KasvuStoori – Talouspalvelua Parasta Aikaa Tmi

Olen Tiina Halonen , elämää nähnyt ja myöhäiseen keski-ikään ehtinyt naishenkilö. Ikää 58 vuotta. 

Koulutukseltani olen talouspäällikkö, yrittäjä, kirjanpitäjä, merkonomi, yrityssparraaja ja tuleva yritysneuvoja. Sen lisäksi olen 3 aikuisen lapsen äiti, Emman ja Konstan mummi, vaimo ja toimistokissan omistaja.

Olen tilitoimistoyrittäjä Järvenpäästä. Yritykseni nimi on Talouspalvelua Parasta Aikaa Tmi

Kaikki alkoi jo kauan sitten. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 1980. menin kesätöihin vakuutusyhtiöön ja olin siellä 16 vuotta. Vuonna 1996 jäin pois töistä, ja päätin tehdä jotain ihan muuta. Niinpä lähdin iltakouluun opiskelemaan merkonomiksi. Opiskelin Keravan kauppaoppilaitoksessa, josta valmistuin vuonna 2000. Aloitin saman tien työt kirjanpitäjänä.

Vuonna 2014 jäin työttömäksi. Työllistin itseni ja hyödynsin samalla oman hankkimani ammattitaidon ryhtymällä yrittäjäksi tammikuussa 2017. Ja nyt olen ollut yrittäjänä 3 vuotta.

 Miten olet päässyt tähän pisteeseen?  

Kovalla työllä ja ripauksella onnea. Kaikki kiteytyy kolmeen sanaan: Usko, Toivo ja Rakkaus. Uskomalla itseeni. Uskomalla siihen mitä teen. Uskomalla että pärjään. Olen aina pitänyt numeroista ja matematiikasta. On aivan mahtavaa nähdä kun numerot loksahtelevat kohdilleen ja kaikki täsmää. 

Oman yritykseni slogan on ” Uudenlaista talouspalvelua – Sinua kuunnellen ja ymmärtäen”. Kaiken keskiössä on siis asiakas ja asiakaspalvelu. Asiat tehdään asiakkaan ehdoilla, annetaan asiakkaalle aikaa ja palvellaan. Tyytyväinen asiakas on kaiken perusta. 

Tätä mottoa olen yrittänyt noudattaa ja onnistunut. Yritys on ollut toiminnassa 3 vuotta. Yritystoiminnan alussa asiakkaita oli tasan nolla mutta näiden vuosien aikana asiakasvirta on kasvanut. Nyt asiakkaita on noin 70.  Markkinoinnin olen hoitanut Facebookin kautta. Siellä olen ollut aktiivinen, postailut ja mainostanut.  Yrittänyt tehdä asiat omalla tavallani, eri lailla kuin muut.

Tämä vuodet yrittäjänä ovat olleet huikeita. Olen saanut niin paljon;  saanut ystäviä, uusia yhteistyökumppaneita, verkostoitunut suuntaan jos toiseen ja päässyt jopa Kauppalehden haastateltavaksi oman yrittäjyyspolkuni tiimoilta. Jättänyt jäljen tuleville polville.

Olen saanut tehdä asiat omalla tavallani, eri lailla kun muut. Luovuudella ja rohkeudella. On oltava rohkea, jotta pärjää. Rakastan tätä yrittäjän vapautta. Voin olla villi ja vapaa. Anssi Kelan sanoin voin todeta: “ Tää on parasta aikaa, voi tapahtua mitä vaan”.

Mutta kaikista tärkein asia tässä yrittäjyydessä on se, että uskoo itseensä, unelmoi ja tekee sitä mistä tykkää. Ja numeroistahan minä pidän mutta vielä enemmän pidän asiakkaistani, jotka uskovat minuun ja minun ammattitaitooni.

Mikä minua motivoi?

