KasvuStoori – Valokuvaaja Petteri Löppönen, brändikuvauksen ammattilainen Oulusta

Olen Petteri Löppönen, oululainen brändivalokuvaaja. Yritykseni on Lumo Image ja autan yrityksiä kertomaan tarinansa ja luomaan erottuvan brändin ammattimaisin kuvin ja videoin. Studioni sijaitsee Oulun Maikkulassa, mutta olen liikkuva valokuvaaja. Teen tarvittaessa työtä missä päin Suomea tahansa, sillä haluan tarjota asiakkailleni ennen kaikkea joustavaa palvelua. 

Pitkän ja monipuolisen kokemukseni johdosta olen useiden asiakkaideni luotettava yhteistyökumppani. He palaavat mielellään luokseni uudelleen, kun tarve kuville tulee eteen toistamiseen.

Polkuni valokuvaajaksi ja lopulta brändikuvaajaksi

Urani alkoi valokuvauksen sijaan hotellialalta, mutta jo tuolloin valokuvaus kiinnosti minua. Opiskelin hotelli- ja ravintola-alan liikkeen johtamista Haaga Instituutin AMK:ssa vuosina 1995–2000, jonka jälkeen työskentelin useamman vuoden erilaisissa hotellialan työtehtävissä, kuten varaamopäällikkönä.

Hotelliuran jälkeen muutin Ouluun ja aloitin kauppatieteiden opinnot Oulun yliopistossa, josta valmistuin vuonna 2008. Valmistumisen jälkeen en kuitenkaan löytänyt opintojani vastaavaa työtä talouden taantumasta johtuen. 

Samaan aikaaan kiinnostukseni valokuvaamista kohtaan roihusi yhä voimakkaammin. Siksi päätin suunnata Tornioon, Lappian ammattiopistoon syventämään osaamistani valokuvaamisesta ja suoritin valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT). Myöhemmin suoritin myös yrittäjän ammattitutkinnon (YAT) Oulussa ja lopulta vuonna 2011 perustin oman yritykseni.

Aloitin tarjoamalla palveluita perhe-, hää- ja muotokuvausten parissa. Ajan myötä laajensin palvelutarjontaa enemmän yrityskuvausten suuntaan. Yritystarinat alkoivat herättää yhä enemmän kiinnostusta, ja niiden avulla pystyin auttamaan yrityksiä parantamaan visuaalista markkinointiaan. Nykyään keskityn pääsääntöisesti yritysten brändikuvauksiin.

Monipuoliset projektit ja erilaiset asiakkaat saavat tekevät työstä innostavaa

Brändikuvausten osalta asiakkaitani ovat yritykset laidasta laitaan ja jokaisella heistä on omanlaisensa tarpeet. Erilaisten tarpeiden vuoksi projektit ovat vaihtelevia. Se innostaa ja motivoi, koska työpäivät ovat usein erilaisia  ja pääsen hyödyntämään taitojani monipuollisesti.

Nautin myös siitä, että asiakkaat luottavat minuun ja antavat minun tuoda valokuvaajan ammattitaitoni ja näkemykseni osaksi konseptisuunnitelua jo projektin alkumetreillä. Minua kuvaillaan rauhalliseksi ja helposti lähestyttäväksi valokuvaajaksi. Uskon, että nämä ominaisuudet vaikuttavat asiakkaiden luottamukseen ja luovat vankan pohjan yhteistyölle. 

Asiakaslähtöisyys, oman työn arvon tunnistaminen ja omaan jaksamiseen panostaminen ovat tärkeimpiä oppeja

Urani aikana olen saanut mukaani monia tärkeitä oppeja. Yksi tärkeimmistä on asiakaslähtöisyyteen panostaminen. Asiakkaat arvostavat sitä, että heidän toiveensa tulevat kuulluiksi. Tämä edellytys sille, että valokuvaajana voi menestyä. 

On myös tärkeää tunnistaa oman työn arvo asiakkaille. Oman työn arvon tunnistaminen kytkeytyy vahvasti muun muassa palveluiden hinnoitteluun ja sitä kautta myös omaan jaksamiseen. Kun oman palvelun arvon tunnistaa, palvelut on helpompaa hinnoitella oikein ja sitä kautta varmistaa se, ettei asiakkaita tarvitse ottaa yli oman jaksamisen. 

Yritykseni ja brändikuvausten tulevaisuus

Tulevaisuudessa haluan panostaa jatkuvaan osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen ja erikoistumiseen. Kilpailu valokuvausalalla on kovaa, ja erottuakseen joukosta on tarpeen erikoistua tietyille osa-alueille. Olenkin viime vuosina erikoistunut yritysten brändikuvauksiin, joissa kuvaan yrityksen käyttöön omaa kuvapankkia, josta he voivat ammentaa yrityksen näköisiä kuvia markkinoinnin ja brändäyksen eri tarpeisiin.

Lisäksi panostan henkilökuvauksiin ja näen myös videopuolen kasvavan tulevaisuudessa. Teenkin jo nyt erilaisia videoita, kuten referenssi- ja rekrytointivideoita sekä videoita sosiaalisen median kanaviin.

Nollausta yrittäjyyden rinnalle hyvinvointiin panostamalla

Minulle on tärkeää huolehtia tasapainosta yrittäjyyden ja vapaa-ajan välillä. Nollaan itseni kuntosalitreenillä, kävelylenkeillä ja hapanjuurileivän leipomisella. Katson myös paljon elokuvia, joista saan usein myös ideoita valokuviini. Uskon, että tasapainoinen elämä ja oma hyvinvointi ovat tärkeitä tekijöitä menestyksekkään uran ja yritystoiminnan ylläpitämisessä.

Jatkossakin autan yrityksiä kertomaan bränditarinansa ja erottumaan massasta ammattimaisin kuvin ja videoin. Voit tutustua valokuvauspalveluihini ja videokuvauspalveluihini verkkosivuillani sekä verkostoitua kanssani LinkedInissä. Löydät minut myös Instagramista: @petterilopponenphoto

Jätä kommenttisi