KasvuStoori – SatuLiike – Liike Leiki Nauti

Heissan! Nimeni on Satu-Maria Ruotsalainen ja olen monialainen yrittäjä Helsingistä. Olen lasten liikuntaan erikoistunut liikunnanohjaaja, kirjailija, hyvinvointivalmentaja, mindfulness-ohjaaja ja lasten liikunnan kouluttaja. Tämän vuoden alusta aloitin valokuvaajan tutkinnon opiskelut.

Yritykseni on virallisesti SatuLiike Tmi. Käytän julkisesti hieman pidempää nimeä, SatuLiike – Liike Leiki Nauti, joka kuvastaa paremmin monipuolista toimintaani.

satu maria ruotsalainen; kirjapaja; lastenkeskus; portraits; author; kirjailija;

Olen toiminut lasten liikunnan, opettamisen ja kasvatuksen parissa koko työikäni vaihdellen asiakaskuntaa aina vauvoista teineihin ja aikuisiin saakka. Työkenttäni on ollut vuosien saatossa laaja ja monivivahteinen, tutuksi ovat tulleet liikuntapäiväkodit, iltapäiväkerhot, liikuntaleirit, koulut ja kuntokeskukset. Viimeisimpänä olin ohjaamassa perheliikuntatuokioita ja perhetreenejä Fitnesstv.fi live nettilähetyksissä ja treenaakotona.com:ssa, joihin perheet saavat osallistua kotoa käsin. Olen toiminut varhaiskasvatuksen ja perheliikunnan kouluttajana sekä lasten liikunnan tuotteiden suunnittelijana ja kehittäjänä yli 15 vuoden. Toissa vuonna olin mukana Suomen Olympiakomitean työryhmässä, jossa päivitimme koko Liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutuksen materiaalit. Viimeisimpänä olen kirjoittanut elämäni ensimmäisen tv-käsikirjoituksen, juuri lasten liikunta liittyen, mutta sen saan julkaista vasta syksyllä.

Olen julkaissut kolme lasten liikunnan teosta, jotka ovat Satujumppaohjaajan opas (1998), Lasten liikuntakirja (2014) yhdessä kollegani Minna Kullströmin kanssa ja Lillin liikuntatarinat (2019), joka sisältää 20 liikuntatarinaa, jotka voi toteuttaa arkisilla tavaroilla sekä kierrätys- ja luonnonmateriaaleilla. Lisätietoja: http://ps-kustannus.fi/tuotteet/Lillin-liikuntatarinat.

Juuri tällä hetkellä on taitossa uusin kirjani, Hyppää hippaa – Motoristen taitojen leikkikirja, joka sisältää yli 300 eri toimintaympäristöissä toteutettavaa liikuntavinkkiä. Kirja julkaistaan elokuussa 2020. Lisätietoja: https://lkkp.kauppakv.fi/sivu/tuote/hyppaa-hippaa/2715219

Kirjoitan ja jaan blogissani vinkkejä lasten kanssa liikkumiseen, leikkimiseen ja nauttimiseen, osoitteessa www.liikuleikinauti.wordpress.com.

Miten kaikki alkoi?

Yrittäjäpolkuni alkoi tammikuussa 2007, kun olin toisen kerran mammalomalla. Olin ihastunut kotimaisiin Tinttu.com:n lastenvaatteisiin, joita käytin omilla lapsillani. Päätin perustaa toiminimen ja aloittaa verkkokaupan. Koska olin mammalomalla niin en saanut starttirahaa, mutta nopeatempoisena tyyppinä en antanut sen jarruttaa, vaan lähdin noviisina uuden äärelle. Lisäsin hyvin nopeasti toimintaani liikuntapalvelut, koska se oli tutumpi gendre ja pikkuhiljaa huomasin, etten enää kaivannut kk-palkkatyöhöni liikuntakeskuksen vastaavana liikunnanohjaajana toimimiseen. Jätin reilun vuoden päästä lastenvaatemaailman ja keskityin vain liikunta- ja hyvinvointipalveluihin, joita päivittelin osaamistani uutta opiskelemalla, kuten LCF® Life Coach – hyvinvointivalmentajaksi ja CFM® Mindfulness-ohjaajaksi. Sydäntäni lähellä on aina ollut 15-vuotiaasta saakka lasten liikunta, joten sen ympärille on toteuttanut 30 vuoden aikana yhtä ja toista. Teen sitä, mitä rakastan ja sillä tiellä olen!

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Päättäväisyyttä, intohimoa ja luovuutta.

Hyvinvointialan ihmisenä voisin kuvata ajatusmaailmaani siten, että ihmisellä on vastuu ja vapaus tehdä asioita omaksi parhaakseen. Valmennuksen ja mindfulness-menetelmän kautta on oppinut käyttämään enemmän tietoista läsnäoloa kaikkialla elämässäni – perheeni parissa, työssäni, liikunnassa ja mielen metelin hiljentämisessä.

