Kasvustoori – Puuseppo

Olen Mikko Sutinen, Torniosta kotoisin oleva puuseppä joka vaikuttaa tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla. Yritykseni on Puuseppo, viralliselta nimeltä Puuseppä Mikko Sutinen.

Verstaani sijaitsee Espoon Kivenlahdessa, jossa jaan tilat yhdessä kolmen muun puusepän kanssa. Töissäni suunnittelen ja toteutan asiakkaitteni toiveita puusta.

Miten kaikki alkoi?

Olen käynyt ammattikoulun puuseppälinjan Oulussa 2000-luvun alkupuolella ja sen jälkeen ollut töissä kolmessa eri puusepän verstaassa sekä erinnäisissä raksahommissa Torniossa, Oulussa ja Espoossa. Yritystoimintani alkoi 2014, kun minut lomautettiin edellisestä työpaikastani ja samaan aikaan kuulin kaverilta, että Kivenlahden verstaasta vapautuu paikka. Olin jo ennnen lomautusta miettinyt jotain muutosta työhöni ja tämä tuli omasta mielestäni sopivaan saumaan. Vaikka asiakkaita ei ollut pahemmin valmiina, niin luotin omaan tekemiseeni niin että niitä tulee.

Miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Haastamalla itseäni sellaisilla töillä, mistä ei ole kokemusta ennestään.

Mikä motivoi sinua yritystoiminnassasi?

Vapaus ja tietynlainen vastuu. En ole tavallista päivätyötä tekevä ihminen ollut oikein koskaan, ja nyt saan päättää omat työaikani hyvin vapaasti. Saan suunnitella ja toteuttaa omia ja asiakkaan toiveita.

Parhaimmat yritystoimintasi opetukset vuosien varrella?

Se että vakuutukset ovat kunnossa jos tapahtuu jotain yllättävää. Kuten on tapahtunutkin itselleni sekä työssä että vapaa-aikana loukkaantumisten muodossa.

Mikä on yrityksesi tulevaisuus? Mitä tavoittelet?

Toivottavasti minulla joskus olisi kokonaan oma verstas, mielellään omalla pihalla.

Miten nollaat itsesi?

Biljardia pelaamalla, lähinnä karaa. Kesäisin purjehtimalla, mikä on kyllä viime vuosina jäänyt turhan vähälle. Sekä myöskin pienillä puutaidetöillä, joita menee lähinnä lahjaksi. (Sorvaaminen / intarsia)

Minut Löytää seuraavista paikoista:

Kotivut: Puuseppo.fi  

Facebook: Puuseppo Mikko Sutinen  Instagram: mikkopuuseppo

Jätä kommenttisi