Krista Riitinki Photography – KasvuStoori

Kuka olet?

Olen Krista Riitinki, 24-vuotias vantaalainen yrittäjä ja valokuvaaja. Olen iloinen ja nauravainen ihminen. Minua ei osaa kuvitella vakavana. Sen takia kuvassakin hymyilen niin, että hampaat näkyy. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja labbis Velmu.

 

Mikä on yrityksesi?

Yritykseni Krista Riitinki Photography valokuvaa sekä yksityishenkilöille, että yrityksille loistavia kuvia. Minulla on studio Helsingin Suutarilassa ja kuvaan tottakai myös miljöökuvia.

 

Miten kaikki alkoi?

Olen aina ollut luova ihminen. Nuoruudessani haaveilin valokuvaajan urasta. Unelma jäi kuitenkin taka-alalle. Koska se on vaikeaa. Valokuvaus on pelkkä harrastus, ei sillä elätä itseään. Olin työelämässä monta vuotta ja minua ahdisti. Tätäkö tämä on eläkeikään asti? Tuskastuin jo pelkästä ajatuksesta, että pitää tehdä samaa työtä päivästä toiseen pelkän palkkakuitin takia. En päässyt olemaan luova ja oma itseni. Sitten nuoruuden haave tuli taas mieleen.

Aloitin syksyllä 2015 valokuvaajan opinnot Helsinki Design Schoolissa ja valmistuttuani kesäkuussa 2016 perustin yrityksen. Voin kertoa, että pelotti tosi paljon. Kahden vuoden jälkeen en kadu ollenkaan yrityksen perustamista. Saan olla oma itseni ja tehdä sitä, mitä rakastan.

 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Uskomalla ja luottamalla itseeni. Tekemällä itseni näkyväksi. Verkostoitumalla ja kouluttamalla itseäni. Tekemällä selkeäksi sen, mitä valokuvaan.

Pakko laittaa tähän myös, että avopuolisoni tukemana. Hän uskoo minuun täysillä, vaikka itselle tulisi epävarmuus omaa osaamistani kohtaan. Hän kannustaa ja tukee joka tilanteessa. Hän myös on järjen ääni välillä, kun minulla tuppaa olemaan vähän järjettömiä ideoita, haha.

 

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Saan olla oma itseni ja tehdä sitä, mitä rakastan. Asiakkaiden ilmeet kun näkevät valmiit kuvat. Kun onnistun ikuistamaan asiakkaan rakkaan lapsen tai rakkaan lemmikin kuvaksi, mikä säilyy aina! Tunne on sanoinkuvaamattoman arvokas minulle.

Saan auttaa yrityksiä ideoimaan kuvauksia. Mikä heille sopii ja miten he voivat parantaa myyntiään ja näkyvyyttään kuvilla. Saan jännittyneet ihmiset rennoiksi ja kuvat onnistuvat. Minusta on mahtavaa nähdä omia kuviani asiakkaiden nettisivuilla.

 

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Älä ole vaatimaton. Hinnoittele kannattavasti.

 

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Haluan kasvattaa verkostoani entisestään ja tavata paljon enemmän muita yrittäjiä. Yrityksen suunta on ylöspäin! Pyrin kasvattamaan liikevaihtoa ja kannattavuutta. Muuta myös uuteen studiotilaan vuodenvaihteessa.

 

Miten nollaat itsesi?

Luen kirjoja, käyn elokuvissa ja vain olen. Hektisen kuvauspäivän jälkeen on mahtava laittaa jalkakylpy porisemaan ja helliä väsyneitä jalkoja.

Käyn myös koirani Velmun kanssa pitkillä metsälenkeillä. Harrastan myös Velmun kanssa tottista ja jälkeä. Tammikuussa alkaa toko. Velmun kanssa treenatessa ei voi keskittyä kuin nykyhetkeen niin sen takia se on loistava nollaus.

 

Tahtolauseesi?

”You don’t take a photograph. You make it.” En ole keksinyt tälle suomennosta niin laitan tämän englanniksi!

www.kristariitinki.fi

Facebook: Krista Riitinki Photography / facebook.com/krista.riitinki

Instagram: Krista Riitinki Photography / https://www.instagram.com/kristariitinkiphotography/

Jätä kommenttisi