Kun yrittäjä on pulassa, kannattaa soittaa toiselle yrittäjälle

Muutimme pääsiäisenä. Muutto sujui hyvin, mutta sitten alkoi työt. Pääsiäisen aikaan jo testasin yhteyksiä. Olin ajoissa huolehtinut kaikki kuntoon ja operaattori väitti yhteyksien alueellamme toimivan. Työni kun on pitkälti tällä hetkellä kiinni koneista ja yhteyksistä. Kuinka sitten kävikään? Toimihan ne yhteydet, mutta heikonlaisesti. Ailahtelevasti ja välillä tuntui ettei ollenkaan. Netin avaaminenkin jo kesti.

Kyllä siinä muutama hikipisara virtasi kun tiesi, että heti pääsiäisen jälkeen on pystyttävä kouluttamaan eri järjestelmien kautta koneella. No testasin yhteyksiä muiden kanssa, ja ne tuntuivat onneksi kuitenkin toimivan niin että pystyn hoitamaan työni. Kameroita piti vain laitella pois päältä. Kaiken tekeminen muutoin kuitenkin oli hidasta. Välillä joku sivu avutui ja välillä ei. Totesin että näin ei tämä homma pelitä riittävästi.

Soitin JH-tukun Juha Hentulalle heti arjen tullen. Mitä teen. Onneksi on yrittäjiä ympärillä. Parasta on että aina joku auttaa. Juha neuvoi heti, että lisäantenni nyt vain yhteyksiin. Hän kertoi heti vaihtoehdot, ja kysyin että kuinka nopeasti saan. Sain todella nopeasti vaikka antenni tuli pitkän matkan päästä.

Juha ilmoitti mitä tietoja laitan hänelle, ja hän katsoo tarvitseeko reititin muuta vai käykö johdot antennista suoraan siihen. Tein tilauksen perjantaina noin 14.00 aikaan. Maanantaina aamulla noin 9 aikaan tuli antenni. Lisäksi Juha lähetti ohjeet ja kuvat kuinka antenni pitää sijoittaa ja laittaa. Eikä tässä vielä kaikki, hän kaivoi operaattorin mastot missä ne sijaitsevat kotiimme nähden. Lähetti kartat ja tiedot mistä mastot löytyvät eli mihin suuntaan antennia kannattaa kokeilla.

No antenni laitettiin muutaman metrin korkeuteen ja ei auttanut. Soitin uudelleen Juhalle mitä nyt teen? Ei auta. Hän neuvoi, että korota vielä vähän, koska joskus pienikin korotus saattaa riittää. Haettiin pikaisesti lisää putkea ja korotettiin kunnolla, 1,5 metriä. Mutta siinä vaiheessa huomasimme, että no johdothan eivät riitä enää antennista reitittimeen.

Soitin taas Juhalle, että ei onnistu kun johdot ei riittä. Juha totesi ei hätää, minä laitan johtoihin jatkot. Ne tulivat heti seuraavana aamuna. Oli taas ihan huippu nopea toimitus. Käännettiin vielä antennia toiseen suuntaan kohti operaattorin mastoa Juhan neuvojen mukaan. Jatkettiin johdot ja tuotiin ikkunan karmista läpi sisälle. Nyt ne olivat kiinni. Mitä sitten tapahtui.

Jotain aivan ihanaa. Yhteydet alkoi toimimaan aivan eri tasolla. Netti aukesi nopeasti ja videot, kuvat kaikki avautuivat. Siitä lähtien ne on sitten toimineetkin hyvin ja aika nopeasti vielä.

Yrittäjän helpotus oli suuri. Olin stressannut aika tavalla yhteyden toimivuutta. Koko ajan sai pelätä toimiiko vai ei.

Mikäli siis tarvitset kesämökille tai kotiin varmistaa yhteyksiä, käänny Juhan puoleen. Hän osaa heti neuvoa mitä kannattaa tehdä. Hän auttaa ja neuvoo sekä hoitaa toimitukset nopeasti. Häneltä löytyy muutakin elektroniikkaa.

Yrittäjä ei voi kuin kiittää toista yrittäjää avusta. Onneksi on meitä yrittäjiä ja aina löytyy apua.

Katso lisää jos tarvitset antenneita tai muuta elektroniikkaa JH Tukusta.

Jätä kommenttisi