KasvuStoori – Vera Schmid, mentori yrittäjälle

Wahuuuu – onpas ihanaa kirjoittaa tänne. Kiitos kutsusta! Nimeni on Vera Schmid ja tuen yrittäjiä toteuttamaan sielulähtöistä yrittäjyyttä, joka tuntuu kotoisalta ja mahdollistaa vapauden kaikilla tasoilla. 

Asiakkaina minulla on sekä palvelualan yrittäjiä että pienien ja keskisuurten yritysten johtoasemissa olevia henkilöitä, jotka haluavat kasvaa sydänlähtöisinä johtajina koko potentiaaliinsa, kokea aitoa merkityksellisyyden tunnetta työssään ja menestyä aitona itsenään.

Minä olen suomalainen, vaikka minulla onkin saksalainen nimi. Mieheni on saksalainen ja olenkin asunut Saksassa yli kymmenen vuotta elämästäni. Se on toinen kotimaani. 

Tärkeintä elämässä minulle on aina ollut vapaus ja merkityksellisyys. Se tahdonvoima, jolla olen toteuttanut kaikki villeimmätkin unelmani, on suurin lahjani tässä elämässä. Tänään, 35-vuotiaana, katson elämääni taaksepäin ja tiedän, että en ole jättänyt yhtään unelmaa toteuttamatta. Tiedän, että se on mahdollista kaikille. 

Miten kaikki alkoi?

Lapsesta saakka olen nähnyt ihmisissä paljon hyvää ja ihan huikean määrän upeita lahjoja. Olen nuoresta saakka tehnyt elämässäni suuria, suorastaan radikaaleja suunnanmuutoksia. Auttamisenhalu on ollut aina se, joka vienyt minua paikasta toiseen. Olen opiskellut liikuntatieteitä yliopistolla, ollut maahanmuuttaja- ja kehitysyhteistyöprojekteissa töissä, valmentanut erilaisia liikuntalajeja ja kiertänyt maailman kolkasta toiseen.

Olen lukemattomia kertoja löytänyt itseni tilanteista, joissa minulta on kysytty valtavaa sopeutumiskykyä ja antautumista. Tätä kirjoittaessani silmieni edessä vilahtavat pääsykokeet sanakirja kädessä yhteen Saksan kuuluisimmista yliopistoista, vaarallisimmat tilanteet pohjois-Brasilian slummissa, liikunnanopettajan työ srilankalaisessa kyläkoulussa, saksanopettajan työ Jyväskylän yliopistolla, ensimmäinen esitelmäni puolan kielellä, ensimmäiset “yritykseni” kevytyrittäjänä…

Reilu parikymppisenä romahdin ihan täysin kun huomasin auttaneeni koko maailmaa, mutta itse olin ihan loppu. Tämän myötä jooga tuli elämääni. Elämäni muuttui kertaheitolla. Olen aina ollut se elämänfilosofi, joka on kysynyt “Kuka minä oikeasti olen?” ja “Mikä tämän kaiken tarkoitus oikein on?” Jooga ja meditaatio toivat vastauksia kysymyksiini ja ensimmäistä kertaa elämässäni koin aidon onnen.  

Moni asia tippui elämästäni joogan myötä pois. Tein suuren suunnanmuutoksen. 

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Olin vuosia jooga- ja meditaatio-opettaja, opetin suomeksi ja saksaksi. Ai että rakastin tuota työtä! Sen ohessa opiskelin vuosia kansainvälisten opettajien kanssa yrittäjyyttä ja menestyksen “mindsettiä”. Eräänä päivänä yksi asiakkaani laittoi minulle sähköpostia ja pyysi minulta tukea oman yrityksensä kanssa. Siitä lähti muutos työssäni. 

Ymmärsin, että minulla paljon annettavaa yrittäjille ja sen lisäksi henkinen kasvu yrittäjien kanssa sytytti sisäisen liekkini jälleen sellaiseen paloon, mitä en ollut kokenut hetkeen. 

On olemassa niin paljon ihmisiä, joilla on upeita lahjoja ja kykyjä, mutta he eivät käytä niitä, koska epäilykset ja pelot ovat suurempia kuin tahdonvoima. Tämä pätee myös yrittäjyyteen. Ymmärsin, että minä olen se ihminen, joka voi auttaa tässä. 

