KasvuStoori – Maija Kuusisto my bohemy

Kuvat: Essi Lyytikäinen photography. http://essilyytikäinen.com

Olen Maija Kuusisto, pitkän linjan helsinkiläinen hiusalan yrittäjä. Olen toiminut yrittäjänä yli 30-vuotta. Olen kouluttautunut vuosien varrella sekä kotimaassa että ulkomailla. Minulla on myös ravintolaesimiehen koulutus. Olen myös nuoren miehenalun äiti.

Virallisesti yritykseni nimi on Hiusmaya. Yritykseni on erikoistunut kaikkiin hiusalan palveluihin. Pitkän kokemuksen myötä olen saanut kartutettua ihanan asiakaskunnan, johon kuuluu asiakkaita sukupolvesta toiseen. Tämän myötä saakin palvella hyvin eri ikäisiä asiakkaita, aina nuorista ikäihmisiin.

Miten kaikki alkoi?

Yrittäjyyteni alkoi sattuman seurauksena. Elimme 80-luvun lopun nousukautta. Työskentelin silloin kampaamossa, jossa oli 2 toimipistettä, sukkuloin kahden liikkeen välillä. Illat työskentelin lisäksi Helsingin suosituimmassa nuorten elävän musiikin ravintolassa. Työtahti oli kova, joten raskas työ vaati välillä irtiottoja. Niinpä päätimme ystäväni kanssa lähteä pidemmälle reissulle. Suunnitelmana oli lähteä interrailille ja päätyä Espanjaan niin kauaksi aikaa, että opimme kielen. Mutta suuruuden hulluna ihmisenä ehdotin, että kierretään koko maapallo, kun reissuun lähdetään. Varasimme aikaa vuoden ja pakkasin mukaan myös sakset. Näin pääsin harjoittamaan ammattiani mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

Ystäväni päätti lähteä takaisin Suomeen Austraaliasta potien ikävää  rakkaastaan ja itse jatkoin matkaa Kaukoitään. Siellä sain viestin entiseltä työnantajaltani, että kampaamo olisi myynnissä ja he olisivat halukkaita myymään sen minulle, jos vain palaisin Suomeen. Siinä oli pähkinä purtavaksi, rahat alkoivat loppumaan ja koti-ikävä painamaan joten se helpotti päätöstä paluusta. Matkan aikana Suomi oli jo luisunut 90-luvun lamaan, mutta joka tapauksessa päätös syntyi ja palasin Suomeen. Hiusmaya syntyi ja aloitin yrittäjänä Etu- Töölössä.  Pahimpaan mahdolliseen lama-aikaan.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Vuonna 2003 myin yrityksen  ja siirryin vuokratuoliyrittäjäksi. Jälleen elämä mullistui kun perheenlisäys ilmoitti tulostaan (olin siis myynyt ehkäisypillerini).

Tämä vaihe kesti 13 vuotta ja sen jälkeen syntyi vielä ajatus omasta yrityksestä.

Houkuttelin kollegani Tina Kosken yhteisen yrityksen perustamiseen. Perustimme Eerikinkadulle liikkeen nimeltä my bohemy. Remontoimme spa-henkisen kampaamo-kauneushoitolan, jossa meidän olisi mukavaa ja viihtyisää työskennellä sekä asiakkaan rentoutua hiustenlaiton yhteydessä.

Alusta asti oli selvää että remontoimme myös kosmetologille ihanan tilan, ja näin saimme tiimiimme myös kosmetologiksi taitavan Joanna Linkojoen.

Tämän kaiken saavuttamiseksi olen tehnyt paljon töitä, kouluttanut itseäni ammatillisesti mutta myös asiakaspalvelijana sekä opetellut ihmistuntemusta että olisin läsnä työtä tehdessäni.

Siis mahdollisimman taitava jokaisella osa-aluella.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassa?

Paras motivaattori on ihanat asiakkaat ja se, että näen työni lopputulokset heti. Olen myös saanut kehuja hyvistä kuuntelutaidoistani, joten asiakkaat avautuvat minulle henkilökohtaisistakin asioista.

Myös vapaat työajat ja oma aikatauluttaminen on motivoivaa.

Mitkä ovat parhaat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Olen huomannut, että palvelemalla asiakkaita hyvin, säilyttämällä intohimo omaan työhön ja omaksumalla koko ajan uutta, saan asiakkaat tulemaan aina uudestaan ja uudestaan. Pitkän yrittäjyyteni aikana olen ehtinyt valitettavasti näkemään jo muutamat taantumat, jotka ovat opettaneet minulle myös mitä epävarmuus on, ja kuinka näistä on noustu ja selvitty.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Tavoitteenani on, että yrityksemme selviää elinvoimaisena ja voimme kasvattaa tulosta. Toivon myös, että tulevaisuudessa voisin tehdä hieman lyhyempää työpäivää ja ehkä pitää myös kunnon lomia. Tulevaisuus on myös hieman avoin koska sairastan agressiivista silmäsairautta joka tulee vaikuttamaan näkökykyyni siinä määrin, että aiheuttaa mahdollisesti muutoksia työn suhteen.

Miten nollaat itsesi?

Vietän mieluiten vapaa-aikani lenkkeilemällä ihanan koiramme Kamun kanssa  merenrannassa ja rentoutumalla mökillä sekä saunomalla.

Mikä on tahtolauseesi?

Un paso en la vida! Yksi askel elämässä!

Kyllä se siitä!

www.mybohemy.fi
Ig: my_bohemy

Jätä kommenttisi