KasvuStoori – Renda

Nimeni on Michaela Hamara ja yhdessä tyttäreni Kristina Hamaran kanssa olemme perustaneet yrityksen nimeltä Renda. 

Renda on verkkopalvelu tavaroiden vuokraamiseen. Rendan avulla saat harvoin käytetyt tavarat kiertoon ja voit ansaita siitä rahaa. Ostamisen sijasta voit vuokrata tuotteen edullisesti.

Olen toiminut yrittäjänä jo pitkään, mutta Covid-19 pandemia vei yritykseltä työt. Kristina on työskennellyt lentoemäntänä useamman vuoden, kunnes maaliskuussa 2020 lentäminen pysähtyi ja lomautukset alkoivat. Pandemia vei molempien työt ja kiireet loppuivat. Aikaa oli runsaasti ja päätimme, että nyt on aika kääriä hihat ja lähteä toteuttamaan uutta liikeideaa. 

Kristina oli jo pitkään puhunut verkkosivustosta, jossa ihmiset voisivat luoda ilmoituksia tavaroistaan ja vuokrata niitä muille. 

Ajatus siitä minkälainen sivun tulisi olla oli selkeänä visiona alusta asti, mutta toteuttamien ja alkuun pääseminen ei ollut ihan vaivatonta. Olimme kuukausia yrittäneet löytää ratkaisua miten voisimme ideamme toteuttaa, kunnes yllättäen ystävämme kertoi verkkopalvelusta nimeltä Sharetribe. Sen avulla pystyimme toteuttamaan toimivan verkkosivuston. 

Koemme aidosti tarvitsevamme toimivaa vuokrauspalvelua ja se motivoi meitä viemään sivustoa eteenpäin. Etenkin pandemian aikana, kun olemme viettäneet valtavasti aikaa kodeissamme, olemme huomanneet miten kätevää olisi jos voisimme vuokrata sivuston kautta ompelukoneen, porakoneen tai vaikkapa urheilutarvikkeita. Nyt olisi myös hyvin aikaa vuokrata omia tuotteita muille ja ansaita siitä lisää rahaa. 

Ekologisuus, kierrätys ja vastuullinen kuluttaminen ovat meille todella tärkeitä arvoja. Mikä olisikaan helpompi  tapa vähentää turhaa ostamista kuin mahdollisuus vuokrata tarvittaessa tuotteita. Meitä molempia on motivoinut myös ystäviemme ja perheemme antamat positiiviset kommentit yrityksestämme. 

Rendan tarina on vasta alussa ja ensimmäisenä  askeleena haluamme löytää palvelulle paljon uusia käyttäjiä,  jotka olisivat valmiita tarjoamaan tuotteitaan vuokralle ympäri Suomea. Toiveenamme on että mahdollisimman moni kiinnostuu palvelusta  ja alkaisi käyttämään sivustoa aktiivisesti.

Tavoitteenamme on että ihmiset löytäisivät mahdollisuuden vuokrata tuotteitaan, eikä ostaminen olisi aina ensimmäinen vaihtoehto.

Toivomme palveluun myös mukaan yrityksiä, jolloin palvelusta tulisi entistä kattavampi. Uskomme että yritykset voisivat saada enemmän näkyvyyttä ja uusia asiakkaita verkkosivuston avulla. 

Sivuston rakentaminen on ollut jännittävää, opettavaista ja samalla hyppy uuteen tuntemattomaan maailmaan. 

Työstä ja verkkopalvelusta innostuneena, emme taida malttaa vielä ottaa työhön etäisyyttä ja useimmiten yritystoiminta onkin mukana keskusteluissa myös ystävien kanssa.

Uuden aloittaminen on ollut mielenkiintoista ja on ollut  mahtavaa huomata miten paljon muut ihmiset tietävät erilaisista asioista ja osaavat antaa hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä, täytyy vain rohkeasti uskaltaa kertoa ideoista. Olemalla aktiivinen ja kokeilemalla itse, voit huomata miten paljon sitä osaakin kun vaan ryhtyy tekemään. 

Yritys: Renda Oy

Verkkosivusto: www.renda.rent

Yhteydenotot: renda@renda.rent

Somekanavat:

https://www.facebook.com/rendarent

https://www.instagram.com/renda.rent/

Jätä kommenttisi