Mikä on sinun tavoitteesi?

Tiedättehän sen tunteen, kun innostuu jostakin asiasta ja päättää lähteä edistämään sitä. Tekee suuria lupauksia, vannoo tällä kertaa onnistuvansa.

Tiedättehän myös sen tunteen, joka hiipii pikkuhiljaa, kun pahin tai paras alkuinnostus on ohi. Ei oikein huvittaisi, jaksaisi – keksi ainakin yhden tai useita tekosyytä tehdä jotakin muuta.

Mutta tiedättekö sen tunteen, kun onnistuu. Asia, jota on päättänyt lähteä edistämään, edistyykin. Ihan itsekin saattaa hämmästyä tai kummastua, mitä tulikaan tehtyä tällä kertaa eri tavalla?

Minulle on tapahtunut nämä kaikki asiat. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen innostunut jostakin asiasta. Mutta tuskin olen ehtinyt sanoa ”kissa”, kun olen jo keksinyt lukuisia syitä, miksi jättää leikki sikseen. Mutta minulle on tapahtunut myös tuo onnistuminen ja se jos mikä, tuntuu erinomaisen hyvältä!

Viimeisin onnistuminen tapahtui juoksuharrastukseni kanssa. Olen aloittanut juoksun useita, jopa kymmeniä kertoja, mutta aina sen harrastaminen on jäänyt yleensä ennemmin kuin myöhemmin kesken. En ole luontainen pitkän matkan juoksija ja juoksu tuntuu minusta työläältä. Tekniikassa olisi varmasti parantamisen varaa, ja olen todella mukavuudenhaluinen varsinkin juoksemisen suhteen.

Koska en kuitenkaan tästä nuorene ja kuntoni ei itsestään kohene, päätin ottaa itseäni vielä kerran niskasta kiinni. Juoksuhan on siitä hyvä harrastus, että sitä voi harrastaa melkein koska vaan ja melkein missä vaan, se ei ole aikaan tai paikkaan sidottu. Niinpä päätin, että juoksen kolme kertaa viikossa – satoi tai paistoi. Juoksen sen verran kuin jaksan, jätän ainakin aluksi sykemittarin kotiin ja juoksen fiiliksen mukaan. Sykemittarissa on se huono juttu, että alan katsella sykkeitä, kilometrivauhtia ja matkaa, ja se piiskaa minua ainakin näin huonokuntoisena liian koviin suorituksiin ja rentous häviää.

Motivaatiota lisätäksen kerroin asiasta omalla henkilökohtaisella instagram -tililläni ja aloin laittaa hashtag -merkeillä, monesko juokselenkki menossa. Kun näin julkisesti kerron juoksemisestani, on suurempi motivaatio juosta, eikä kehtaa lopettaa, kun asian on suureen ääneen julistanut. Toukokuun lopussa aloitin siis hashtagillä #ensimmäinenlenkki.

Olen myös aikatauluttanut lenkit jo valmiiksi kalenteriini, jos en ehdi juosta illalla, juoksen sitten heti aamusta. Kalenteri kun on usemmiten ennemminkin liian täynnä kuin liian väljä, joten lenkkien aikatauluttaminen on minulle tärkeää. Aina löytyy kuitenkin kalenterista tilaa 45 minuutin verran, siitä juokseminen ei jää kiinni. Ja auts aamulenkki – se, jos mikä vasta saavutus minulle onkin, olen ehkä universumin huonoin aamuherääjä, mutta niitäkin on tullut jo juostua.

 ”If there is a will, there is a way”

Jos haluat jotakin, mutta kyse on omasta mukavuudenhalustasi, motivaationpuutteesta tai et vaan pääse alkuun, niin mieti vaikka kymmenen syytä, miksi tekisit kyseisen asian. Päätä haluta tarpeeksi ja päätä onnistua. Aina löytyy syitä, tekosyitä, laiskottaa, ei huvita, ei jaksa jne. syitä jättää joku asia tekemättä. Mutta aina löytyy myös syitä, miksi joku asia kannattaa tehdä ja nämä asiat sinun pitäisi löytää ja innostua niistä. Kun olet miettinyt nuo kymmenen syytä, miksi aloittaa, innostut varmasti!

KasvuStoori lanseeraa 9.8.2018 eli tasan viikon kuluttua oivan tuotteen, jonka avulla on helpompi lähteä edistämään tavoitteitaan & unelmiaan. Uutuus sopii sekä yrittäjille, ei-yrittäjälle, se sopii henkilökohtaisten tavoitteiden ja unelmien tavoitteluun – se sopii ihan kaikille! Kannattaa siis seurata tätä blogia, sekä facebookia https://www.facebook.com/KasvuStoori ja instagramia @kasvustoori, niin kuulet mitä mielenkiintoista ja inspiroivaa on luvassa!

Jätä kommenttisi