Sen lisäksi, että olin itse toteuttanut rohkeasti unelmani, minulle oli myös muodostunut valtavan suuri “työkalupakki” vuosien varrella. Löysin sieltä työkalupakistani avaimia tunnetyöskentelyyn, alitajuisten uskomus- ja käyttäytymismallien muutokseen, fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin sekä kokonaisvaltaista osaamista yrittäjyydestä ja valmentamisesta. Tästä muodostui nykyinen työni, mentorointi yrittäjille.

Olen luontainen inspiroija, toisinajattelija, optimisti ja nimenomaan se radikaali oman polun seuraaja… Pyrin aina löytämään ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin. Minua ei ole pysäyttänyt mikään. Olen laittanut aina käytäntöön sen, mistä olen unelmoinut. Joskus se on kestänyt vuosia, joskus se on tapahtunut hetkessä. 

Muistan edelleen lempiprofessorini sanat ylipistolla: “Kuka tahansa pystyy kirjoittamaan gradun. Ainoa asia, mitä se vaatii, on sitkeitä istumalihaksia.”

Usko ja luottamus ovat olleet parhaat kaverini yrittäjyyden polulla. Ne ovat kaksi asiaa, jotka ovat kulkeneet sydämessäni nuoresta saakka. Olen oppinut elämässä sen, että unelmat usein tuntuvat aivan mahdottomilta ensin. Olen aina uudestaan ja uudestaan mennyt epämukavuusalueelleni, ottanut pari syvää hengitystä, jatkanut matkaa ja antanut kasvun tapahtua. 

Olen päässyt tähän pisteeseen yrittäjyyden polullani intuitiooni luottamalla, hikoilemalla, lepäämällä, pyytämällä apua ja nousemalla aina ylös kun olen kaatunut. Olen tehnyt aina uudestaan valinnan seurata sydäntäni, joka loistaa kaikkien vaikeiden tunteiden ja haastavien ajatusten alla. 

Tämä kaikki on vaatinut syväluotaavaa henkistä kasvua reilu kymmenen vuotta ja aina uudestaan aitoa halua rakastaa itseäni ja sen myötä rakastaa elämää ja kanssaihmisiäni koko sydämellä.

Mikä motivoi sinua toiminnassasi?

Tämä on kutsumukseni. Kun herään aamuisin, tiedän, että rakastan työtäni yli kaiken. Se palaute, jota olen jo vuosia saanut työstäni palauttaa minut aina uudestaan sen äärelle, että olen oikean asian äärellä. 

“Tämä työpaja muutti elämäni”, “Tämä kurssi oli se puuttuva palanen elämäni palapelistä” tai “Tämä oli paljon enemmän kuin mentorointia yrittäjille – tämä oli koko elämää muuttava kasvumatka”… Nämä lauseet ovat parhaita muistuttajiani heikkoina hetkinä. 

Pakko sanoa myös, että upeat asiakkaani motivoivat minua. Meillä on niin hauskaa yhdessä! Kohtaan mitä upeimpia tyyppejä ja kerta kerran jälkeen leukani loksahtaa auki “wwwwaaaauuuu”, miten siistejä tyyppejä onkaan olemassa. Sydän ihan pakahtuu sanattomasta kiitollisuudesta tätä kirjoittaessani. Rakastan asiakkaitani.

Nuorena pelasin koripalloa SM-liigassa ja olenkin jälleen palannut koripallokentälle. Urheilu on minulle todella samanlaista kuin yrittäjyys. Muistan, miten nuorena pelit jännittivät minua, ne vaativat suurta keskittymistä, läsnäoloa, jatkuvaa harjoittelua, hyvää fyysistä kuntoa sekä mielen- ja tahdonvoimaa. Nämä opit iskostuivat jo nuorena selkärankaani ja ne auttavat minua vielä tänään yrittäjyyden polulla. Tiedän, että tappio ei tarkoita muuta kuin yhtä tappiota. Seuraava peli on aina tulossa ja se on uusi mahdollisuus onnistua.

Parhaimmat opetukset tähän mennessä?

