Lonkeronharmaa arki

Törmäsin netissä surffaillessani riemastuttavaan termiin nimittäin lonkeronharmaa sää. Tänään ajellessani asiakkaan luo pitkin maita ja mantuja minulle tuli tämä termi mieleen ja mietin, miten osuva se onkaan. Auton ikkunasta levittäytyvä maisema oli nimittäin juuri tismalleen lonkeronharmaan värinen – oli sumuista ja ”suihkepullovesisade” tihuutti auton etulasin sumeaksi ja märäksi. Ympäröivää maisemaa oli vaikea erottaa, kaikkialla oli tasaisen väritöntä ja harmaata.

Yleensä marraskuu on ollut minulle todella vaikea kuukausi. Väsyttää, harmittaa, laiskottaa, mikään ei oikein huvita. Olen kaivanut kirkasvalolamppua esille, popsinut D-vitamiinia ja suunnitellut muuttoa ulkomaille. Olen halunnut kaivautua peiton alle ja tulla esiin vasta kun ensimmäiset kevätauringon säteet pilkistävät verhonraosta. Tänä vuonna on kuitenkin toisin. Huomaan, että suupielet kääntyvät väkisin hymyyn, aamulla kellon soidessa ei väsytä, olo on virkeä. Useimpina aamuina jopa herään hetken ennen kellonsoittoa, eikä se edes harmita. Askel on kepeä, on helppo hengittää. Laulan autossa korkealta ja kovaa, kun radiosta tulee hyviä biisejä, voimaannun niistä vielä lisää.

Mikä on nyt sitten eri tavalla kuin aiemmin? Ei oikeastaan mikään ja kuitenkin kaikki – olen nimittäin saanut ajatukseni uusille urille. Pitkissä automatkoissa on se hyvä puoli, että on aikaa ajatella. Olen ajellut viime aikoina työni takia todella paljon ja samalla laittanut pääkoppaani järjestykseen. Olen miettinyt omaa arkeani ja miten suhtaudun asioihin, millaista elämäni on.

Olen kiitollinen, että olen terve, minulla on ihana perhe, rakas ja rakastava aviomies, upeat lapset, joista olen ylpeä. Iloinen karvaturri koiruli, ystäviä, joiden kanssa on kaikenlaista hauskaa tiedossa, piristäviä tapahtumia ja kiva työyhteisö tai itse asiassa useampikin. Teen yrittäjänä todella mielenkiintoisia erilaisia työtehtäviä ja voin koko ajan kehittää uutta superinnostavassa seurassa, kiitos tästä kollegalleni Tarjalle! On ihania asiakkaita, joita on kiva tavata 🙂

Voisin tietty myös ajatella, että voi ei, minulla on koko ajan todella kiire, miljoona rautaa tulessa, lähipiirissä aika erikoista huolestuttavaa menoa, puolison uudet todella haastavat työkuviot, edelleenkin vähän puolikuntoinen olo monen viikon flunssan jäljiltä enkä ole päässyt liikkumaan, joudun ajamaan paljon huonossa säässä työni takia, sain sakot, vettä sataa, on harmaata ja tylsää, pari kertaa muutto tiedossa, kaikkien tavaroiden pakkaus ja siirto kahteen kertaan, kääk…. jne, voisihan näitä keksiä vaikka kuinka paljon. Vali vali, seli seli.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna eri tavalla ovat siis omat ajatukseni ja se, miten suhtaudun arkeen. Arki on mielestäni nykyään ihanaa jopa marraskuussa ja lainatakseni Marika Borgia, jonka luennoista pidän todella paljon, hän sanoi, että ihmiset tuppaavat huomaamaan elämänsä upeuden välillä ihan liian myöhään: ”Minulla oli ihana elämä, kunpa olisi tajunnut sen aiemmin”. Jotenkin näin hienosti hän sen sanoi ja olen täysin samaa mieltä <3 Meistä useimmilla asiat ovat kuitenkin loppujen lopuksi todella hyvin ja asianlaita kannattaisikin nähdä jo nyt, eikä sitten kun voi olla jo liian myöhäistä.

Jos siis arki harmittaa, mieti miten voisit tehdä siitä mukavampaa ja nautittavampaa. Omilla ajatuksillasi ja teoillasi on suuri voima olotilaasi ja löydät varmasti jokaisesta päivästä aihetta hymyyn – myös marraskuussa. Elämä on tässä ja nyt ja siitä kannattaa nauttia, huomisesta ei kukaan tiedä. Älä siirrä asioita, vaan tee juttuja, joita haluat, koe, näe, eläydy! Uskalla heittäytyä!

Myös lonkeronharmaa arki voi siis olla niin halutessasi onnellinen olotila, kokeile vaikka! Iloa & valoa marraskuun päiviisi 🙂

Ps. Haluamme kääntää tämän harmauden positiiviseksi voimaksi ja tarjota inspiroivan sekä innostavan KasvuStoorin 2019 tavoitekalenterin hintaan 23,90 e (normaalihinta 29,90 e). Suunnittele itsellesi ihania tulevia tavoitteita & unelmia – unohda marraskuun harmaus! Toimi heti, tarjous voimassa vain harmaan viikonlopun ajan 18.11.2018 asti! https://www.kasvustoori.fi/kauppa/tavoitekalenteri-2019/

Jätä kommenttisi