Työssäni tuntuu huikealta auttaa ihmisiä oivaltamaan heille tärkeitä asioita, koostuivatpa ne melkein mistä tahansa elämän asioista. Elämä ja ihminen ovat kokonaisuuksia. Elämä ei ole suoritus vaan matka josta nautitaan! Arvot työssäni: sydämellä kuuntelu, keskittyminen ja tietoinen läsnäolo, kunnioitus, kannustus sekä ilolla toiminen näkyvät ja välittyvät asiakastyössäni. Olen myös super kiitollinen siitä, miten huipputyyppien kanssa olen aina saanut tehdä yrittäjäelämässäni yhteistyötä. Olen käyttänyt mottona” Sitä saa, mitä tilaa”, sillä päästäkseen tai saavuttaakseen jotain tulee luopua jostain ja tehtävä itse muutos asian eteen.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Saan toteuttaa luovasti itseäni ja omia unelmia. Minua motivoi se, että kun asetan itsellesi tavoitteen ja menen sitä kohti, niin kaikki on mahdollista – mikäli itse uskon siihen.

Innostun uusista haasteista, todella nopeasti 😉  ja itseni päivittämisestä. Aina oppii uutta, ikänä ei ole valmis ja se tekee elämästä ihanaa!

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Usko intuitioon, äläkä mene sitä vastaan. Osaa ja uskalla sanoa: ”Ei, kiitos” – jos se tuntuu olevan oikea ratkaisu. Parhaat oppini yritystoimintaani olen saanut epämukavuusalueellani ja varsinkin silloin, kun itse tekee tai etsii ratkaisun sellaiseen, josta ei ole aluksi mitään ”hajuakaan”. Voi jopa yllättyä lopuksi, kuinka ihmeessä ratkaisi asian.

Yksinyrittäjän ihanuutta on vapaus, mutta samalla jännitystä tuo vastuu. Muutama umpikujiakin on tullut omassa labyrintissä vastaan, jolloin on tarvinnut etsiä uusi reitti. Vastoinkäymiset tekevät mielestäni ihmisestä vahvemman, jolloin osaa arvostaa sellaisia tilanteita, kun loppujen lopuksi monen mutkan kautta onnistuu.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Uskon, että yritykseni tulevaisuus näyttää kovasti kolahtaneen Korana-epidemian jälkeen taas valoisammalta ja saan toteuttaa uusia haasteita. Mikäli syksyni menee kalenterini näyttämällä tavalla, ilman toista Korona-aaltoa niin hyvin kiireinen tulee syksy-talvi sesonki olemaan, joka tuntuu mahtavalta poikkeustilan jälkeen.

Rakennan par aikaa palveluihini valokuvaamista, joka uusin oppimisen kohteeni ja toivonkin sen mahdollistavan paljon uutta tulevaisuudessa. Valokuvaamisessa on jotakin taikuutta, johon sanat eivät riitä! <3 Näin voin ehkäpä tulevaisuudessa luopua jostain, ja ottaa valokuvaamista enenemässä määrin työhöni mukaan.

Aloitan työstämään uusinta lasten liikunnan kesäprojektia, jossa kirjoitan ja valokuvaan. Tämä tuotos tulee markkinoille ensi keväällä. Olen kiitollinen, että voin yhdistää monia matkan varrella oppimiani taitoja ja se tekee yrittäjän jokaisesta päivästä hyvin erilaisen.

Korona teki sen, että luovuus pääsi kukkimaan voimakkaammin, jonka tähden uskon edelleen 110% yrittäjyyden voimaan ja haluan jatkaa yrittäjänä. Se vain on mun juttu!

Miten nollaat itsesi?

Toteutan päivittäin rentouttavia ja voimannuttavia mindfulness-harjoituksia, sillä mieleni on hyvin vilkas. Aurinko ja meri toimivat voimanlähteinäni, joten kävely merenrantaan koiran kanssa auringonpaisteessa on yksi nopeasti palauttava ”temppuni”. Rakastan suppaamista, joten aalloilla keinuen linnunlaulun säestyksellä on parasta akkujen lataamista. Toki välillä kaffehetki ihanan ystävän kanssa on parasta terapiaa. Musiikkia ilman en voisi elää, joten välillä nollaaminen vaatii vahvan voimavoimalaulun, joka tuntuu luissa ja ytimissä ja toisaalta taas ihan klassinen pehmentää jännittynyttä kehoa ja tyhjentää vilkkaan mielen.

Tahtolauseesi?

Minulla on monia tahtolauseita, joista lempparini ovat:

❤Ole kiitollinen! ❤Unelmoi-Suunnittele-Toteuta! ja ❤Usko itseesi, sinä riität!

Markkinointikanavat:

SatuLiike löytyy somesta:

http://www.instagram.com/satuliike_liikuleikinauti/

Facebook: SatuLiike – Liiku Leiki Nauti

https://www.linkedin.com/in/satu-maria-ruotsalainen-5401638b/

Blogini löytyy:

https://liikuleikinauti.wordpress.com

Valokuvaukseen liittyvät kanavani löytyvät:

https://www.instagram.com/smr_photography_/

SatuLiike Tmi

info@satuliike.com

Löydä jokaisesta päivästä liikkumista, leikkimistä & nauttimista!  

Löydä jokaisesta päivästä liikkumista, leikkimistä & nauttimista!  

Jätä kommenttisi