Kultaisimpia oppituntejani ovat olleet nimenomaan ne vaikeimmat hetket yrittäjänä… Tässä puhun sellaisista tietyistä “virstanpylväistä”, jotka jokainen yrittäjä kokee jossain vaiheessa. Tässä muutama esimerkki: ensimmäinen “vihakommentti” Instagrammissa, ensimmäinen rahojen palautuspyyntö asiakkaalta, kurssin peruuttaminen kun kukaan ei ilmoittautunut sinne, yhteisen projektin loppuminen yhteistyökumppanin kanssa, 50 euron tulokuukausi…

Näiden tapahtumien myötä olen saanut kohdata mitä epämiellyttävämpiä tunteita ja oppia niistä. Olen todennut, että nämä tapahtumat ovat ihan normaaleja juttuja, jotka tapahtuvat jokaiselle yrittäjälle jossain vaiheessa. Olen myös oppinut, että elämä ja yrittäjyys ei kaadu siihen, että “joku ei tykkää minusta” tai “joku poistuu sähköpostilistaltani”. 

Yksi suuri opettaja yrittäjyyden polulla on ollut raha. Minähän olisin aluksi tehnyt kaiken ilmaiseksi. Havahduin onneksi siihen, että minun hyvinvointini tarkoittaa asiakkaitteni hyvinvointia. Tuosta ilmaiseksi tekemisestä on kuljettu pitkä matka tähän päivään. Tänään koko sydämestä arvostan omaa aikaani ja työtäni sekä haluan antaa työlläni parhaan mahdollisen lopputuloksen asiakkaalleni. Laadukas palvelu ja aito läsnäolo ovat nykyisin tärkeimpiä arvojani.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? 

Rakastan suuria unelmia.

Tavoitteeni on tukea tuhansia ihmisiä elämään unelmiensa yrittäjyyttä aidosti hyvinvoivina, tasapainoisina ja onnellisina ihmisinä. Minulla on tällä hetkellä asiakaskuntaa Suomessa, Saksassa ja Itävallassa. Näen, että suurempi kansainvälistyminen tulee tapahtumaan jossain vaiheessa ihan itsestään. Se myös jännittää jo hieman. 😉

Lisäksi haluan tulevaisuudessa tarjota ihmisille upean työpaikan, jossa he voivat kokea aitoa vapautta toteuttaa kutsumustaan ja käyttää kykyjään parhaalla mahdollisella tavalla. 

Minä en ole sanonut tätä ikinä ennen näin avoimesti ääneen, mutta nyt sen sanon: Seuraava suuri tavoite on miljoonan euron liikevaihto. Huh, onpas jännittävää. Minulla ja miehelläni on muutamia suurempia projekti-ideoita, jotka tulevat tuomaan hyvinvointia ja aitoa onnellisuutta vielä niin monille.

Olen onnellinen, tuli tämä tavoite toteen tai ei. Tiedän, ettei onnellisuuteni ole sidottu rahaan ja menestykseen vaan se asuu sydämessäni joka tapauksessa. Ei ole kiire mihinkään, koska nautin jokaisen hetken ainutlaatuisuudesta.

Miten nollaat itsesi?

Mahtava kysymys! Tämän usein kysyn asiakkailtani. 🙂 

Sauna ja avanto, säännölliset kylpyläkäynnit, ravintolaillallinen rakkaan kanssa, päivittäinen jooga ja meditaatio, luonto, tanssi, hyvät pitkät unet ja säännölliset ulkomaanreissut.

Tahtolauseesi? 

“Kaikki on aina mahdollista.” 

“Uskalla unelmoida suuresti ja toteuttaa kaikki unelmasi.”

Kasva kanssani:

Seuraa Instagrammissa: https://www.instagram.com/vera.valontuoja/

Seuraa Facebookissa: https://www.facebook.com/fi.vera.schmid/

Kuuntele Valovoimainen Sinä -podcastiä: https://www.michaelandvera.com/podcasts/valovoimainen-sina-podcast-2/

Katso maksuton valmennukseni “Yrittäjyys syväluotaavana henkisenä polkuna”: https://www.michaelandvera.com/masterclass

Kurssit ja työpajat: https://www.michaelandvera.com/kurssit


Palkkaa minut: https://www.michaelandvera.com/mentorointi

Jätä kommenttisi