KasvuStoori – Remibox

Valokuvat: Tiina Anttila

Syyskuun  kasvustoorissa esittäyttyy Remixbox -palvelun luoja, yrittäjä Evgenia Nyyssölä Ähtäristä, Etelä-Pohjanmaalta. Remixbox.fi on ihana nettikirppis, jossa myydään kaikkea, mikä on kaunista ja kestävää: laadukkaita käytettyjä vaatteita, muodikasta sisustustavaraa sekä koruja ja taidetta. Remixboxin idea on yksinkertainen ja nerokas: aina kun tilaat jotain verkkokaupasta, saat ostoksesi kätevässä laatikossa, johon voit pakata omat käytetyt vaatteesi ja lähettää ne Remixboxille myyntiin! Ihanan helppoa! 

Remixboxin idea syntyi kun maaliskuun koronakriisi pakotti laittamaan Ähtärin Remix Kirppiksen ovet kiinni kahdeksi kuukaudeksi. Yrittäjä perusti liikkeen elokuussa 2019 ja entinen pankin kiinteistö korkeine lasiseinineen ja graniittilattioineen täyttyi nopeasti arvokkaasta tavarasta. Taiteilija Evgenia Nyyssölä otti heti rohkean ja luovan otteen kirppisbisneksen rakentamiseen, vaikka pienellä paikkakunnalla pääkadun neljännen kirppiksen avaaminen kuulosti lähinnä vitsiltä. Arvokas liiketila houkutteli sisälle arvokasta tavaraa ja luovuuden rajaton käyttö kuvissa sekä rohkea sanankäyttö some- ja lehtimarkkinoinnissa varmistivat  ostajien saapumisen pienelle paikkakunnalle – ihan vaan kirppikselle. Mutta sitten tuli se päivä kun yhtään asiakasta ei tullutkaan liikkeeseen. Parin päivän ihmettelyn jälkeen oli selvää että asiakkaita nyt ei tule vielä pitkiin aikoihin. Remixbox oli se sana joka iski päähän yhtäkkiä kuin salamanisku. Salamannopeasti Nyyssölä tiesi, mikä Remixbox on ja miten se rakennetaan. Hyvä puoli tässä oli se, että nyt siihen oli jopa aikaa, voi sanoa että rajattomasti. Tietysti laskupino täytyi jättää vähäksi aikaa omaan arvoonsa. 

Onneksi kesä 2020 lähti hienosti käyntiin Remixin kivijalkaliikkeessä kun kotimaanmatkailu toi valtavasti uusia asiakkaita. Samaan aikaan uutta myytävää saapui Remixboxin kautta todella paljon ja sisään tuli todella laadukasta tavaraa. Upeita, hyvistä  materiaaleista valmistettuja vaatteita, merkkitavaraa, laukkuja!  Jokainen uusi Boxi on Remixille kuin taivaan lahja – se kertoo asiakkaiden luottamuksesta ja myös siitä, että helpolle kierrättämiselle on kysyntää. On mahtavaa saada palvella ihmisiä!

 Välillä nauratti miten paljon hyviä kommentteja ja suorastaan ihailua Remixbox -idea sai! Sehän on aivan selvää ja loogista että se joka ostaa käytettyä, on myös valmis myymään omia käytettyjä vaatteita! Pitää vaan tehdä se helpoksi ja houkuttelevaksi! 

Oman positiivisen ajattelun välitön tulos motivoi Nyyssölää yrittäjänä. Jos ihminen ymmärtäisi mikä voima ajatuksella ja asenteella on, hän ei koskaan viitsisi ajatella negatiivisesti. Nyyssölä ei  halua käyttää omaa aikaa negatiiviseen ajatteluun ja pelkoon, koska se näkyy välittömästi ihan fyysisenä tuloksena. Tietysti ensin se vaatii pohjatyötä että selvittää mistä omat pelot ja negatiiviset tunteet ja ajatukset johtuvat. Yrittäjän aamu alkaa päätöksellä olla positiivinen ja keskittyä positiiviseen tekemiseen ennen kaikkea ajatuksien tasolla. Tämä lienee tärkein opetus yrityselämässä. 

Yrittäjänä ei voi toimia jos ei nauti siitä. Remixin kauppias nauttii ideoinnista ja vauhdikkaasta ideoiden toteuttamisesta, asiakaskohtaamisista, asiakkaiden odotusten ylittämisestä. Remix Kirppis on tavarataivas ja kohtaamispaikka – Nyyssölä kertoo. Se on mahtava tunne nähdä sen Wau! -elämyksen, kun asiakas astuu sisään liikkeeseen tai kun asiakas yllättyy mitä kaikkea mahtavaa Remixiltä löytyykään. Sekin ilahduttaa suunnattomasti kun saa maksaa asiakkaalle muhkean tilityksen. Myös työpaikan luominen on mahtavaa – ensin itselle ja nyt jo kahdelle työntekijälle. On mahtavaa saada maksaa ihmisille palkkaa!

Remixin tulevaisuus on jännittävä matka jota teemme yhdessä tiimimme kanssa, -kertoo yrittäjä, –  Remixbox.fi on tarkoitus täyttää laatutavaralla ja rakentaa siitä Suomen helpoin  ja laadukkain second hand myyntipalvelu. Nimenomaan palvelu  kierrätys- ja myyntiasioissa on Remixille se ydinjuttu. Lisää palveluja vaatteiden ja tavaran kierrätysalalla tarvitaan ja tullaan tarvitsemaan yhä monipuolisempia palveluja. Remixbox tulee kehittämään niitä lisää. Asiakkaalle kierrätys pitää olla erittäin vaivatonta ja ostajalle se pitää olla nautinto – se on Remixboxin ja Remixin kivijalan ydinbisnes.

Evgenia nollaa tilanteen maalaamalla, kaikella  luovalla tekemisellä tai jopa tekemättä olemisella on valtavan suuri rentouttava vaikutus! 

Nyyssölä kannustaa jokaista ajattelemaan positiivisesti, – se kannattaa ehdottomasti ja se näkyy välittömästi. Valitse luottaa itseesi ja ajatukseesi.

Remixiä voi seurata IG:ssä:  @remix_kirppis  ja @remixbox.fi 

Facebook Remix Kirppis Ähtäri ja Remixbox.fi

www.remixbox.fi 

Jätä kommenttisi