tsemppiä ja tarmoa tavoitepolullesi! Ja muista, että tavoitteen koolla ei ole väliä, pääasia että se on asia, jota aidosti haluat <3

 

Jätä kommenttisi