Se kun saan auttaa asiakastani. Tyytyväinen asiakas motivoi eniten. Se on ihan parasta. Tykkään siitä mitä teen ja olen onnellinen, että saan tehdä sitä mistä tykkään. Sharing is caring!

Parhaimmat yritystoimintasi opetukseksi vuosien varrella?

 Yrittäminen on pitkäjänteistä ja haasteellista työtä. Se vaatii paljon toistoja ainakin markkinoinnin osalta. Se on hidasta. Huomattavasti hitaampaa kuin se mihin itse olen tottunut. itse olen ”kaikkimullehetinyt” ihminen. Asiat pitää tehdä heti ja ongelmat pitää ratkaista heti. Se on ollut kaikista vaikein haaste minun yrittäjyydessäni. kaikki kun ei tapahdu heti. Pitää osata odottaa. laskea sataan jne.

Mutta ihan parasta on ne sadat ihmiset, joihin on tutustunut tämän kolmen vuoden aikana. Ihmiset, joiden kanssa suunnitellaan ja pohditaan tulevaa. Suunnitellaan tulevaisuutta, uusia mahdollisuuksia ja pohditaan elämää. Palvellaan asiakasta ja välitetään hänestä. Annetaan asiakkaalle aikaa – asiakasta kuunnellen ja ymmärtäen. Panosta siis asiakaspalveluun ja näytä asiakkaalle, että välität hänestä. Näin saat aikaan asiakaskokemuksen, jota asiakas ei unohda. Näin hän tulee luoksesi uudestaan kun tarve vaatii.

Yritykseni tulevaisuus?

Toivon, että tulevaisuudessa yrityksen painopiste on siirtynyt entistä enemmän yritysneuvonnan suuntaan. Ja saan tehdä siitä mitä tykkään; auttaa ja opastaa, tukea ja kannustaa. Jättää taloushallinnon deadlinet taakse ja siirtyä eteenpäin – downshiftaamaan.

Miten nollaan itseni?

Opiskelemalla, lukemalla, tekemällä käsitöitä ja leikkimällä mummia.  Varmasti 99% ihmisistä sanoo, että liikunnalla, mutta minä en sano, koska proteesien kanssa on hiukkasen vaikea liikkua. Toki kaikki hyötyliikunta onnistuu mutta juokseminen tms. ei onnistu. Jalkani amputoitiin vuonna 2011 ja 2018 monien sattumien summana. Siksipä en mainitse liikuntaa. 

Hyvänä vastapainona työlle on yrittäjävierailut TE-yrittäjyyskursseilla. Käyn siellä kertomassa omasta yrittäjyydestä ja vastaamassa yritystoimintaan liittyviin kysymyksiin. On mukava tavata uusia ihmisiä, jutella ja verkostoitua. Sen avulla saa pään nollattua tosi hyvin.

 Olen utelias ja siksi opiskelen. Tykkään opiskelusta ja itseni kehittämisestä.  Olen availlut koulun ovia 52 vuoden ajan. Ensimmäisen kerran avasin koulun ovet vuonna 1968 kun menin kansakouluun vuonna 1968. Viimeksi avasin koulun oven tammikuussa 2020. Avasin oven yrittäjänä. Olen siis ikuinen opiskelija. Opiskelen oppisopimuksella yritysneuvojaksi ja yrityksen kehittämistä palvelumuotoilun keinoin.

Nyt on uutena haasteena työn lomassa Helmat-lukuhaaste. Vuoden aikana on luettava 50 kirjaa. Haasteessa on 50 erilaista kohtaa, joiden perusteella kirja pitää lukea; esimerkiksi iloinen kirja tai kirja, joka on vanhempi kuin sinä. Aikaa on vuoden loppuun.

Tahtolauseeni

Tahtolauseeni on lyhyesti ja ytimekkäästi – Kyllä se siitä!  Asioilla kun on tapana järjestyä tavalla tai toisella.

Jätä kommenttisi